U17 - HRAJEME AŽ DO KONCE
U17 - HRAJEME AŽ DO KONCE
15. 11. 2023

U17 - HRAJEME AŽ DO KONCE

FC PŘEDNÍ KOPANINA - AFK SLAVOJ PODOLÍ PRAHA 2:2 (1:0)
Na poslední zápas podzimní části jsme vyrazili do Kopaniny, kde nás čekal zápas o prvenství v naší soutěži. Zápas byl velice náročný především kvůli hřišti, které bylo v šíleném stavu a vůbec tomu nepomáhal vytrvalý déšť. I přesto jsme se snažili kombinovat po zemi a držet míč na našich kopačkách. Vytvořili jsme si dost šancí, které jsme, bohužel, nedokázali proměnit. Soupeř využíval především dlouhé míče, které létaly na jejich vyspělé útočníky. I přesto, že si soupeř nevytvořil žádnou vážnější šanci, šel do do vedení po rohovém kopu, kdy se propadající míč odrazil od jednoho našeho hráče do brány. Poločas utkání 1:0 pro soupeře. 
Do druhé půle jsme vletěli velice dobře, vytvářeli jsme si dostatek šancí a také se nám podařilo srovnat. Naše aktivita pokračovala, jen se nám nedařilo šance proměňovat. Bohužel se soupeři vydařil jeden rychlý protiútok a vstřelil druhý gól. Zbývalo necelých deset minut, změnili jsme rozestavení a poslali vše do útoku. Soupeř jen trapně zdržoval. Asi minutu před koncem utkání jsme zúročili náš tlak a v chaotické situaci ve vápně se míč odrazil na nohu našeho útočníka, který se nemýlil. Konec utkání 2:2. 
Je škoda, že jsme nedokázali proměnit více našich šancí, narozdíl od soupeře, který měl jednu vážnější šanci a vstřelil z ní gól.. Zápas nám ukázal, na co se přes zimu musíme zaměřit, abychom mohli být na jaře úspěšnější. Rád bych pochválil kluky, kteří se nevzdávali a hráli až do konce. 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ