MUŽI A - DŮLEŽITÁ VÝHRA
MUŽI A - DŮLEŽITÁ VÝHRA
25. 05. 2019

MUŽI A - DŮLEŽITÁ VÝHRA

SLAVOJ PODOLÍ - UNION VRŠOVICE 2:0 (2:0)

V sobotu 18. 5. 2019 nás na domácím hřišti čekal důležitý zápas s posledním týmem tabulky SK Union Vršovice. Věděli jsme, že soupeři, kteří jsou umístěni pod námi, náš bodový náskok na záchranu v soutěži neustále stahují, proto bylo velice důležité tento zápas vyhrát.

Začátek zápasu se nám velice povedl, jelikož hned v 1. minutě utkání se po vyhraném souboji uprostřed hřiště, který absolvoval domácí Krob, se po ose Hruška – Mráček – Vávra k míči uvnitř pokutové území dostal opět Krob a z druhého doteku nás poslal do rychlého vedení 1:0

V 5. min. svedl Krob běžecký souboj s hostujícím Špačkem, kdy se k následnému odraženému míči dostal domácí Hanzlík a střelou z první navýšil naše vedení na 2:0

Po zbytek poločasu se nám již bohužel nepodařilo lépe dotáhnout slibně rozjeté akce a soupeře jsme do první velké šance pustili až ve 43. min., kdy Vršovice zahrávaly standartní situaci, kterou se nám sice podařilo odvrátit, ale při následném prohraném souboji, vyslal hostující Švarc do šance svého spoluhráče Borovičku, který postupoval z pravé strany, ale Vondrka střelu skvěle vyrazil mimo branku.

Na začátku 2. pol. jsme opět nechali vyniknout Vondrku, kdy se hosté po rychlém protiútoku dostali k centru z pravé strany a zcela osamocený Bažant vystřelil z hranice pokutového území, ale Vondrka jeho pokus dokázal vyrazit mimo ohrožení.

Stejně jako v průběhu prvního poločasu, tak i ve 2. pol. jsme nedokázali lépe zvládnout finální fázi a k žádné ,,tutovce“ jsme se nedostali, naštěstí pro nás, jsme do šance nepustili ani soupeře a konečně jsme se opět mohli radovat z vítězného utkání.

Nyní nás čeká zápas s 6. týmem tabulky Duklou JM na hřišti v Kunraticích od 10.30h, kdy by nás případná výhra velice přiblížila k záchraně v Pražské teplárenské.

Podolí - Vršovice 2:0 (2:0) Branky: 1. Krob, 5. Hanzlík. ŽK: 29. Jůzek, 71. Krob - 31. Minařík, 56. Kaiser, 61. Špulka, 87. Protivínský. Rozhodčí: Stěhule - Hrivík, Kohout. Diváků: 55. Podolí: Michal Vondrka - Vávra (70. Brož), Kristen, Hruška, Mráček (87. Šumník) - Matěj Vondrka, Bednář (83. J. Svoboda), Krob (85. Vasylenko), Janovský - Hanzlík, Jůzek. Trenér: Josef Jarolím. Vršovice: Butáš - Minařík, Kaiser, Protivínský, Špaček (84. Monnier) - Kadeřábek (39. Kouřimský), Vrána, Tomaides (46. Bažant), Borovička (80. Rusanov) - Švarc (80. Kuliushin), Špulka. Trenér: Michal Bareš.

Hlasy trenérů Josef Jarolím (Podolí): „Hodně náročný zápas. Pro nás především po psychické stránce, protože jsme potřebovali vyhrát. Musím sportovně říct, že soupeř hrál velmi dobře. Na to, že jsou poslední, mě skutečně překvapili. Bojovali do poslední chvíle. Fotbal to byl hodně zajímavý a vyhráli jsme zaslouženě.” Michal Bareš (Vršovice): „Tentokrát jsme vyhořeli v prvních pěti minutách. Trošku jsme protočili sestavu, a tak to bylo možná i mojí vinou. Už se připravujeme na novou sezonu, a tak jsem chtěl kluky vidět i na jiných postech, než na které jsou zvyklí. Kluci se mi líbili a druhou půli jsme byli i lepší. Výsledek je bohužel špatný, ale celkově jsem byl spokojený.”

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ