MUŽI A - PRVNÍ BOD V PŘEBORU
MUŽI A - PRVNÍ BOD V PŘEBORU
14. 08. 2018

MUŽI A - PRVNÍ BOD V PŘEBORU

SLAVOJ PODOLÍ - VIKTORIA ŽIŽKOV B 3:3 (2:2)

Pohled hráče

 

            TAK KONEČNĚ!!! po 20 letech se vrátil Pražský přebor na podolský trávník. V 1. kole jsme přivítali Viktorku Žižkov B, která byla nováčkem v soutěži po zaniknuvších Horních Měcholupech , tudíž jsme neděli co máme od soupeře čekat. Od trenéra jsme dostali informace z ,,hodně dobrých zdrojů,, že to je běhavé,agresivní a velmi mladé mužstvo doplněné o dva hráče z 2. ligy. Tato informace pro nás byla vcelku očekávaná, takže jsme se připravili, že to bude asi hodně běhavé. Příprava na zápas byla příkladná. Rozvičku okořenil o nové prvky náš nový asisten trenéra Ondřej. V hlavách jsme se soustředili na zápas a naše motivace byla jednoznačná: v prvním zápase zvítězit.Pro vedení klubu byl zápas okořeněný ještě jednou skutečností. Asistent trenéra Viktorky byl, Jiří Brejcha, který dlouhá léta působil  na Podolí v mnoha funkcích, mimo jiné i jako můj trenér v žákovské kategorii před 20 lety, kdy jsem sám chodil fandit A týmu. Podpora našich malých fotbalistů by nám v dalších domácích zápasech jistě pomohla! Utkání začalo velmi svižně, rychlá kombinace a centr z levé strany na zadní tyč, kde byl všudy přítomný Lukáš Svoboda, jenž rozvlnil síť poprvé. Tímto okamžikem jsme se mohli trochu uklidnit a dodat si sebevědomí. Viktorka byla ve hře dopředu velmi aktivní a hlavně efektivně trestala naše drobná zaváhání. První gól byl velmi pohledný, při němž se projevily individuální kvality hostujícího útočníka, který se krásně trefil z 25 metrů. Hra plynule velmi rychle a přelévala se ze strany na stranu, samosattný únik Hrušky kryl hostující gólman. To byla škoda.  Z protiútoku se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Zpravé strany rychlá zasekávačka předložení míče pod sebe a krásná utažená střela na vzdálenější tyč. 1:2. Nikdo hlavu nevěšel a hned z protiútoku po spolupráci Hruška -Jůzek- Hruška padl vyrovnávací gól. Poločas skončil 2:2. V kabině vtipně podotknul Vojta Čert: Posledních 5 minut polaču mi přišlo jak hodina, ale těch 15 minut přestávky uteklo snad za minutu!! 2. poločas začal naším nápor a neproměňování šancí, je to velká škoda, na které musíme v tréninku zapracovat, ale z davu se opakovaně ozvalo nevadí, jedeme dál! V tom zahrozili i hosté, kteří ujali opět vedení 3:2 po rohovém kopu a golu hlavou. Poté se předvedl Michal Vondrka, který fantasticky chytil fantastickou střelu z přímého kopu asi z 22 metrů. Obou aktérům tleskalo celé publikum a snad i pejskaři za tribunou JIH. Na našich kopačkách v tu chvíli byla znát nervozita. Vyrobili jsme pár chyb v rozehrávce a dali možnost odskočit hostům na rozdíl dvou gólů. Všechny akce skončili tak nějak do ztracena. Pak přišla chvíle našeho-snad už ne ani našeho otce, ale spíše ,,dědy,, Karla Kristena, který přímý kop z 20 metrů poslal do šibenice a bylo vyrovnáno 3:3. Ke konci zápasu jsme mohli dokonce vítězství překlopit na naši stranu, ale z nadějných šancí jsme branku nevstřelili. Po zápase byla sympatická děkovačka obou celků svým fanouškům.

 Závěrem bych chtěl ocenil chování Ondřeje Mráčka, který je známý v Praze svoji nepříjemnou, agresivní a dotěrnou hrou. Kdyby se totiž dávala cena fair play Pražského přeboru, musel by ji obdržet právě on. Za stavu 3:3 jsme šli do přečíslení 3 na 2., ovšem v tom upadl hostující obránce, který špatně došlápl a poranil si zřejmě tříslo. V tu chvíli vznikla situace 3 na 1, ale Ondra se zastavil a kopl míč do autu a nechal prostor k ošetření v bolesti ležícího obránce. Všichni jsme jeho rozhodnutí podpořili, protože takto vyhrávat nechceme. Tato situace tak nějak podtrhla, že sport může být i kulturou a není pouze o vítězství. Důležitou součástí sportu je pokora a respekt k soupeři.

Podle mého názoru velmi dobré utkání,  mnoho pohledných akcí. Bojovný, ale férový zápas, který se musel divákovi líbit. Naše mužstvo ukázalo, že má velmi dobrý charakter a týmového ducha. Naše lavička prožívala velmi pozitivně celý zápas a žila s týmem.  Týmové bojovné naladění bude potřeba i v dalším opět běhavém zápase s mladíky z Jinonic. Počkáme si na informace od trenéra a uvidíme co na kluky z Motorletu vymyslíme.

 

Hlas fanouška:


Nadšení je ošidná věc. Jeho správné nasměrování může člověka donést k úspěchu, ovšem jeho nezvládnutí často ústí ve svazující nervozitu. Od prvních minut jsem dneska z kluků až nakažlivé nadšení z prvního zápasu v Pražském přeboru cítil. A od páté minuty mi bylo jasné, že je určitě nesvázalo.

Zatímco v udávání tempa hry se obě mužstva během zápasu několikrát vystřídala, gól každou čtvrthodinu znamenal, že za modrým klandrem, který mě od hry odděloval, se dneska nevyplatilo se zakecat. Nejen góly mě ovšem potěšily – když za nejvypjatějšího stavu, pár minut před koncem, kousek od vápna obránce soupeře špatně došlápne a útočník bez nějakého přemýšlení zakopne balon do autu, uvědomíte si, že s lidstvem to není zase tak černé.Šest gólů, sportovní chování, pozitivní energie. Podle mě lepší reklamu svým budoucím zápasům kluci udělat nemohli.

 

 

Zdroj Fotbal Praha:

Hlasy trenérů


Josef Jarolím (Podolí): „Musím říct, že to byl hodně dobrý fotbal, který se musel divákům líbit. Padlo šest gólů a byla tam ještě spousta šancí na obou stranách. Soupeř to doplnil hráči z áčka a byl hodně kvalitní. Bylo to vyrovnané utkání, ale myslím si, že jsme ho měli vyhrát.”


Josef Švimberský (Žižkov B): „Do zápasu jsme nevstoupili dobře a hned ve třetí minutě inkasovali. Pak se nám podařilo vývoj zápasu otočit, ale hned jsme zase dostali vyrovnávací gól. Ze začátku druhé půle jsme přežili několik šancí domácích a po standardní situaci se opět dostali do vedení. Domácí ale i tentokrát dokázali vyrovnat. Třikrát jsme šli sami na branku, bohužel to nedokázali gólově zakončit. Pro naše mladé kluky to byl křest ohněm a jsem rád za to, jak k tomu přistoupili. Když budou dál takhle makat, tak se budou ještě zlepšovat.”

 

Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.
Nejlepší hráč Žižkova B: Zdeněk Volek.

 

Branky: 3. Svoboda, 27. Hruška, 79. Kristen - 12. Volek, 26. Nguyen, 68. Vilotič. ŽK: 60. Hruška - 85. Pollák.


Podolí: Michal Vondrka - Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník - Matěj Vondrka (70. J. Svoboda), Zezula (78. Brož), Hruška, Mráček, L. Svoboda (68. Vejražka) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.


Viktoria Žižkov B: Dlabola - Mucha, Vilotič, Nguyen (57. Saňa), Kříž - Plucha (76. Pollák), Beňo, Krivosheev, Andrle - Vild, Volek. Trenér: Josef Švimberský.

 

 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ