U8 - HODNOCENÍ SEZÓNY
U8 - HODNOCENÍ SEZÓNY
14. 12. 2016

U8 - HODNOCENÍ SEZÓNY

TRENÉR MICHAL SKRUŽNÝ HODNOTÍ

Hodnocení hlavního trenéra podzimní části

   Po ukončení podzimní části soutěže Elite  je vhodné zmínit se alespoň stručně o uplynulé sezoně a o cílech pro rok 2017 .

 Naše výkony a hra v soutěži byla tak trochu jako na houpačce od skvěle odehraných zápasů plných soubojů a nasazení přes zápasy , které byli jak se říká pouze odchozené a nesmím zapomenout na mače proti soupeřům kde jsme prostě šanci neměli (zatím) . V létě nám odešli tři hráči stálého kádru , kteří se rozhodli dále pokračovat v ledním hokeji a přišly děti nové Terezka , Mateo , Saša , Christian,  Patrik . Každý se zařadil a zařazuje po svém Saša s Christianem přišli z ulice a sami pocítili, že naskočit do rozjetého vlaku není vůbec jednoduché a já i trenéři jim budeme nadále pomáhat, aby herni a tréninkový deficit co nejdříve dohnali. Mateo a Terezka byli vybráni tak jako většina našich hráčů z fotbalového kroužku a jejich příchod do našich řad byl a je určitě krok správným směrem , Patrik se trénink od tréninku zlepšuje a jeho chvíle ještě přijdou a to samé platí pochopitelně i pro našeho benjamínka Denise, na kterého nesmím zapomenout. 

 Celou podzimní část odehrála naše silná pětice,  která táhla celou hru ročníku Chladič, Kryštof, Linhartík, Dominik a Mateo. Byl bych opravdu špatný trenér kdybych se teď věnoval jejich kritice. Mockrát jsem viděl jak Kryštof už nemůže ale pořád bojuje , kolik ran schytali v soubojích Domča, Maty nebo Jenda v bráně. A jsem na kluky nesmírně pyšný. Jedno osobní zamyšlení si ale dovolím. Rozhodně se musíme s trenéry zamyslet jak motivovat i ostatní hráče mužstva v případech, kdy se výše zmíněným chlapcům nedaří, aby převzali na hřišti iniciativu. Honza Zvoník, Matouš Vrátil, Myskes Havlíček nebo Adam Souček jsou například ti hráči,  kteří na to mají a na které já osobně sazím.

  Problém v bráně máme pro zatím vyřešeny a to mi dělá velkou radost . Ještě v létě jsme moc nevěděli jakého "chudáka" tam vlastně dáme, ale když se tam postaví Felfelíno , Kyslík nebo Honza s Matyášem či Michal , už teď víme , že nám něco vychytají a i když někdy vymyslí pěknou minelu,  jsou to malí kluci a vůbec to nehodlám řešit.

  Naše cíle pro příští rok jsou jasné na tréninkových jednotkách se budeme zaměřovat zvláště na vedení a ovládání míče včetně kliček ........ Zasekávačka vnitřní a vnější , stahovačka , stahovačka za patou , přešlapovačka vnitřní a vnější , zidanovka , převalovačka s prešlápnutím a tak dále. Samozřejmě se budeme věnovat hře jak individuální, tak i přihrávkám a v neposlední řadě také hru slabší nohou (obounohost),  která není důležitá pouze při hře,  ale i kvůli stejnoměrnemu zatížení nohou. Ale pozor !!! Použití naučených dovedností nemusí být okamžité a časté! Slavojáčci budou naplno například přihrávky  využívat až na přelomu ročníku U8/U9 a je omyl myslet si , že pokud již tuto dovednost používá Dominik Fojtík, budou ji ovládat všichni. Stále naši svěřenci musí ovládat hlavně hru individuální a nezbavovat se míče přihrávkou do nikam jen abych něco nezkazil. Dítě není a nebude malý dospělý,  trpělivost a stále opakování buď drilem ( dítě dělá činnost,  která není zábavná méně minut ) nebo formou zábavnou,  která může trvat dobu delší (bagové hry) jsou jedinou cestou k úspěchu.

  Rodiče, nesmí u nás zvítězit pocit chvilkového úspěchu před dlouhodobou prací s vašimi dětmi která má koncepci a jasný cíl.   Když už jsem zmínil trenéry . Trenér Peterka a Řezníček v lednu absolvují trenérskou licencí C a tak jako chceme,  aby na sobě pracovali naši hráči a hráčky, také klub má své nároky. Mně čeká licence UEFA v únoru včetně dvou hodin praxe v ligovém klubu a věřím že se všichni tři vrátíme s novými podněty a inspirací pro naši práci.

   Závěrem , na poděkování vám rodičům , dětem, trenérům za vydařené působení v soutěži budu mít příležitost 19. prosince na vánoční párty , protože přezimovat na čtvrtém místě je bezesporu velký úspěch! 

  Ale jedno poděkování udělám už ted . Mít po svém boku člověka, který sedí po večer u tabulek , vede webové stránky při svém náročném povolání,  věnuje nasemu ročníku svůj volný čas a to vše zadarmo! Michale děkuji za dosavadní spolupráci za tvou odvedenou práci ve funkci vedoucího mužstva! Nesmírně si tvé práce vážím.

   Michal Skružný

  Hlavní trenér

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ