MUŽI A - BOD ZNAMENAJÍCÍ ZÁCHRANU
MUŽI A - BOD ZNAMENAJÍCÍ ZÁCHRANU
12. 06. 2019

MUŽI A - BOD ZNAMENAJÍCÍ ZÁCHRANU

US PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 2:2 (1:2)

Nevydařený poslední domácí zápas s Braníkem, kde naše produktivita byla více než žalostná, jsme hodili za hlavu a na Uhelné sklady odjižděli s tím, že potřebujeme bodovat. Druhý tým tabulky potvrdil svou kvalitu a hned v 19. minutě se prosadil nejlepší střelec uhlířů Klán, když po trestném kopu hlavičkoval na zadní tyč, kde překonal výborně chytajícího Michala Vondrku. To nás však nepoložilo a v 21. minutě se prosadil krásnou střelou z hranice vápna Hruška. V 44. minutě byl po chytrém prostrčení od Bednáře faulován Jůzek, ale píšťalka zůstala němá. O minutu později kdy byl znovu faulován ve vápně Jůzek rozhodčí ani na vteřinu nezaváhal a ukázal na penaltový puntík! Balon si ihned vzal do svého objetí, penaltový expert Matěj Vondrka, který pokutový kop nekompromisně proměnil. Po několika šancích na obou stranách přišel v 60. minutě rohový kop a po našem nedůrazu se dostal odražený balon k Šafránkovi, který pohotově propálil vše co mu stálo v cestě a vyrovnal na konečný stav 2:2. Hráči Uhelných skladů se snažili ještě zvrátit utkání na svou stranu, ale marně. Po výsledkách kompletního 29. kola pražského přeboru se tým AFK Slavoj Podolí definitivně udržel v nejvyšší pražské soutěži.

V sobotu 15.6 v 10:15 nás čeká na domácí půdě poslední zápas sezony s lídrem tabulky Újezd Praha 4, do kterého by měl nastoupit i trenér Josef Jarolím. Na tento okamžik se těší celá fotbalová Praha.

 

Uhelné sklady - Podolí 2:2 (1:2)
Branky: 
19. Klán, 60. Šafránek - 21. Hruška, 45. Vondrka Matěj z pen. ŽK: 68. Procházka - 41. Janovský, 91. Zezula. Rozhodčí: Bočok - Šaróka, Vojtěch. Diváků: 65.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Studnička, Procházka, Sainer (81. Stolfa) - Bartůněk (67. Zilvar), Koc, Šafránek, Kocourek - Klán, Pokorný. Trenér: Robert Hlavica.
Podolí: Vondrka Michal - Vondrka Matěj (73. Šumník), Kristen, Hanzlík, Janovský (80. Brož) - Zezula - Mráček (89. Svoboda Jan), Hruška, Bednář, Vávra - Jůzek. Trenér: Ondřej Hatina.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
 „V celku myslím, že asi zasloužená remíza, neb ani jeden tým nebyl dominantní. Chtěli jsme se doma rozloučit výhrou, ale tentokrát jsme na to neměli.”
Ondřej Hatina (Podolí): „Věděli jsme, že nás čeká těžký a zkušený soupeř, ale chtěli jsme zde bodovat, což se nám zaplaťpánbůh podařilo. Myslím si, že jsme odvedli maximálně bojovný výkon, za což jsme si ten bodík zasloužili. Sice jsme tam měli ještě nějaké šance a mohli gól přidat, ale na záchranu nám to snad stačí.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Tomáš Koubek. 
Nejlepší hráč Podolí: Karel Kristen.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ