U-13 ZASLOUŽENÉ VÍTĚZSTVÍ
U-13 ZASLOUŽENÉ VÍTĚZSTVÍ
06. 10. 2014

U-13 ZASLOUŽENÉ VÍTĚZSTVÍ

Motorlet C- Slavoj Podolí 1:2

V pátek 3. října jsme se na hřišti v Řeporyjích utkali s dosud neporaženým týmem Motorletu. Po posledních výsledkových nezdarech jsme dnes chtěli konečně získat nějaké body a posunout se v tabulce opět o něco výše.

Narazili jsme na tým složený z hráčů na hraně ligového týmu Motorletu, ročníku 2002. V prvních minutách byl z naší strany znát určitý respekt k soupeři a trvalo nám minimálně 10 minut, než jsme se dokázali přesvědčit, že se soupeřem bez problému dokážeme držet krok. Od té doby byl první poločas v naší režii. Vytvořili jsme si mnoho brankových šancí a jen díky naší zbrklosti a místy velmi hrbolatému trávníku se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Za druhou část prvního poločasu ovšem kluci zaslouží pochvalu, protože se jednalo o jednu z našich nejlepších herních pasáží v této sezóně.

Soupeř do druhého poločasu nastoupil s tím, že neexistuje možnost, že by nás mohli neporazit. Trochu nás to překvapilo, ale přílišné sebevědomí se soupeři naštěstí příliš nevyplatilo. V tomto utkání se kluci konečně nebáli napadání soupeře i na jeho polovině, a po 10 minutách druhého poločasu jsme díky tomu získali příležitost pokutového kopu, když Vlach vystihl pomalejší přihrávku domácích obránců a po samostatném úniku a kličce brankáři byl jasně faulován, k čemuž naštěstí po krátké úvaze dospěl i rozhodčí. Z následné pokutového kopu se samotný Vlach nemýlil a poslal nás do zaslouženého vedení. Od tohoto momentu se hrálo relativně vyrovnané utkání, kdy šance začaly přibývat i na straně soupeře. Utkání se lámalo přibližně 15 minut před koncem, kdy náš brankář bohužel předvedl jeden ze svých „blikanců“ a soupeř naprosto zadarmo vyrovnal. S tímto výsledkem jsme se ale rozhodně nechtěli smířit, a hned 6 vteřin (!!!) po naší rozehrávce po dvou narážečkách opět strhl skóre na naší stranu Stýblo. Motorlet nás poté zatlačil, ale vyrovnání zabránil několika skvělými a jedním naprosto neuvěřitelným zákrokem brankář Pauer. Ten tak nakonec naprosto odčinil své fatální zaváhání při obdrženém gólu. Ale je (Matýsku) na zamyšlenou, jak se z jednoho z nejlepších brankářů, který se, minimálně v Praze, ve své kategorii pohybuje, dokáže občas stát takový „ňouma“!

V utkání jsme tedy nakonec asi zaslouženě zvítězili 2:1. V příštím kole nás, na domácím hřišti, čekají v neděli od půl jedné, Třeboradice. A všichni jste srdečně zváni J

Soupiska: Pauer Matěj, Kodad Jindřich, Vlach Ondřej, Pokorný Václav, Zdobnický Matěj, Stýblo Tomáš, Halasz Ondřej, Novák Michal, Kabeláč Jan

Góly: 1x Vlach Ondřej, 1x Stýblo Tomáš

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ