U19- NA ÚVOD ČISTÉ KONTO
U19- NA ÚVOD ČISTÉ KONTO
04. 09. 2017

U19- NA ÚVOD ČISTÉ KONTO

TJ PRAGA - SLAVOJ PODOLÍ 0:4 (0:1)

O týden dříve než ostatní týmy (předehrávkou 11. kola) jsme zahájili mistrovskou sézonu v kategorii staršího dorostu. Zajížděli jsme na hřiště Pragovky, kde nás přivítal hezky připravený trávník. Šli jsme do zápasu trošku s obavami, přeci jen jsme pouze týden po náročném soustředění, a že po něm máme stále těžké nohy, se kluci přesvědčili ve středu, kdy druhý poločas přátelského utkání dohrávali hodně na morál. Navíc nás ve dvou přípravných zápasech trápila střelecká nemohoucnost, kdy ani z tutových šancí jsme nedokázali dát gól.
Zápas jsme začali dobře, míč byl častěji na našich kopačkách a na polovině soupeře. Po několika slibných pokusech, které však končily před vápnem, se v 10. minutě dostal k míči Janoušek, prodral se do vápna a při rychlé zasekávačce ho něšikovně zasáhl domácí obránce - penalta. Na tu máme zatím spolehlivého exekutora a Brezina se nemýlil ani tentokráte - 0:1 z pohledu domácích. Dalších patnáct minut jsme trošku polevili, hra se začala vyrovnávat a domácí sympatickou kombinační hrou začali vystrkovat drápky. Nám naopak kombinace moc nevycházely, křídelní hra už vůbec ne. Záloha ani útok nedokázaly udržet míč, přetížená obrana naštěstí nepouštěla domácí do šancí. Posledních dvacet minut prvního poločasu nás domácí zamkli na naší polovině a bylo velké štěstí, že se dostali pouze k několika nevyužitým standartním situacím a k jedné velmi nebezpečné střele, kterou náš pozorný gólman konečky prstů vyškrábnul nad břevno. Poločasový hvizd byl tak pro nás vysvobozením.
O přestávce jsme si řekli chyby v naší hře, připomněli si, jakým způsobem chceme hrát. Do druhého poločasu jsme vlítli jako uragán a domácí najednou nevěděli, kam dřív skočit. Hned po dvou minutách hry se po pravé straně protáhnul Sitta, poslal střílený centr po zemi na nabíhajícího Bartha, ten i pod tlakem obránce krásně zakončoval patou, míči však chybělo do sítě pár centimetrů. V 51. minutě poslal Brezina vzduchem nádherný balon na rozběhnutého Šimáka, ten si na hranici vápna počínal šikovněji než domácí obránce a tváří tvář gólmanovi nezaváhal - 0:2. Konečně jsme se uklidnili a přeci jen už se na to "dalo dívat". O deset minut později, v 61. minutě, vybojovali Sitta se Šimákem zdánlivě ztracený míč u brankové čáry domácích, se štěstím ho dopravili před branku k Mauchlerovi, který s přehledem zakončil a oslavil svůj návrat do podolského dresu gólem - 0:3. Domácí však nic nevzdávali a několikrát před naší brankou zahrozili. Dnes jsme však měli v bráně skvělého gólmana, vše vyřešil naprosto s přehledem a dokonce zneškodnil i dvě tutovky z bezprostřední blízkosti. Definitivní šance domácích na nějaký obrat jsme pohřbili v 84. minutě, Marešův dlouhý míč si našel Brezina, pohrál si s domácím obráncem a naservíroval Bláhovi před bránu - 0:4.
Myslím, že na první soutěžní zápas jsme sledovali zajímavý fotbal z obou stran a ač výsledek vypadá jednoznačně, domácí hráli velmi dobře, snažili se o kombinační hru a nedarovali nám nic zadarmo. Z našeho pohledu dnes jasně vyčnívá výborný výkon gólmana, který si zaslouženě připsal první nulu v sezóně. Celé obraná ve složení Záruba, Mareš, Pallas a Viktořík odehrála pozorně celých 90 minut a fungovala velmi kompaktně. Záloha i útok si v zápase vybraly i slabší chvilky, ale v rozhodujících chvílích dokázaly zápas rozhodnout.

Minimálně na týden jsme se tak usadili v čele soutěže a doufejme, že tam nějaký čas ještě vydržíme. Budiž naše první výhra pozvánkou pro všechny fandy na příští týden, kdy se poprvé představíme na domácí půdě.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ