MUŽI A - VENKU VÝHRA, DOMA PADANKA
MUŽI A - VENKU VÝHRA, DOMA PADANKA
12. 11. 2014

MUŽI A - VENKU VÝHRA, DOMA PADANKA

1999 PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 1:2 , SLAVOJ PODOLÍ - ÚJEZD P4 1:2

1999 Praha – Slavoj Podolí 1:2 (0:0)

 

Po vysilujícím utkání s lídrem ze Zbraslavi bylo na programu 11. kola místní derby mezi našim A mužstvem a 1999 Praha. Domácí na nás umí, vždyť z posledních tří vzájemných zápasů jsme vyhráli jen jednou, a to když přijeli v osmi lidech.

 

 

Do zápasu na soupeřově hřišti, které je od toho našeho vzdálené jen jednu zástavku autobusem, vyrukoval trenér Jarolím kvůli početné marodce s tak trochu improvizovanou sestavou. Vždyť jako levý obránce musel od začátku zaskočit Kotek a v útoku nastoupil zraněný Jůzek. Navzdory tomuto faktu jsme byli po většinu zápasu lepším týmem. Po zběsilém úvodu utkání, kdy hráčům obou týmů míč hodně odskakoval a k vidění byly spíše nákopy, se hra uklidnila a my převzali iniciativu. První šance byla ale díky střele z dálky. To se Náhlovský nerozpakoval a napálil míč na branku. Brankář Procházka vyškrábl jeho táhlou ránu do břevna. O několik minut později se situace téměř opakovala. Při rychlé útočné akci zvolil Náhlovský místo přihrávky překvapivou střelu, která skončila jen pár centimetrů vedle levé tyče. Během úvodních pětadvaceti minut jsme domácí přehrávali. Ale kromě pokusů z dálky se zatím o vyložené šanci mluvit nedalo. Po této fázi poločasu se několikrát na steč směrem k Vondrkovi vydali i domácí a po jednom z centrů z pravé strany mířil jeden z útočníků hlavou jen těsně nad. Domáci ještě zahrozili z několika přímých kopů z dálky. Centrovaný míč téměř vždy našel tu správnou hlavu, ale pokusy Makovce a Nedbala mířily vždy doprostřed branky. Deset minut před pauzou provedl Jůzek bleskové vhazování na naběhnuvšího Polenu, ten se dostal s míčem do vápna a sklepl jej Náhlovskému, který v plném běhu pohotově vystřelil, ale Procházka vyrazil jeho střelu na poslední chvíli do tyče. Domácí měli znovu štěstí, protože míč se odrazil před prázdnou branku, ale dobíhajícímu Mráčkovi do protiopohybu, takže nedokázal míč usměrnit do branky. Nicméně ve 45. minutě si mohl alespoň připsat asistenci, protože chytře prodloužil dlouhou přihrávku za sebe na Polenu, který byl v gólové pozici pár metrů před brankou, ale šance se poněkud zalekl a na míč nakonec o kousek nedosáhl. I proto v úvodním dějství branka nepadla.

 

Nedlouho po příchodu ze šaten doletěl Vondrkův výkop přes Jůzka a Mráčka opět na Polenu, který na hranici pokutového území vystřelil nad Procházkovu branku. V následujících minutách byla hra spíše vyrovananá, ale v čem nás domáci předčili, to byl počet faulů a místy i nesmyslných zákroků. Trenér domácích raději vystřídal jednoho ze svých svěřenců, který byl zralý na vyloučení. Tyto momenty nás malinko vyvedli z koncentrace a vlastně sami jsme nabídli domácícím šanci. Po nedorozumění ve středu hřiště se míč odrazil náhodně od Vondrky k útočníkovi domácích. Ofsajd to být nemohl a tak se rýsoval gólový protiútok, jenž ale v poslední chvíli zastavil skluzem vracející se Sulek. Ovšem po takové nepohledné dvacetiminutovce se nakonec hosté ujali vedení. V 65. minutě trefil vedení hlavou Beneš, když využil bravurně zakroucený přímý kop. 1:0. Paradoxně obdržená branka nás „nakopla“ a hned za tři minuty poslal střídající Svoboda J. přesný centr na Jůzka, který vyrovnal na 1:1. Domáci vypadli z tempa a my citíli, že tento zápas můžeme rozhodnou pro sebe. V 73. minutě vyslal Hrubý Červenku za obranu soupeře. Druhý jmenovaný ale volil zakončení chráničem, což vedlo pouze k ohrožení rohového praporku a ne branky domácích. V 77. se ale chvíle zmaru proměnila v euforii, protože Červenka přecijen zařídil vedení, když poslal přesně k tyči Náhlovského centr. V posledních deseti minutách jsme si bez nějakého většího vzrušení vedení pohlídali a vyhráli jsme 2:1.

 

Tato výhra byla o to cennější, protože Zbraslav prohrála v souběžně hraném domácím utkání se Slivencem 2:4 a naše ztráta na čelo tabulky se zmenšila na pouhé dva body.

 

Branky: Jůzek, Červenka.

 

Žluté karty: Kotek, Hrubý.

 

Sestava: Vondrka Michal, Hrubý, Flusek, Sulek, Kotek (Svoboda J.), Polena (Svoboda L.), Červenka, Náhlovský, Vondrka Matěj, Mráček, Jůzek.

 

 

 

 

 

 

Slavoj Podolí – Újezd Praha 4 1:2 (0:2)

 

Jako poslední hostující tým podzimu přijel na Kavčí Hory soupeř z Újezdu Praha 4. Proti tomuto nevyzpytatelnému celku bylo nutné vyhrát a upevnit si tak postavení v tabulce, které znamenalo přímý kontakt s prvním týmem soutěže.

 

Nástup do utkání 12. kola pojaly oba celky úplně odlišně. Zatímco my jsme s míčem na kopačkách byli pomalí a nepřesní, tak pro soupeře znamenal každý zisk míče okamžitý protiútok na minimum doteků. Tato charakteristika se hodí pro celý první poločas. V 7. minutě rozjeli hosté první z řady nebezpečných protiútoků. Tuto akci zastavila naše obrana pouze za pomoci faulu. Nepříjemný přímý kop dokázal Vondrka vyrazit. Z následného rohového kopu ale trestuhodně osamocený Škoda poslal Újezd do vedení. Minutu po gólu jsme rozjeli ojedinělou akci na jeden dotek. Perl našel mezeru mezi obránci a přihrál Svobodovi. Ten ale ve výhodné pozici poslal svůj centr jen do náruče brankáře Randzika. Ve 12. minutě se hosté opět zmocnili míče, když vystihli naši nepřesnou rozehru a upalovali ve třech na naše dva obránce. Po centru z levé strany ale Novák sám před Vondrkou selhal a branku přestřelil. S nadsázkou řečeno se v těchto chvílích přesnost našich přihrávek nepřehoupla přes 50%. I přes nepřesnosti jsme v 19. minutě málem vyrovanli. Po faulu na Andrleho a následné výhodě jsme využili nekoncentrovanost obrany soupeře a po přízemním centru z pravé strany dal gól Strnad. Jeho gól ale nebyl kvůli ofsajdu uznán. V dalších minutách aktivně hrající hosté opět vystrkovali růžky, ale jejich akcím dokázala naše obrana čelit. Po půl hodině hry hráči Újezdu při napadání na vlastní polovině přitvrdili a došlo i k několika ostřejším zákrokům. Po jednom z nich zahrával Svoboda přímý kop, ale jeho tvrdá střela směřovala doprostřed branky. Když už to vypadalo, že se alespoň ke konci poločasu přecijen dostanem do hry, tak ve 37. minutě došlo ke ztrátě míče, kterou hosté velmi rychle potrestali. Jejich gólovou akci do rozhozené obrany zakončil Podlena. Z našeho pohledu šílený první poločas skončil tedy 0:2.

 

 

Druhý poločas byl od začátku odlišný od toho prvního. Byli jsme aktivnější, přesnější v rozehrávce a hostům jsme nenabídli možnost protiútoku. Hned po dvou minutách jsme se natlačili před pokutové území soupeře. Jeden z nich přerušil náš útok faulem. S přímým kopem z dobré pozice jsme naložili prachbídně. I nadále jsme ale byli nastěhování na polovině hostů. K šanci to vedlo až v 60. minutě a rovnou z toho bylo snížení. Po Svobodově ideálním centru se podesáté v sezóně prosadil Robert „Robogól“ Jůzek, který obětavě nastoupil i s natrženým stehenním svalem. 1:2. Po gólu to vypadalo, že bude jen otázkou času  než vyrovnáme. Hned několik slibně se rozvíjejících akcí ale ztroskotalo na nepřesném centru nebo finální přihrávce. Čtvrt hodiny před koncem se hosté dostali do jediného brejku v druhé půli. Brankář Vondrka byl ovšem svým reflexivním zákrokem proti tomu, aby Újezd předčasně rozhodl. Na druhé straně měl jedinečnou, ale zároveň jedinou možnost k vyrovnání Perl, jehož našel svou přihrávkou Mráček, ale střelu mířící do branky na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců Újezdu. I přes přetrvávající tlak jsme si jinou možnost nevytvořili a s Újezdem prohráli 1:2.

 

Prohra hodně mrzí, zvlášť když vedoucí Zbraslav vyhrála v Kunraticích jasně 4:0 a opět nám odskočila na pět bodů. K závěrečnému utkání podzimu nastoupíme v sobotu ve 13:30 na hřišti Jižního Města Chodov.

 

Branka: Jůzek.

 

Žlutá karta: Mráček

 

Sestava: Vondrka Michal, Hrubý, Flusek (Kotek), Sulek, Svoboda, Andrle (Pospíšil), Náhlovský, Vondrka Matěj, Perl, Mráček, Strnad (Jůzek).

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ