U13 - DŮLEŽITÝ KROK K VYSNĚNÉMU CÍLI
U13 - DŮLEŽITÝ KROK K VYSNĚNÉMU CÍLI
18. 04. 2016

U13 - DŮLEŽITÝ KROK K VYSNĚNÉMU CÍLI

FK MOTORLET PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 1:5 (1:1)

V pátek 15. dubna jsme odehráli druhé utkání jarní části Pražského přeboru mladších žáků. Soupeřem nám byl Motorlet, který se nacházel na druhém místě tabulky, hned za naším mužstvem. Přirozeně se tak jednalo o velmi důležité utkání na cestě za vysněným vítězstvím v této soutěži. Do utkání jsme vstoupili s jasným cílem co nejdříve jej rozhodnout a tedy i s cílem velmi ofenzivně laděného pojetí hry. Celou zimní přípravu jsme se snažili do naší hry vložit co největší míru napadání a v tomto utkání se nám tento styl hry dařilo hrát opravdu velmi dobře. Od počátku se nám díky tomu dařilo držet domácí Motorlet uzamčený na jeho polovině a vytvářeli jsme si řadu závarů a šancí. Bohužel se nám je již tradičně dařilo houfně spalovat. Prosadili jsme se až po 25 minutách hry, kdy proměnil jeden ze svých nájezdů Hoang Tran Luu. Soupeři se ale bohužel po velké chybě našeho nerozehraného brankáře podařilo ještě do poločasu vyrovnat. Do druhého poločasu jsme vstupovali s cílem pokračovat v nastolené nátlakové hře, ale zapracovat na klidu v koncovce. Kluci si to ovšem vzali za své až poté, co nás po několika neproměněných šancích se štěstím poslal opět do vedení Hoang. Tato branka, nás v zakončení trochu uklidnila. Od té doby jsme dokázali proměnit v průměru každou druhou čistou brankovou příležitost, což je na nás bohužel velmi dobré číslo. Utkání jsme dovedli do pohodového vítězství 1:5, když se ještě postupně prosadili Smetivý, Kabeláč a Zdobnický.

Kluky je nutno pochválit, že s velkým přehledem zvládli zvítězit v tomto důležitém utkání a protáhli naší vítěznou šňůru již na třináct utkání v řadě. Tímto utkáním jsme také dokázali navýšit naše vedení v přeboru již o 11 bodů a velmi tak zvýšili své šance na vítězství v této soutěži. Příští utkání nás ale opět nečeká vůbec lehký soupeř, když na našem hřišti přivítáme po tomto kole druhou Pragovku. I do tohoto utkání ovšem nastoupíme s jasným cílem zvítězit.

Sestava: Pauer Matěj, Zdobnický Matěj, Kabeláč Jan, Tran Luu Hoang, Smetivý David, Stýblo Tomáš, Pokorný Václav, Kec Vojtěch, Halasz Ondřej, Blecha Matěj, Campara Lorenzo

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ