U10 - HODNOCENÍ PODZIMU
U10 - HODNOCENÍ PODZIMU
07. 12. 2015

U10 - HODNOCENÍ PODZIMU

TRENÉRSKÉ OHLÉDNUTÍ

Jak už tak bývá dobrým zvykem, když něco končí je tendence se poohlédnout zpátky a zhodnotit uplynulé období. Necelý měsíc chybí k dovršení roku 2015, takže v této oblasti je stále čas. Za to podzimní část sezóny 2015 je už za námi, a proto se dejme do rekapitulace.

                Náš první půlrok v kategorii starší přípravky lze hodnotit jedině pozitivně. Všichni podávali během podzimu perfektní výkony a tím mám na mysli, jak individuální tak i týmové. Kluci a potažmo i naše Dorotka udělali veliký pokrok. A neustále v něm pokračujeme. Důvodů, které tento růst způsobily je hned několik.

 Jedním z nich je kvalitní letní příprava. Absolvovali jsme dvě letní soustředění. Jedno bylo v Písku a druhé na Podolí.  Nejenom, že jsme rostli sportovně, tak také lidsky. Fotbal je kolektivní sport, a pokud nebudeme vést děti k respektu a vzájemné spolupráci, tak jakýkoliv jiný přínos je zcela zbytečný. Ale to je na delší povídání a hlavně na jiný článek. V tomto případě je myšleno lidskou stránkou utužování kolektivu, vytváření party, která se ukázala v mnoho zápasech velmi důležitá.

Dalším faktorem, který působil na náš pozitivní vývoj je spolupráce s paní Brücknerovou. Její atletická průprava v nás probouzí kosmickou rychlost, která je součástí moderního fotbalu. Zábavnou formou nás paní trenérka učí, jak správně běhat a jak být o něco lepší než soupeř. Za to velmi děkujeme a v roce 2016 nám opět bude ctí.

Když se tvořil samostatný ročník 2006, tak nás bylo jako šafránu a dnes jsme se rozrostli jako houby po dešti. Proč o tom mluvím? Za největší úspěch podzimu nepovažuji, výhru někde v „Horní Dolní“, ale že se nám podařilo zapracovat nově příchozí kluky do týmu, tak, že jsou plnohodnotnými hráči. Je to velmi příjemné zjištění, že tým nestojí na pár jedincích.

Zní to jako otřepaná fráze z našich článků o utkáních, ale velký dík patří našim rodičům a rodinným příslušníkům. Jste pro nás velkými oporami ve chvílích jako například den blbec nebo když předvedeme „tužku“ (odborný název pro nevydařený výkon). Zároveň s Vámi sdílíme radost z předvedeného představení, povedené akce nebo vtipné historky, která se zrovna odehrála během zápasu. Z celého srdce Vám děkujeme, že Vás máme a pevně věřím, že i nadále bude při nás stát.

Díky patří i všem týmům, se kterými jsme mohli změřit síly a tím se zlepšit.

                A co dál? Cílem není usnout na vavřínech, žít v představě, že to stačí, že jsme pupek světa.

Chceme se zlepšovat, posouvat.  Už teď na tom pracujeme. 24. 11. proběhl první fitness trénink.  Dlouhou dobu jsme kolem toho chodili jako kolem horké kaše. Našim cílem je, aby nám kluci a samozřejmě i Dorka při prvním větříku neodletěli, takže plán je jasný. Zapracovat a zkvalitnit střed těla, zpevnit se.  Proto jsme se obrátili na zkušené trenéry Pavlu Křižkovou a Michala Dolejše z fitness for joy. Jedná se nejenom o kvalitní trenéry, ale zároveň skvělé lidi, se kterými máme jak Míra, tak já osobní zkušenosti. To nám dává jistotu, že jsou Podoláci v dobrých rukou. První trénink byl velmi povedený a další budou v novém roce následovat. Jsme přesvědčení, že i tato spolupráce bude dalším schodem vzhůru na pomyslných stupních úspěchu.

 

                Přejeme krásné prožití Vánoc. Hodně štěstí, zdraví a lásky v novém roce.

                                                                              L+M                                      

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ