U17 - OBRAT V DRUHÉ PŮLI
U17 - OBRAT V DRUHÉ PŮLI
11. 04. 2024

U17 - OBRAT V DRUHÉ PŮLI

AFK SLAVOJ PODOLÍ PRAHA - FK FC ZLIČÍN 2:1 (0:1)
Druhý mistrovský zápas jsme odehráli doma proti týmu ze Zličínu. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, měli jsme velký počet šancí, ve kterých nám, bohužel,  chyběla větší přesnost nebo rychlost na vstřelení gólu. První gól jsme obdrželi po přímém kopu téměř z půlky hřiště,  kdy jsme si nepohlídali náběh jedno ze soupeřů, který si sám na brankáře uměl poradit. To nám nepomohlo a naši střeleckou smůlu to protahovalo dál. I přes veliký počet držení míče a šancí, jsme po jedné šanci soupeře šli do šaten za stavu 0:1. 
O pauze jsem se kluky snažil namotivovat a ubezpečit je, že nám to tam jednou spadne. Druhý poločas byl z naší strany ještě lepší, soupeře jsme nepouštěli skoro do ničeho a my si vytvářeli více a více šancí. Z velkého tlaku jsme vytěžili a proměnili penaltový kop. Ten kluky nakopl a po dalších pěti minutách jsme už vedli. Zbytek zápasu jsme se snažili držet míč na našich kopačkách a i závěrečný tlak soupeře jsme si dobře pohlídali. Konec utkání 2:1 pro nás. 
Zvládli jsme těžké utkání, kluci se nevzdávali a hráli až do konce. Věřím, že nám dnešní výhra rozvázala nohy a v dalším zápase se nám budou dávat góly mnohem snadněji. 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ