U19 - 14. VÝHRA V ŘADĚ
U19 - 14. VÝHRA V ŘADĚ
02. 10. 2017

U19 - 14. VÝHRA V ŘADĚ

SK HOSTIVAŘ - SLAVOJ PODOLÍ 1:3 (0:0)
V boji o přední příčky nás po Junioru čekal další soupeř s plným počtem bodů, z minulé sezóny nám dobře známý tým Hostivaře. Bohužel jsme se museli obejít bez několika důležitých hráčů, alespoň Sitta se naštěstí stačil dát zdravotně dohromady.
První poločas se nesl v duchu našeho tlaku. I tak první a vlastně jedinou šanci měli domácí, kdy po našem nedorozumění se dostali ke střele, která naštěstí skončila na tyči naší branky. V prvních dvaceti minutách jsme se dostali do několika šancí, které prostě musíme dávat. I když proti nám stál v pohodě chytající gólman domácích, tak co jsme dokázali zahodit, bylo až neskutečné. Postupem času se na naše kopačky začala vkrádat nervozita, většina akcí končila zbytečnými ztrátami a stálo nás spousty sil, míč vybojovat zpátky. A když jsme ani snad z deseti rohů nedokázali dostat míč mezi tyče, šlo se do kabin za stavu 0:0. 
Druhý poločas jsme začali opět náporem, přicházeli další šance, i když už jich nebylo tolik a ani zdaleka nebyly tak stoprocentní. Soupeř stále spoléhal na dlouhé nákopy a čekal na nějakou chybu naší obrany, která se naštěstí nekonala. Po dvaceti minutách oběma soupeřům začaly znatelně ubývat síly, více už to bylo o soubojích než o fotbalové kvalitě. Tentokráte nám trenérům vyšlo střídání. Postupně se dostali na hřiště Sitta, Přibyslavský a Havel. Přinesli novou šťávu do naší hry a vlastně byli u všech našich gólů. Asi nikdo z přihlížejících fanoušků v 80. minutě netušil, že uvidí během zbývajících minut ještě čtyři góly. V 83. minutě jsme si opět vynutili talk ve vápně domácích, míč se od Sitty dostal k Janouškovi a ten se trefil plackou krásně pod břevno  - 0:1 z pohledu Hostivaře. Domácí okamžitě vrhli vše do útoku a po hezké střele pod břevno se jim podařilo vyrovnat - 1:1. Zbývaly ještě čtyři minuty hrací doby a ani jeden tým remízu nebral. Opět jsme zmobilizovaly poslední síly, vzhledem k tomu, že nebyl čas na dlouhou kombinaci, jsme posílali míče vzduchem k vápnu domácích. V 89. minutě Přibyslavský ve vápně téměř na brankové čáře udržel míč ve hře, posunul na Havla, který z těžkého úhlu trefil přesně na zadní tyč - 1:2. Domácím už nezbývalo dost času ani sil, aby nám podruhé vedení sebrali. A tak v nastaveném čase vysunul Havel už do otevřenější obrany Sittu, ten se zbavil posledního obránce a podél gólmana pečetil na konečných 1:3.
K vidění dneska byl zajímavý zápas, i když góly padaly až v posledních minutách. Rozhodčí hru dost pouštěl, tak to bylo hodně o důrazných soubojích a bolelo to oba týmy. Zápas jsme mohli rozhodnout již v prvních patnácti minutách, ale chyběl nám klid v zakončení. Citelně nám chyběl ve středu zálohy zraněný Brezina. I když se nám herně moc nedařilo, tak odhodlání, vůle, bojovnost a srdíčko tam bylo a  to vše překlopilo misky vah na naší stranu.
Poslední naše prohra v mistrovských zápasech se datuje k 30.10.2016, kdy jsme nestačili na domácím hřišti právě na Hostivař. Od té doby co mistrák, to výhra a je jich v řadě už 14!!!! Doufejme, že tuto sérii ještě trošku natáhneme....

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ