MUŽI A - NA ÚVOD PROHRA
MUŽI A - NA ÚVOD PROHRA
11. 08. 2020

MUŽI A - NA ÚVOD PROHRA

ÚJEZD PRAHA 4 - SLAVOJ PODOLÍ 4:1 (2:0)

V sobotu 8.8. v 10:15 se konal první „pokoronavirový“ mistrovský zápas a zároveň první zápas nové sezony 2020/21, který jsme jeli odehrát netradičně do Újezdu. Tam na nás za velkého vedra čekala jako vždy umělá tráva.

Věděli jsme do čeho jdeme, jakým způsobem u sebe hraje Újezd a jakým způsobem chceme hrát my. Do zápasu jsme vstoupili dobře a soupeř na naši chuť a bojovnost nestačil. Měli jsme pár šancí, dokonce jsme vybojovali i penaltu, kterou se nám bohužel nepodařilo proměnit. I přes neproměněnou penaltu jsme se nepoložili a snažili se bojovat dál.

I přes naši bojovnost se soupeř dokázal prosadit ze standardních situací, které jsme bohužel nedokázali uhlídat, a tak jsme v 17. a 25. minutě inkasovali. Ani to nás nepoložilo a nadále se hrál bojovný a vyrovnaný fotbal. Do poločasu se nám ovšem snížit nepodařilo, ani soupeř nezvýšil, šli jsme tedy do kabin se skóre 2:0 pro domácí.

Po výměně stran jsme začali opět dobře a už ve 48. minutě jsme snížili krásnou ranou Filipa Podobského z přímého kopu. Stav byl tedy 2:1 a my cítili šanci. Újezd byl asi zaskočen naší hrou a vyztužil svou obranu o dalšího stopera, takže pro nás bylo ještě těžší se k něčemu dostat, i tak jsme pár příležitostí měli, ale nepodařilo se nám je zužitkovat.

Tento obrázek zápasu přetrvával až do zhruba 80. minuty, kdy jsme vystřídali a zvýšili počet lidí v útoku na úkor obrany. Poté se po našich individuálních chybách soupeř ještě dvakrát prosadil a zvýšil na konečných 4:1.

Nám nezbývá než si do příštích zápasů ponechat stejnou bojovnost a nasazení a rvát se o body už 15.8. doma s Uhelnými sklady.

 

Újezd Praha 4 - Podolí 4:1 (2:0)
Branky: 17. Jackl, 25. Doležal, 84. Běhounek z penalty, 90.+4 Novák - 48. Podobský. V 9. minutě neproměnil hostující Podobský penaltu. ŽK: 40. Doležal, 88. Pešír, 90.+5 Malčánek - 19. Hrubý, 29. Brezina, 64. Podobský, Rozhodčí: Šaróka - Kučera, Tsarev. Diváků: 115.
Újezd Praha 4: Ježek - Valeš, Jackl, Rosa, Řezníček (80. Tran) - Lupínek (77. Daňhel) - J. Jeřábek (88. Novák), Vrabec, Doležel (80. Pešír), Tomaides - Běhounek (90. Malčánek). Trenér: Karel Jeřábek.
Podolí: Vondrka - Šumník, Červenka, Bednář, Zezula - Brezina (80. Štrajt) - Podobský, Hrubý (80. Svoboda), Rosendorf, Krob - Jůzek. Trenér: Petr Majer.

 

Petr Majer (Podolí): „Vyrovnaný remízový zápas, výsledek ale hovoří jasně. Na první kolo to byl kvalitní zápas. Bylo to soubojové utkání, protože na Újezdě je to hřiště menší. Za mě je ten výsledek krutý, protože jsem byli vyrovnaným soupeřem. V úvodu jsme nedali penaltu a pak jsme dvakrát inkasovali ze standardek, které jsme si nepohlídali. Po přestávce ze standardky snížíme a byl to otevřený zápas. Vypadalo to, že jsou malinko nervozní, protože to asi nešlo tak, jak předpokládali. Pak přišla chyba vzadu a byla z toho penalta na 3:1. Musím se opakovat, ale byl to vyrovnaný zápas.”


Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Začátek zápasu jsme trošku prospali, soupeř navíc nedal penaltu. To nám hodně pomohlo. Pak se nám povedly dvě standardní situace a šli jsme do vedení. Druhou půli se hostům podařilo krásnou brankou snížit na 2:1 a pak jsme se trošku trápili a bylo to pořád na vážkách. Ke konci zápasu jsme to dvěma góly rozhodli, takže jsme spokojení.”

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ