U19 - PŮLTUCET JUNIORU
U19 - PŮLTUCET JUNIORU
29. 09. 2017

U19 - PŮLTUCET JUNIORU

SLAVOJ PODOLÍ -JUNIOR 6:0 (3:0)
Po 14 dnech čekání na mistrovský zápas jsme se opět představili na domácí půdě. Soupeřem nám byl také šestibodový Junior Praha, takže se čekal vyrovnaný boj o přední příčky.
Od prvních minut se hrál rychlý fotbal na obě strany, měli jsme sice více ze hry, ale soupeř po každém zisku míče pokoušel pozornost našich beků. Po deseti minutách vyrovnaného boje jsme se do prvních dvou tutových šancí dostali my, ale Sitta ani Mauchler nedokázali tváři tvář překonat výborného gólmana hostí. To se naštěstí podařilo na třetí pokus. V 21. minutě Brezina nádherně vysunul opět Sittu, toho gólman hostí sice vychytal, ale odražený míč posunul Sitta na Mauchlera, ten se uvolnil přes dva hráče a přesnou střelou k tyči konečně odčaroval zakletou bránu - 1:0. Hosté odpověděli dalekonosnou střelou, kterou náš gólman vyškrábnul na roh. Do konce poločasu jsme  dokázali pootočit skórem ještě dvakrát. Nejprve v 38. minutě Pallas důsledným pressinkem donutil obránce zahrát v nouzi těžký míč na stopera hostů, před ním Král obětavě skluzem posunul na Sittu a ten už měl před sebou polovinu brány úplně volnou - 2:0. Těsně před koncem poločasu ve 44. minutě Brezina krásně vysunul na pravé straně Šimáka a ten vyběhnutého gólmana nekompromisně prostřelil - 3:0.
Do druhého poločasu jsme díky absenci zraněného Breziny malinko pohnuli sestavou. Jen jsme hráče upozorňovali, že prvních patnáct minut budou hosté určitě nepříjemní ve snaze s výsledkem ještě něco udělat. Naštěstí vítr z plachet jsme juniorským sebrali hned ve 48. minutě, Královu střelu gólman pouze vyrazil, Bláha byl šikovnější než obránce a předložil Sittovi opět před prázdnou bránu - 4:0. Za tohoto příznivého stavu jsme mohli v klidu prostřídat, na hřiště se postupně dostalo dalších šest hráčů z lavičky. Na herní kvalitě nám to malinko ubralo, ale soupeř už věděl, že dnes body z Podolí neodveze, takže naše herní převaha byla stále velká. Na další gól jsme si museli počkat do 77. minuty, kdy Janoušek pěkně našel rozběhnutého Bartha, ten nic nevymýšlel a pohotově trefil přesně k tyči - 5:0. Poslední a zároveň nejhezčí gólovou akci jsme si schovali na 85. minutu, Mauchler vysunul na levé straně premianta v našem dresu Drtinu, ten na hranici vápna zaseknul, na jeho krásný centr si naskočil Bláha a hlavou vymetl pravou šibenici - 6:0.
Dnes jsme předvedli velmi kvalitní výkon, i když soupeř nehrál vůbec špatně, tak naše výhra je zcela zasloužená. Hned ve čtvrtek nás čeká důležitý zápas na horké půdě v Hostivaři, který je také zatím bez ztráty bodu. Minulou sezónu jsme zde rozhodli o svém celkovém vítězství v soutěži mladšího dorostu, což dodává tomuto duelu velkou pikantnost.

 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ