U19 - Z PODOLÍ SE BODY NEVOZÍ
U19 - Z PODOLÍ SE BODY NEVOZÍ
30. 10. 2017

U19 - Z PODOLÍ SE BODY NEVOZÍ

SLAVOJ PODOLÍ - SK DOLNÍ CHABRY 3:0(1:0)

Déšť, silný vítr, rozměklé hřiště, pocitová teplota hodně nízká. Za těchto nefotbalových podmínek čekal naše borce boj o důležité body s druhým týmem tabulky, který na nás ztrácel pouze tři bodíky. Oba týmy postrádaly pár svých klíčových hráčů, ale i tak se čekal vyrovnaný zápas.

 Od prvních minut se na těžkém terénu bojovalo o každý metr hřiště. Více se hrálo na polovině hostů, ale ti velmi pečlivě bránili a my jsme se jen těžko dostávali k zakončení. První vážnější šanci jsme měli po standardní situaci, kdy hostující gólman zahrál rukou mimo vápno. Sitta jí rozehrál pěkným stříleným centrem podél brankové čáry, avšak nikdo nedokázal tak rychle zareagovat a míč prosvištěl malým vápnem až za postranní čáru. Zdravou agresivitou jsme nutili hosty rychle se míčů zbavovat nebo dělat chyby. A jednu takovou jsme potrestali prvním gólem. Chaberský obránce jen na chviličku zaváhal s rozehrávkou, Janoušek ho rychle dostoupil, míč se z tohoto souboje odrazil přímo do prostoru, kam byl rozběhnutý Sitta, ten nic nevymýšlel a z hranice vápna nádherně zakroutil k levé tyči – 1:0. To běžela 12 minuta zápasu, lepší začátek jsme si nemohli přát. Soupeř po patnácti odehraných minutách přeskupil řady a své dva nejlepší hráče poslal do útoku. Od této chvíle rezignoval na zdlouhavou kombinační hru, všechny získané míče rychle posílal vzduchem na naši polovinu, kde spoléhal na tyto dva nebezpečné hráče. My jsme se pokoušeli rychlými útoky přidat druhý gól, ale i když se nám podařilo přečíslit chaberskou obranu, nedokázali jsme dát finální přihrávku a dostat se tak k zakončení. Posledních patnáct minut prvního poločasu měli hosté více ze hry, naštěstí k zakončení jsme je nepouštěli. Do přestávky zbývalo pět minut a nechybělo mnoho k vyrovnání. Soupeř z ničeho nic překonal hřiště na několik rychlých doteků a byl z toho brejk tři na jednoho. Naštěstí rychlík Záruba dokázal tuto akci zastavit, a to dokonce tak šikovně, že z toho ještě byl kop od branky. To bylo z prvního poločasu vše.
Ve druhém poločase se opět odehrával boj většinou mezi vápny se spoustou důrazných osobních soubojů. Dvacet minut jsme soupeře drželi daleko od naší branky, a to především díky bojovnosti celého týmu a s přehledem hrající obraně. Naopak sami jsme hledali okénka v jinak důrazné obraně hostí. Uklidnění nám přinesla akce z 64. minuty. Po několika ztrátách na polovině soupeře jsme rychlým přepnutím získávali míč zpátky na své kopačky. Dvojici Král, Mauchler se takto podařilo vybojovat míč ještě na polovině soupeře, ten pak dokázali dopravit k Janouškovi a ten trefil z 20 metrů nádherně do vzdálenější šibenice - 2:0. Hosté nic nevzdávali, ale jejich akce jsme dokázali vždy včas zastavovat. Třetí gól jsme mohli přidat po krásné individuální akci Sitty, který obešel hned tři hráče, ale jeho gólovou přihrávku nedokázal Přibyslavský dostat mezi tyče. Na gól jsme tak museli počkat do 73. minuty, ale za to to byla nejhezčí akce zápasu. Havel získal míč na polovině hřiště, kolmicí poslal do úniku Přibyslavského, ten zasekl na hranici vápna, přihrál míč pod sebe na Bláhu, který patou přiťuknul Janouškovi na střelu a ten z jedničky potvrdil svou dnešní střeleckou formu – 3:0. Zápas už jsme dohrávali v pohodě, jediná nebezpečná střela hostů přišla v závěru z trestného kopu, ale náš gólman jí bravurně vyškrábnul ze šibenice a zaslouženě udržel již čtvrtou nulu v sezoně.
Dnešní zápas jsme odehráli tak, jak se na boj o první místo sluší. Nasazení, důraz, skluzy, emoce, ale i fotbalovost, a nakonec tři góly v síti soupeře. Velké poděkování všem, kdo se dnes na hřiště dostali. Každý tam nechal maximum, i když hráče hrající celých 90 minut to stálo hodně sil a často i dost bolelo. Po takových výhrách se ale regeneruje rychle a to bude potřeba, protože už ve středu nás čeká další boj o mistrovské body.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ