U-13 VELKÝ OBRAT V ZÁVĚRU
U-13 VELKÝ OBRAT V ZÁVĚRU
08. 09. 2014

U-13 VELKÝ OBRAT V ZÁVĚRU

Čafc - Slavoj Podolí 5:7

V sobotu 6.9. od 12:45 nás čekalo první utkání pražského přeboru mladších žáku. V něm náš tým, vinou absence ročníku 2002, nastupuje pod hlavičkou mladších žáků „A“. Hned v prvním kole nás čekal poměrně ostrý start na hřišti ČAFC Praha, která by papírově měla rozhodně patřit mezi lepší týmy přeboru.

Začátek utkání vyšel o něco lépe domácímu týmu, ale po úvodních 5 minutách jsme se i my osmělili a po většinu prvního poločasu jsme měli více ze hry. Jen vinou impotence našich ofenzivních hráčů jsme se neujali vícebrankového vedení, ač jsme k tomu šance určitě měli. Ke konci prvního poločasu jsme si naopak připsali, pro nás již klasickou „pětiminutovku“, během které jsme inkasovali 3 polovlastní branky. Naštěstí ještě do poločasu po hezké kombinační akci snížil Vlach.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s vírou, že máme sílu k tomu, utkání otočit. Bohužel v prvních pár minutách byl aktivnější spíše soupeř a po krásné individuální akci domácího hráče, respektive nedorozumění kapitána Pokorného s brankářem Pauerem, jsme inkasovali další 2 branky. Ani v tu chvíli jsme ovšem nic nevzdali a stále se snažili utkání alespoň zdramatizovat. To se nám povedlo 20 minut před koncem utkání, kdy Zdobnický svým prvním gólem překonal brankáře hostů, netradičně svou levou nohou. Následně Vlach snížil na 5:3 z pokutového kopu a o dvě minuty později Zdobnický krásně obstřelil brankáře a snižil dokonce již na 5:4. Tým domácích znervózněl a začal se na něj valit jeden „podolský“ útok za druhým. 5 minut před koncem jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, po třetí brance Zdobnického. Ten v zápětí využil hrubého zaváhání domácího brankáře a dokonal tak, svou již čtvrtou brankou, velký obrat našeho týmu. V úplném závěru stanovil konečný výsledek 7:5 po pohotové dorážce Kaufman.

Z utkání jsme si tak, po velkém obratu ve druhém poločasu odnesli vítězství a první tři body do tabulky. Za ně jsme rádi, ale nelze nevidět, že náš herní projev se začátkem sezony stále jen z daleka blíží k optimu. Je tedy před námi stále spoustu práce hoši…J

Sestava: Pauer Matěj, Vlach Ondřej, Pokorný Václav, Zdobnický Matěj, Stýblo Tomáš, Kaufman Jan, Kerda Matyáš, Kodad Jindřich, Halasz Ondřej, Kabeláč Jan

Góly: 4x Zdobnický Matěj,  2x Vlach Ondřej, 1x Kaufman Jan

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ