MUŽI A - ZAKLETÁ BRANKA
MUŽI A - ZAKLETÁ BRANKA
10. 06. 2019

MUŽI A - ZAKLETÁ BRANKA

SLAVOJ PODOLÍ - ABC BRANÍK 0:1 (0:1)

Podolí - Braník 0:1 (0:1)

Branka: 34. Palko. ŽK: 82. Zezula - 15. Kodytek, 25. Trávník, 30. Pekárek, 70. Nehasil. Rozhodčí: Vojáček - Lafata, Kohout. Diváků: 76.

Podolí: Michal Vondrka - Vávra (56. L. Svoboda), J. Svoboda, Hruška, Mráček - Matěj Vondrka (62. Zezula), Bednář, Krob (76. Brož), Janovský - Hanzlík, Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Braník: Kudláček - Pechač, Vybíral, Řemenář (57. Mráz), Kodytek (46. Nehasil) - Platil - Šebák (73. Dovhaniuk), Novák (83. Valta), Palko, Pekárek (73. Neveršil) - Trávník. Trenér: Miroslav Jíra.

 

Na den dětí přivítal domácí Slavoj ve své aréně na Kavčích horách v lokálním derby ABC Braník. Braník se před zápasem nacházel na 14. místě a pokud chtěl myslet na teoretickou možnost záchrany, potřeboval v tomto utkání nutně vyhrát. Soupeře sice dělilo v tabulce 10 bodů, ale tento rozdíl od začátku zápasu nebyl moc vidět. Braník se prezentoval aktivní hrou a od úvodních minut byla patrná touha získat vytoužené 3 body. V první půlhodině mohlo 76 přítomných diváků sledovat bojovné utkání. Obě mužstva se snažila kombinovat středem hřiště, ale bez většího úspěchu. První nadějná akce Braníku ze 33. minuty hned skončila gólem. Po vyhraném souboji na středovém kruhu se po přihrávce do strany protáhl za podolskou obranu hostující Palko a z hranice vápna křižnou střelou překonal domácího Vondrku. První poločas už žádné větší šance nepřinesl a hosté tak do šaten odcházeli s cenným náskokem jednoho gólu.

Druhý poločas začal očekávaným náporem Podolí. Nejdříve si Hruška udělal ze 4 hráčů Braníka ve velkém vápně kužely, svůj slalom však zakončil střelou vedle. V 53. minutě po nakrátko rozehraném rohu skončil centr na břevně, z následné dorážky Honza Svoboda trefil spojnici. V 62. minutě se po krásném centru z levé strany dostal míč k Jůzkovi, který si ho ještě zpracoval, následná střela z malého vápna byla zblokována hostujícím obráncem. Posledních 15 minut se odehrálo na půlce Braníku, ale hostující obrana dokázala ubránit záplavu podolských centrů. Do poslední šance zápasu se v 91. minutě po centru Mráčka dostal znovu Honza Svoboda, ale Kudláček dokázal jeho hlavičku znovu zneškodnit a udržet cenné vítězství.

Braníku tato výhra nakonec moc nepomohla, protože Tempo i Hostivař dokázali zvítězit a odskočit na 36 bodů. Sestupová tajenka zůstává i nadále nerozluštěná a sestupující týmy tak určí až poslední 2 kola.

Hlasy trenérů

Josef Jarolím (Podolí): „Kdybychom hráli do soudného dne, tak nedáme gól. Z brankové čáry trefíme dvakrát břevno. Když nedáme takové šance, tak není co řešit a vyhrát si nezasloužíme, tečka. Takhle naštvanej jsme nebyl celou sezonu. To co nedáme, to je prostě umění.”

Miroslav Jíra (Braník): „Strašně těžké utkání, ve kterém měl soupeř obrovské šance. Přežili jsme břevno, přežili jsme i to, že Honza Kudláček ve druhé půli vyrazil míč těsně před brankovou čárou. My jsme to, díky obrovské vůli všech hráčů, ubojovali. Je to doslova a do písmene šťastné vítězství. Ještě pořád žijeme, dýcháme a budeme bojovat až do posledního kola. Všem klukům za to moc děkuju.”

 

Nejlepší hráč Podolí: Lukáš Janovský.

Nejlepší hráč Braníku: Lukáš Palko.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ