MUŽI A - V SOBOTU JDEME NA START
MUŽI A - V SOBOTU JDEME NA START
28. 07. 2021

MUŽI A - V SOBOTU JDEME NA START

31.7. 2021 10:15 SLAVOJ PODOLÍ - FK VIKTORIA ŽIŽKOV B

V sobotu 31.7. vstoupíme do nového ročníku Pražská teplárenská přeboru mužů. 

V rozhovoru s trenérem Petrem Majerem se dozvíme co je nového v našem týmu. 

Poslední možnost vybojovat si místo v základní sestavě během rychlé letní přestávky před startem Pražská teplárenská přeboru. Tak bral trenér Podolí Petr Majer přípravný zápas na půdě Uhříněvsi. Jeho svěřenci prohrávali 0:2, ale nakonec slavili vítězství 4:2. „Kluci věděli, že za týden proti Tempu už bude sestava, s jakou chceme jít do mistráků,“ říká kouč.

Asi jste si oddechl, když se vyhrálo. Před týdnem jste dostali šest branek v Brandýse, což týmu určitě nepřidalo...
Jasně, že šest gólů nechce dostat nikdo. Ale hráli jsme proti soupeři z vyšší soutěže, který byl v tréninku o čtrnáct dní déle než my. Když měli kluci sílu, tak byl zápas celkem vyrovnaný, pak nás ale uvařili. Je tam sice rozdíl jen jedné soutěže, ale kondici měl soupeř lepší, a to zápas rozhodlo.

Asi se na týmu podepsaly i čtyři odchody. Je to následek covidové pauzy?
Honza Červenka nefungoval už skoro rok, tam si myslím, že se covid podepsal. Robert Jůzek se rozhodl pokračovat jinde. Bylo to jeho rozhodnutí, které nezbylo než respektovat. Gólman Jakub Chaloupka také nepokračuje, předělává si rodinný dům v Čelákovicích, napsal nám, že končí. A David Čtrnáctý byl z Benešova, musí dohánět nějaké resty a dohodli jsme se na tom, že už nebude pokračovat.

Do očí bouchne odchod útočníka Jůzka, který byl velkou oporou. Už máte náhradu?
Vyznáváme filozofii, že chci mít v týmu kluky, kteří chtějí v Podolí hrát. Nemá cenu někoho přesvědčovat, když u nás být nechce. S odchody hráčů se potýkají, myslím, všude. Do útoku se nám během té pauzy uzdravil Jirka Jeník, ten je schopný Roberta Jůzka nahradit.

Jen je to typově jiný útočník. Jůzek byl vysoký, dá se říct, že byl takovou útočnou věží. Takže bude k vidění jiné Podolí?
Přesně tak, co se týče útočné hry, bude to jiné. Jirka hraje jiným stylem, je pohyblivý, rychlý, bude to všechno stát na dynamice.

A co nějaká posily?
Přišel krajní záložník Daniel Kocour, ten naposledy působil v Aritmě. Další hráči jsou v jednání, ale je to složité. I mladí hráči, když je oslovíte, tak je zajímají podmínky, jaké v klubu dostanou.

Stává se, že i v přeboru nabídne některý klub třetiligové podmínky...
Jasně, některé kluby jdou touhle cestou, my na Podolí jsme si ji nevybrali. Ty kluby si jen musí uvědomit, že když ty peníze hráči dají, budou mu je muset dávat pořád. Ale to je věc těch klubů, ne moje starost.

Před dlouhou dobou, kdy se ještě hrálo, mělo Podolí přetlak na místě gólmana. Teď je to jinak, že?
To je pravda. Roušal je sice dál náš, ale pracovně je mimo. Má firmu, zabývají se renovací koupelen, má toho moc. V tuhle chvíli s ním moc nemůžeme počítat. Vondrka odešel do Štětí, o konci Chaloupky už řeč byla.

Tak mi to vychází, že jste bez gólmana. Možná by to chtělo udělat i dva, jaká je situace?
Jasně, že by to chtělo dva brankáře. Ale všichni víme, jak je to v téhle době složité. Máme u nás jednoho gólmana na zkoušce, vypadá dobře.

Takže si s dírami v kádru poradíte, zacelíte je?
Poradíme si. Samozřejmě je mi jasné, že na každý zápas nepojedeme kompletní, že tam budou pracovní důvody, přijdou zranění, takže někdy nás bude třeba čtrnáct. Ale jinak mám v kádru dvacet lidí, což je dostačující.

Začali jsme zmínkou o porážce v Brandýse, teď jste hráli s Uhříněvsí, účastníkem I. A třídy. Jak jste byl spokojený?
Byl to z naší strany celkem slušný výkon, ze standardky jsme ale dostali gól na 0:1 a byli trochu opaření, soupeř navíc přidal druhou branku. Nakonec jsme ale soupeře přehráli a zvítězili 4:2. Kluci věděli, že za týden nás čeká generálka, takže měli poslední šanci porvat se o místo v základu. Buď si ho mohli udržet, nebo si o něj říct. Vzali to za správný konec.

Byl někdo výrazněji vidět?
Dva góly dal mladý Matěj Sitta, klučina, který se k nám posunul před časem z dorostu. Ještě se musí okopat, ale je šikovný a je vidět. Když trénuje s áčkem, roste, stejně tak i další mladí.

Jaké tedy budou plány Podolí pro následující sezonu?
Těžko se odhaduje síla soupeřů, když se tak dlouho nehrály mistráky. Samozřejmě něco můžete odvodit podle odchodů, ale ukáže se až v soutěži. Samozřejmě bychom rádi hráli v tabulce co nejvýše, hlavně budeme rádi, když už se bude hrát. Uvidíme, jaké umístění bude nakonec reálné.

Na klubovém webu jsem zaznamenal novinku ohledně osvětlení. Plánujete hrát mistrovské zápasy třeba v pátek večer?
To neplánujeme. Ale kvalita nového LED osvětlení by se měla hodně zvednout, dřív se večer hrát nedalo, teď ano. A v zimě nové osvětlení určitě rádi využijeme, lepší světlo zvedne prestiž a přiláká určitě i soupeře.

zdroj: fotbalpraha.cz

 

Výsledky v přípravě:

Brandýs nad Labem  - AFK SP   6:1

Uhříněves - AFK SP 2:4

AFK SP - Tempo 4:2

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ