MUŽI A - VYDŘENÁ VÝHRA V TŘEBORADICÍCH
MUŽI A - VYDŘENÁ VÝHRA V TŘEBORADICÍCH
25. 03. 2019

MUŽI A - VYDŘENÁ VÝHRA V TŘEBORADICÍCH

SK TŘEBORADICE - SLAVOJ PODOLÍ 0:1 (0:1)

V rámci 18. kola Pražská teplárenská přeboru Prahy jsme v neděli odpoledne zavítali k našemu tabulkovému sousedovi do Třeboradic. Před zápasem jsme měli s Třeboradicemi shodně 26 bodů. Ovšem zatímco my jsme byli dobře naladěni po přesvědčivé výhře na béčkem Motorletu 3:0, třeboradičtí nezahájili jaro ideálně. V minulém kole dokázali ztratit poločasový dvougólový náskok a prohrát svůj zápas 4:3 s o záchranu bojující Čafkou. Zaznamenali tak prohru v obou zápasech jarní části sezóny.

 Od úvodního hvizdu se odehrávala vyrovnaná taktická bitva o střed hřiště, ve které nebyla nouze o ostřejší zákroky z obou stran. Ale to, o co nouze byla, byly byť jen náznaky jakékoli šance. Když už se nějaká slibná akce rýsovala, tak byla zastavena pevnou obranou, nebo nepřesností způsobenou skákavým terénem.

 Až ve 33. minutě přišla naše první pořádná střela na branku a hned byla gólová. Jirka Krob dostal přihrávku na roh velkého vápna a parádní pumelicí na přední tyč rozvlnil síť za domácím brankářem – 1:0.  Ve 35. minutě byl nucen opustit hřiště náš gólman Michal Vondrka kvůli problémům s tříslem. Místo v brance i se svými brankářskými rukavicemi přenechal kolegovi Márovi Šumníkovi. Nic dalšího, co by stálo za zmínku, se už v první půlce neudálo, proto jsme šli do kabin s jednogólovou výhodou.

 Když hned v druhé minutě druhého poločasu zblokoval Honza Červenka na poslední chvíli střelu domácího křídelníka, která nejspíš mířila do brány, věděli jsme, že k bodovému zisku povede ještě dlouhá a náročná cesta. Domácí byli ve druhé půli převážně aktivnějším týmem, my jsme se snažili hrát ze zajištěné obrany a hrozit z rychlých brejků a vybojovaných standardních situací. Během druhé půlky jsme přežili několik šancí Třeboradic včetně nastřelení tyče a břevna naší branky. Nelze nezmínit neskutečný zákrok Máry Šumníka z posledních minut zápasu, kdy konečky prstů vytlačil na břevno střelu zpoza vápna, která mířila přímo do šibenice. Ohromen byl očividně i domácí útočník, ke kterému se míč od břevna odrazil. Míč se mu zamotal pod nohama a nedokázal tak zakončit do odkryté brány.

 Závěrečný tlak jsme už dokázali s přehledem ustát a mohli si tak zařvat vítězný pokřik po vydřené výhře na hřišti loňského vítěze Pražského přeboru. Tato výhra nás posunula v tabulce na průběžné 4. místo po 18 odehraných kolech. Doufám, že výhru a dobrou formu potvrdíme v dalším zápase, kdy se v tradičním čase sobotu od 10:15 střetneme na domácím hřišti s Tempem.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ