U19 -SPRAVEDLIVÁ REMÍZA
U19 -SPRAVEDLIVÁ REMÍZA
08. 11. 2017

U19 -SPRAVEDLIVÁ REMÍZA

ARITMA B - SLAVOJ PODOLÍ 3:3 (0:2)

Na předposlední zápas podzimní sezóny jsme zajížděli do Vokovic na hřiště Aritmy. Domácí nechtěli nechat nic náhodě a na tento zápas nominovali několik hráčů ročníku 1999 a 2000, hrající českou divizi staršího dorostu. 
Na úzké UMT to byl od začátku boj ve středu hřiště, kde nebylo místo ani čas míč zpracovat natož ho podržet. Proto oba týmy volily jednodušší hru s častějšími nákopy na své útočníky. Úvod vyšel zcela jistě lépe nám. Hned v 9. minutě získal Havel míč na polovině hřiště, poslal ho na Sittu, ten využil minely domácího stopera, svojí přihrávkou sice donutil jít Bláhu do nepříjemného skluzu, aby udržel míč na hřišti, ale povedlo se. Míč se dostal zpět před Sittu, který měl před sebou jen prázdnou bránu – 0:1 z pohledu domácích. S Aritmou to na chvíli zamávalo, toho jsme využili ke krátkému tlaku, z kterého jsme vytěžili rohový kop. Šimák ho pěkně rozehrál, míč se propadl přímo před Sklenáře, který už neměl problém trefit pod břevno – 0:2. Domácí přidali, rychle kombinovali, dostávali se k našemu vápnu, ale obětavě hrající obrana a výborný gólman jim žádnou šanci proměnit nedovolili. Deset minut před koncem první části byl dost tvrdě faulován Havel, poločas ještě dohrál, ale dál to nešlo. Hrálo se ve vysokém tempu, a tak oba týmy přivítaly  poločasový hvizd rozhodčího.
Ve druhém poločase obě mužstva pokračovala v tempu z první půle, se spoustou soubojů a pokusy o rychlejší průniky do obrany. Bohužel jedna taková akce se domácím povedla přes naší levou stranu a rychlý brejk znamenal snížení – 1:2. I my jsme vystrkávali růžky, ale do vyložených šancí se nedařilo nic dotáhnout. Běžela 76. minuta a podobná akce té první vedla k vyrovnání – 2:2. Domácí v těchto chvílích měli míč častěji na kopačkách a nám se už tolik nedařilo. Obrat dokonali hned o dvě minuty později, rychlý brejk tentokráte středem hřiště zakončili třetím gólem – 3:2. Radost jim vydržela naštěstí jen půl minuty, hned po rozehrávce Brezina poslal do vápna Bláhu a ten trefil pod vybíhajícího gólmana domácích – 3:3. Oba týmy chtěly vyhrát, obrany už tolik nestíhaly, ale šance na obou stranách už gólem neskončily.
Dle vývoje i průběhu zápasu je remíza asi spravedlivá. Pro nás škoda, že musel odstoupit Havel, protože v prvním poločase byl klíčovým mužem naší obrany. I přes vyrovnaný průběh zápasu jsme vystřídali všech 7 hráčů a je fajn, že nám to na kvalitě ani bojovnosti neubralo. Zvládli jsme velmi těžké utkání s kvalitním a starším soupeřem, není se za co stydět. Poslední zápas podzimu hrajeme za týden doma s Vršovicemi, kterým máme co vracet z letní přípravy a navíc to bude pravděpodobně přímý souboj o podzimního mistra.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ