U15 - DVAKRÁT VÍTĚZNĚ S VRŠOVICEMI
U15 -  DVAKRÁT VÍTĚZNĚ S VRŠOVICEMI
08. 05. 2018

U15 - DVAKRÁT VÍTĚZNĚ S VRŠOVICEMI

SLAVOJ PODOLÍ - VRŠOVICE 3:O A 6:1

Po velmi povedeném úvodu jarní části sezony, kdy se nám podařilo zejména zvítězit na hřišti Libuše a postoupit do semifinále poháru, jsme v minulém týdnu absolvovali dvojutkání s týmem Vršovic. Nejprve jsme se s ním utkali v rámci přeboru Prahy a poté jsme se s ním střetli v souboji o postup do finále poháru. Po odehrání obou utkání musím říct, že tým Vršovic zaznamenal oproti podzimu značný progres, zejména v organizaci hry směrem dozadu. To se projevuje v tom, že dostává relativně málo branek.

V sobotním utkání jsme vstoupili do hry velmi aktivně s cílem roztahovat hru a kombinačně se dostávat z krajů hřiště do vápna. To se nám celkem dařilo, ale v závěrečných fázích nám bohužel trochu chyběla kvalita. Díky tomu jsme nebyli schopni si vytvářet tak velké množství šancí, jako obvykle. Soupeř byl velmi kvalitní směrem dozadu, ale v útočné fázi jsme mu nedovolili vůbec nic. Vývoj utkání tak jasně naznačoval, že bude pouze záležet na tom, kolikrát se nám podaří prolomit výborný obranný blok hostů. Postupem času se nám, i díky dvěma pokutovým kopům, podařilo soupeře zlomit a zvítězit 3:0.

Ve středečním semifinále poháru se nám do sestavy vrátil kapitán Zdobnický, díky čemuž jsme obrovsky zvýšili náš útočný potenciál. Soupeř si v sobotním utkání nahnal trochu sebevědomí a ve druhém souboji si počínal o něco ofenzivněji. To byla ovšem výhoda spíše pro nás. Až na zbytečný pokutový kop jsme soupeře opět nepustili do žádné šance a naopak jsme si oproti víkendu dokázali vytvářet klasicky obrovské množství šancí, zejména v režii výše zmíněného Zdobnického. Ten nejprve sám dvě branky zaznamenal, aby na další dvě naprosto nezištně nahrál před prázdnou branku Hoangovi. Ten posléze dokončil po samostatném nájezdu klobouk-trik. Nakonec jsme tak po výsledku 6:1 postoupili do finále poháru. V tom se na konci května poměříme s mužstvem Dukly JM, která pro nás ne zcela překvapivě zvítězila na hřišti Libuše.

O víkendu nás čeká brzké utkání (již od 8:30) na hřišti Pragovky. To pro nás bude velmi důležité. Chceme potvrdit jarní vítěznou šňůru a o další krok se přiblížit přeborovému primátu.

DALŠÍ ČLÁNKY

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ