U19 - VÝHRA SE NERODILA LEHCE
U19 - VÝHRA SE NERODILA LEHCE
13. 04. 2018

U19 - VÝHRA SE NERODILA LEHCE

FK ZLÍCHOV 1914 - SLAVOJ PODOLÍ 2:7 (1:3)

deální fotbalové počasí provázelo první jarní mistrovský zápas. Zimní přestávka byla dlouhá a všichni už jsme se těšili, až začnou ty důležité boje o postup do Přeboru.

Do zápasu jsme vstoupili velmi nervózně, většina míčů chodila od obránců dlouhým nákopem směrem na útočníky, kteří v hlavičkových soubojích neměli šanci. Zálohu jsme ke hře skoro nevyužívali, a když se tam míč dostal, rychle jsme o něj přicházeli. Překopávaná soupeři vyhovovala, vpředu měl důrazné a rychlé útočníky, kteří dost zaměstnávali naše obránce. Několik náznaků našich šancí jsme zazdili svojí nešikovností a nedůrazem ve vápně domácích. A když jsme takto promrhali prvních 25 minut, přišel trest. I přes početní převahu ve vlastním vápně jsme nedokázali dostat míč pryč a soupeř zblízka otevřel skóre – 1:0 z pohledu domácích. Díky přesunům v sestavě jsme přeci jen začínali být nebezpeční. První gólová akce přišla v 32. minutě, Přibyslavský na levé straně přešel přes dva hráče, posunul na Bartha, který se rychle uvolnil a podél vybíhajícího gólmana vyrovnal – 1:1. Několik dalších náběhů za obranu zastavily trošku sporné ofsajdy odmávané domácím pomezním. Skóre jsme otočili v 41. minutě, opět Přibyslavský poslal krásnou kolmici na Brezinu a ten s přehledem uklidil k tyči – 1:2. Uklidnění do kabiny zařídil trošku se štěstím Šimák, protáhl se po pravé straně a jeho střílený centr srazil obránce tak nešťastně, že trefil domácího gólmana a od něj se míč dokutálel do sítě - 1:3.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s pár změnami v sestavě, a hlavně s jasnými pokyny kombinační hry po zemi. Nutno říci, že kluci začali plnit, co měli a najednou hra byla plná přihrávek a kombinací. Hned v 50. minutě poslal krásnou přihrávku za obranu Brezina na Mauchlera, pomezní měl opět praporek nahoře, nicméně hlavní moc dobře viděl, že se o ofsajd nejednalo a nechal nás pokračovat v útoku, z kterého Mauchler trefil na zadní tyč – 1:4. Soupeř odpověděl hezkou střelou z dálky, kterou zastavilo až břevno naší branky. Poté začal úřadovat střídající Hromádka. Nejprve si v 65. minutě naběhnul na střílený centr od Krále a i pod tlakem dokázal zakončit – 1:5. O deset minut později v 75. minutě získal odražený míč a vrátil ho soupeři do sítě – 1:6. Domácí odpověděli dalším nastřeleným břevnem. Nakonec přeci jen ještě jednou překonali naši obranu, Sklenář prohrál běžecký souboj a pod vybíhajícím gólmanem snížili zlíchovští na 2:6. Poslední gólová tečka zbyla na dnes výborného Drtinu. Issa se na levé straně dostal svým důrazem až k brankové čáře a lahůdkově naservíroval Drtinovi před bránu – 2:7.

Nelehký start do mistrovských bojů jsme tedy zvládli. Herně máme určitě na víc, i v obraně bylo víc okének, než by mělo. Výkon z prvního poločasu by nám v dalších zápasech nemusel stačit. Všechny první 4 týmy vyhráli, takže na čele tabulky se nic nemění. Příští týden máme volno, za 14 dní jedeme na horkou půdu na Junior.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ