U15 - DALŠÍ CENNÝ SKALP
U15 - DALŠÍ CENNÝ SKALP
09. 05. 2017

U15 - DALŠÍ CENNÝ SKALP

SLAVOJ PODOLÍ - VRŠOVICE 1:0 (0:0)

Jarní část pražského přeboru se začíná čím dál více podobat naší nejvyšší fotbalové soutěži. Konkrétně jde o to, že týmy ze spodku tabulky začínají stále více bodově zvládat utkání s týmy z přední části tabulky. S těmito týmy přitom na podzim celý spodek tabulky odcházel poražen vysokými příděly s mnohdy až dvouciferným počtem inkasovaných branek. Je tedy více než dobře, že jsme zářným příkladem spodní části tabulky a o víkendu se nám již potřetí v řadě podařilo doma zvítězit.

Ve čtvrtém kole jarní části jsme doma přivítali tým Vršovic. Na podzim jsme u nich odehráli celkem dobré utkání, ale jak jsem psal výše, tak jsme odešli s nedůstojným debaklem 7:1. Díky dvěma vítězstvím nad Střešovicemi a Aritmou jsme si ale na tento zápas již od začátku celkem věřili. A utkání téměř do puntíku splnilo naše očekávání. Vršovičtí hráči si absolutně nelámali hlavu s kombinací, a vše nakopávali na svého kapitána. Naše obrana hrála ale opět skvěle a za celý zápas pustila soupeře, i přes stálý mírný tlak, pouze do tří vyloženějších šancí. My jsme naopak hráli velmi svědomitě a trpělivě čekali na rozhodující okamžik utkání. Ten přišel v 50. minutě utkání, když vietnamský internacionál Luu zavezl míč do vápna a stoper hostů jej nešikovně stáhnul k zemi. Desítku zkušeně proměnil stoper Halasz a šli jsme do vedení. To jsme až nečekaně snadno uhájili až do konce utkání, a připsali si tak velmi důležité tři body. Ty nás dotáhly již do středu tabulky, ve kterém bychom se chtěli usídlit až do konce jarní části přeboru.

Na závěr bych rád vypíchnul velmi zajímavý statistický ukazatel, který dokumentuje naše zlepšení oproti podzimní části. Na podzim jsme ve třech následujících utkáních se Střešovicemi, Aritmou a Vršovicemi inkasovali hrozivých 18 branek a připsali si celkem 0 bodů. Oproti tomu na jaře ve stejných utkáních inkasoval velmi jistě chytající Pauer pouze jednu branku a my si připsali velmi cenných 9 bodů. Příští kolo jedeme na hřiště aspiranta na titul ABC Braník. Ten bude chtít dozajista co nejjasněji odčinit poslední porážku na hřišti Aritmy a udržet se na dostřel Hájům. Role outsidera nám ale již mockrát svědčila, takže se uvidí…

DALŠÍ ČLÁNKY

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ