MUŽI A - VYDŘENÁ VÝHRA NA TEMPU
MUŽI A - VYDŘENÁ VÝHRA NA TEMPU
15. 08. 2022

MUŽI A - VYDŘENÁ VÝHRA NA TEMPU

FC TEMPO PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 0:1 (0:0)

Tempo - Podolí 0:1 (0:0)
Branka: 64. Horčička. Ve 38. minutě neproměnil Bednář (Podolí) penaltu. Rozhodčí: Zelený - Zloch, Štěrba. ŽK: 37. T. Havlíček, 73. Plíšek - 34. Hrubý, 66. Bednář. Diváků: 150.
Tempo: Pacovský - Valta (71. J. Havlíček), Hampapa, Stacey (84. M. Havlíček), Plíšek - Babický, Šmídek, T. Havlíček (84. Perl), Cejnar (57. Sedlář) - Pytlíček (71. Rakušan) - Klouček. Trenér: Petr Vanko.
Podolí: Bartoš - Šumník (74. Brož), Urban, Hrubý, Krob - Zdobnický, Bednář, Němeček, Šídlo, Podobský (30. Šimák) - Horčička (68. Procházka). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Petr Vanko (Tempo): „V prvním poločase jsme přežili penaltu soupeře, my jsme měli taky jednu šanci. Čekal jsem, že po pauze budeme Podolí přehrávat hlavně kondičně, což se potvrdilo, ale v momentě, kdy jsme soupeře začali mít pod tlakem a dostávat se do jeho obrany, tak jsme udělali naší klasickou chybu, která se opakuje snad po padesáté. To nás stálo zápas, protože Podolí má výbornou obranu, těžko jsme se do nich dostávali, bylo to hrozně těžké. Ale věděli jsme, že nebudeme mít dvacet šancí. Už jen to, že Podolí dvakrát udrželo nulu, ukazuje, že dozadu hrát umí. Prohráli jsme, ale není to žádné vystřízlivění: my jsme po prvním kolem v oblacích nebyli, psaly se nějaké články, ale soutěž je těžká, každý může porazit každého a rozhodně si nemyslíme, že doma budeme každému dávat šest gólů.“
Petr Majer (Podolí): „Musím přiznat, že jsme se rozjetého Tempa trochu obávali. První zápas se jim povedl, odstartovali výborně, takže jsme se na ně poctivě připravovali. Trochu jsme kalkulovali s užším hřištěm, chtěli jsme zahustit prostor, ale prvních 20 minut jsme byli zakřiknutí, moc zalezlí a čekali jsme, co Tempo vymyslí. Pak jsme se dostali do hry, bohužel jsme nedali penaltu, ale kromě jedné šance jsme do ničeho nepustili ani Tempo. Bylo nám jasné, že Tempo bude chtít doma udělat tři body, takže jsme tomu do druhé půle podřídili taktiku: hrát jednoduše, napadat, rozebírat si hráče, aby nám nezabíhali za obranu. To se nám dařilo, povedlo se nám dát gól, což bylo super a vývoj zápasu se otočil na naší stranu. Tempo jsme nepustili do gólovek, ke konci mělo tlak, ale byl spíš platonický. Dotáhli jsme to k výhře, za což jsme hodně rádi.“

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ