MUŽI A - ZVLÁDLI KLÍČOVÝ DVOJZÁPAS ZA ČTYŘI BODY
MUŽI A - ZVLÁDLI KLÍČOVÝ DVOJZÁPAS ZA ČTYŘI BODY
27. 10. 2014

MUŽI A - ZVLÁDLI KLÍČOVÝ DVOJZÁPAS ZA ČTYŘI BODY

Kunratice - Slavoj Podolí 0:1 , Slavoj Podolí - Zbraslav 1:1

Slovan Kunratice – Slavoj Podolí 0:1 (0:1)

 

Do klíčového dvojutkání podzimu jsme vstoupili na hřišti (před týdnem) druhých Kunratic. Domácí před sezónou posílili a jejich podzimní výkony budí respekt, takže nás nečekalo nic jednoduchého.

 

Přímý souboj o druhé místo jsme začli velmi aktivně. Na domácí jsme doslova vlítli a napadali jejich rozehrávku už před jejich pokutovým územím. Domácí byli zaskočeni a často kazili. Většina prvního poločasu se tedy odehrávala na naší útočné polovině. Z toho pramenily i naše šance. Hned v úvodu napálil míč zpoza šestnáctky Perl, ale mířil nad. V 8. minutě byl Vondrka faulován před pokutovým územím. Sám postižený tuto standartku proměnil. 0:1. Brzké vedení nám dodalo i trochu klidu na kopačky, takže pomyslná statistika držení míče byla také jednoznačně na naší straně. Další šanci měl zhruba uprostřed poločasu Sulek, ale Perlův rohový kop napálil do břevna. To byla poslední čistě gólová šance prvního poločasu. Zbytek našich útoků nebyl vně velkého vápna efektivní. Ve 40. minutě došlo k zásadnímu momentu utkání. Po druhé žluté kartě byl vyloučen domácí Cihelka. Po čtyřicetipěti minutách jsme šli do šaten s jednogólovým náskokem a v jedenácti lidech, na rozdíl od domácích.

 

Poločasová přestávka nám neprospěla. Oslabené Kunratice se stmelili, naše aktivita opadla a domácí se i dostávali postupně na dohled brankáře Vondrky. Po přihrávce za obranu se ocitl hráč soupeře v gólové šanci. Naštěstí mu míč odskočil od nohy a ze šance nic nebylo. I když jsme hráli přesilovku, tak paradoxně spíše domácí měli míč trochu více na kopačkách a my hrozili z protiútoků. Hned z několika takových jsme mohli a měli přidat uklidňující druhou branku. V 71. minutě se tak stalo. Po dlouhé přihrávce od Perla byl Polena u míče dřív než brankář Kubásek, přehodil jej a jaho střelu dorazil do odkryté branky Jůzek, ale asistent rozhodčího viděl ofsajd. Načež mohl přijít trest. O pár minut později běžel z levé strany sám na bránu Tran Huy Hung, ale jeho střelu mezi nohy dokázal Vondrka vyrazit. Na druhé straně jsme dál odmítali dát druhý gól a být v klidu. Toto odhodlání jsme demonstrovali při akci tři na jednoho, kdy Náhlovský v jasné šanci střílel vedle, stejně jako v úplném závěru Jůzek. I přes nervozní závěr jsme tedy zvítězili potřetí v sezóně 1:0 a posunuli se tak na druhé místo v tabulce právě před Kunratice.

 

 

Branka: Vondrka Matěj

 

Červená karta: soupeř

 

Žluté karty: Flusek, Jůzek, Perl, Mráček.

 

Sestava: Vondrka Michal, Flusek (Strnad), Sulek, Zezula, Janovský (Hrubý), Polena, Svoboda, Vondrka Matěj (Náhlovský), Perl, Mráček, Jůzek.

 

 

 

Slavoj Podolí – Zbraslav 1:1 (0:1)

 

V chladném sobotním dopoledni jsme za chudé divácké kulisy přivítali, už jako druhý tým tabulky, vedoucí Zbraslav.

 

V úvodu utkání jsme měli asi až moc v hlavách skutečnost, že hosté hráli ještě minulou sezónu Pražský přebor, protože jsme sice měli míč více na svých kopačkách, ale pouze v prostoru půlící čáry. Hra dopředu vázla. Jenomže když jsme se začali pomalu osmělovat, tak po zbytečné ztrátě míče udeřili z bleskového protiútoku zbraslavští. V 17. minutě prodloužil dlouhou přihrávku Vašut za obranu na rychlíka Arritona a ten se sám před Vondrkou nemýlil. Po 257 minutách jsme tak obdrželi branku. 0:1. I nadále byl míč o něco více na našich kopačkách, ovšem bez efektu. Naopak, hostům málem znovu vyšla rychlá spolupráce Vašut – Arriton. Tentokrát trefil hráč s číslem 20 břevno. Na opačné straně jsme se také dostali blíže k brance hostů. Perl přihrál do běhu Polenovi, ten ve vápně přiklepl míč Náhlovskému, který mířil v plném běhu těsně nad. Vyrovnaný první poločas skončil vedením hostů.

 

Do druhého poločasu jsme šli plní odhodlání a s vědomím, že i proti dosud neporažené Zbraslavi se dá hrát. Opět jsme drželi míč a snažili se něco vymyslet. Teď už v blízkosti pokutového území. Nutno říct, že soupeř byl „zalezlý“ a vzadu velmi dobře organizovaný. V 53. minutě se po několika přihrávkách před vápnem dostal míč i s trochou štěstí k Jůzkovi, který z voleje napálil břevno. I dále jsme byli v mírném tlaku, který se postupně zvyšoval, ale k šanci zatím nevedl. Naopak. Na druhé straně se dostali hosté po rychlé přímočaré akci k centru, který trefil jeden z protihráčů tak šikovně „koníčkem“, že Vondrka měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na rohový kop. Několik minut na to jsme se opět nastěhovali na polovinu hostů. Přišel míč na zadní tyč, kde zakončoval Mráček, ale trefil před brankou dobře postaveného obránce. Následná dorážka Perla v těžké pozici letěla asi sto metrů nad branku. Poté byli zase chvíli u míče zbraslavští a následovala přihrávka za obranu na koho jiného než Arritona, jenž běžel sám na Vondrku. Podolský brankář ovšem vystihl jeho úmysl a kličku na pravou stranu ustál a následnou střelu vyrazil. S prohrou jsme se nechtěli smířit, a tak s blížícím koncem jsme dali všechny síly a skoro všechny hráče do útoku. Byl to velký risk, který se ovšem vyplatil. V 88. minutě poslal střílený centr do ohně Flusek a chumlu hráčů našel Perla, ktrerý vyrovnal na 1:1. Zbývalo i s nastavením pět minut do konce. Těchto pět minut se hrálo až neuvěřitelně otevřeně „nahorů-dolů“ a zdálo se, že jeden z týmů dokonce ztrhne vítězství na svou stranu. Ale slibné akce na obou stranách ke gólu nevedli. Svou kvalitou nadprůměrné utkání skončilo tedy smírně 1:1.

 

Zbraslav jsme tak jako teprve druhý tým připravili o dva body, ale i přesto nám patří až třetí místo, protože v neděli porazily Stodůlky doma Újezd 4:3.

 

Branka: Perl.

 

Žlutá karta: Sulek

 

Sestava: Vondrka Michal, Hrubý (Kotek), Sulek, Flusek, Svoboda, Polena (Červenka), Strnad (Náhlovský), Perl, Vondrka Matěj, Mráček, Jůzek.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ