MUŽI B - DOMÁCÍ PLNÝ ZISK
MUŽI B - DOMÁCÍ PLNÝ ZISK
20. 09. 2016

MUŽI B - DOMÁCÍ PLNÝ ZISK

SLAVOJ PODOLÍ - SLAVIA MALEŠICE 4:1 (2:1)

Víkend pomalu plynul ke svému konci a nás čekal zápas 4.kola B třídy proti celku AFK MALEŠICE.
Utkání se hrálo v našem domácím prostředí na Kavčích Horách.Přírodní tráva byla po předcházejícím dešti lehce podmáčená a očekávalo se,že balon bude rychle klouzat po nasáknutém povrchu.
Sešli jsme se opět v hojném počtu.Dorazili i hráči,kteří byli na marodce,nebo nebyli nominováni,což mě samozřejmě velmi potěšilo.
Po taktické přípravě v kabině jsme se rychle převlékly do dresů,abychom si mohli vyzkoušet,jak moc je hřiště mokré a byli připraveni na záludnosti,které nám povrch v zápase připraví.
Chtěli jsme pokračovat ve výkonech,které zatím od začátku soutěže předvádíme a věřili jsme že nám v domácím prostředí přinesou tříbodový zisk.
Utkání začalo a a naším cílem bylo soupeře dostat pod tlak a rychle dosáhnout branky.
Od prvních minut jsme ovšem soupeři nechávali příliš mnoho volného prostoru a tomu nedělalo problem držet míč na svých kopačkách více,než bychom si představovali a chtěli.
Důvodem tohoto vývoje utkání byl fakt,že naše řady byly roztaženy příliš daleko od sebe a vznikaly mezi našimi obránci,zálohou a útokem velké volnbé prostory.
Nicméně jsme ve 20 minutě zápasu podnikli protiútok z levé strany a Jakub Kouba vstřelil naši úvodní branku.Stav 1-0.
Hra pokračovala ve stejném duchu,obě mužstva se na mokrém terenu snažila kombinovat a hra se přelévala z jedné strany na druhou.
Ve 35 minutě duelu zahrával soupeř standartní situaci v podobě volného kopu z levé strany cca 25 metrů od branky.Soupeřův hráč zkusil štěstí střelou přímo na naši branku,míč sklouzl o mokrou trávu a po nevydařeném zákroku Tomáše v bráně byl stav zápasu srovnán na 1-1.
Nikdo nemusel nic říkat,Tomáš sám nejlíp ví,kde se stala chyba :-).
Zápas plynul ke konci prvního poločasu,když v tom ve 43.minutě Lukáš Malý překonal hostující brankáře a šli jsme do kabin s náskokem jedné branky 2-1.
Musím říci,že nemohu podrobněji popsat,jak jsme golu dosáhli,páč zapracovala má skleroza a nepamatuju si to.
V kabině jsme naše borce upozornili,že musíme obranu více vyhánět dopředu,zkracovat hřiště a soupeři více nalézt na záda,aby nemohl kombinovat.
O poločase proběhla v naší sestavě jedna změna a to,že místo Jakuba Kupce přišel na plac Lukáš Svoboda zvaný Sob a postavil se na pravý kraj záložní formace.
Hnedle na začátku druhé půle jsme kopali rohový kop z pravé strany a první kop,který se Lukáši Malému v tomto zápase povedl hned skončil brankou v soupeřově síti.Do vzduchu se pověsil Zdeněk Fejtek (byl nad zemí círka 10 centimetrů,ale i to mu stačilo) a nekompromisně hlavou přesně zakončil. Stav 3-1.
Soupeř již pomalu začínal rezignovat na obranu a pokoušel se aspoň směrem dopředu ještě zaměstnávat naši obranu.
Za dalších 15 minut od naší třetí branky,přišel z pravé strany centr do soupeřovi šestnáctky a Jakub Kouba z voleje posla svou druhou navštívenku bezmocnému brankáři hostí.Účet zápasu tím pádem stanovil na 4-1 v náš prospěch.Bravo a třikrát hurá.
Zároveň přišel na hřiště náš druhý střídající hráč Marek Šumník a nahradil na hrotu útoku Kubu Jasanského.Úkolem Máry bylo zaměstnávat obranu hostí a pokusit se rozmnožit počet branek v soupeřově síti.Byl totiž střelecky namlsán z minulého zápasu,kdy se mu podařilo skorovat za naše áčko a to je dosti podivné,neboť k nám přestoupil jako brankář.
Začala 70.minuta zápasu a na hřiště dorazil třetí a za pár minut i čtvrtý střídající hráč a to Michal Miláček za Lukáše Malého a potom Petr Majer za Marcela Hrozného.
Posledních 15 minut zápasu probíhalo v takovém chaotickém duchu,kdy se snažili útočit jak soupeřovi hráči,tak i my jsme podnikali rychlé a nebezpečné protiútoky,takže se už moc nebránilo.
Žádné přesné zakončení se už však nekonalo a zápas skončil výsledkem 4-1 pro naše barvy.

Závěrem nutno zhodnotit naše vítězství jako zasloužené.První poločas nebyl tak dobrý,jako předešlá utkání a až po intervenci treneru se projev na hřišti zlepšil (myslím tím dostoupení protihráčů a zkrácení hřiště a mezer mezi jednotlivými našimi řadami).
Teď už nám nezbývá nic jiného,než abychom bodový zisk z domácího prostředí podpořili i bodovým ziskem ze zápasů na hřištích našich příštích soupeřů.
Sestava  AFK SLAVOJ PODOLÍ B:    Heinzke - Kolafa,Hořejší,Fejtek,Veverka - Kupec(Svoboda),Řehák,Hrozný(Majer),Kouba - Jasanský(Miláček),Malý(Šumník)

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ