MUŽI A - HRÁT POLOČAS JE MÁLO
MUŽI A - HRÁT POLOČAS JE MÁLO
10. 09. 2019

MUŽI A - HRÁT POLOČAS JE MÁLO

SLAVOJ PODOLÍ - FK ADMIRA PRAHA B 1:2 (0:2)

Sobota 7.9.2019, 10:15, Podolí tráva

Góly: 74. Bednář - 11. Panýrek, 25. Pelikán

ŽK: 38. Vondrka Matěj, 45. Mráček, 56. Bednář, 59. Zezula - 45. Heinzel, 60. Karvánek

Rozhodčí: Nepraš –  Vojáček, Tsarev. Diváků: 38

Sestavy:

Podolí: Vondrka Michal – Vondrka Matěj (46. Svoboda), Zezula (79. Brož), Kristen, Hrubý – Mráček (65. Doubek), Bednář, Janoušek (74. Brezina), Krob - Jůzek (C), Jeník

Admira: Šrámek – Pelikán, Michálek, Šindelář (72. Jákl), Štefan (91. Horváth), Heinzel, Karvánek (61. Pavlata), Panýrek, Škarda, Votlučka, Záruba (56. Rudolf)

 

V 5.kole podzimní části Pražského přeboru jsme přivítali na Kavčích horách rezervní tým Admiry. Náš tým se před začátkem zápasu nacházel v dolních patrech tabulky se třemi body ze čtyř zápasů. Admira na tom s body sedmi ze stejného počtu zápasů byla o poznání lépe. Troufnu si ale tvrdit, že favorita toto utkání nemělo.

Hned úvodní vteřiny zápasu přinesly první šanci Podolí. U pravé postraní čáry si udělal místo Janoušek, levačkou našel mezi malým vápnem a penaltou novou akvizici Podolí Jeníka. Jeho hlavička však postrádala potřebnou razanci, a tak ji hostující brankář bez problému kryl.

Ve čtvrté minutě utkání přišel centr do nebezpečného území uvnitř velkého vápna hostí z kopačky Kroba, bohužel se nikdo z podolských hráčů v tu chvíli na tomto místě nevyskytoval a obrana Admiry uklidila míč na rohový kop.

K rohové kopu a prvnímu ohrožení naší branky se dostali záhy i hosté. Jejich roh zahraný po zemi a následný míč na zadní tyč sice skončil z hlavičky útočícího hráče v síti, rozhodčí však kvůli útočnému faulu nařídil jen odkop z místa přestupku.

V jedenácté minutě  Admira otevřela skóre. Naši rozehrávku po pravé straně zachytili bránící hráči hostů, rychlou kolmicí mezi obráncem a stoperem se uvolnil jejich krajní záložník a lobem uvnitř pokutového území nedal Vondrkovi v bráně šanci. Inkasovali jsme tak z prvního regulérního pokusu hostů na branku - 0:1.

Následovala trochu hluchá část první půle, kde jsme se oklepávali z inkasované branky a soupeř se nikam netlačil. Pár rohů na obou stranách nevedlo k vážnějšímu ohrožení branky. Náznak naší šance na vyrovnání po centru Mráčka z pravé strany přišel z kopačky padajícího Kroba. Jeho pokus však stoper hostů odvrátil na brankové čáře.

Další návštěva Admiry v našem vápně znamenala druhou branku. Rohový kop trestuhodně propadl naším malým brankovištěm na zadní tyč, kde útočící hráč hlavičkoval do tyče, následně míč trefil jiného hráče Admiry a skončil v naší síti - 0:2.

Z konce prvního poločasu zmíním pokus Bednáře těsně před koncem první pětačtyřicetiminutovky. Střela z pětadvaceti metrů skončila na břevně hostů. Následná standartní situace nám připravila asi největší šanci prvního poločasu. Po několika odrazech míče ve vápně se k němu dostal Zezula, který v pádu střelou ze tří metrů trefil dobře vyběhnuvšího brankáře. Následně sudí ukončil první polovinu.

 Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, když se Jůzek doslova prodral po pravé straně hřiště až k centru, který ovšem zblokovala obrana hostů na roh. I nadále jsme to byli my, kdo hrál více na míči a snažil se něco vymyslet, ale k nějaké gólové příležitosti to dlouho nevedlo. Naopak dvě slibné příležitosti k navýšení vedení si vytvořila z rychlých kontrů Admira. Nejprve se z pravé strany uvolnil hráč hostů a Vondrka měl s jeho pokusem co dělat a vše odvracel až Hrubý na brankové čáře. V druhé příležitosti se ocitl hráč hostů, když prošel naším středem, zasekl Svobodovi a zakončoval pravou nohou půl metrů nad Vondrkovu svatyni.

V 69. minutě se k další šanci dostal první zápas za Podolí hrající Jeník. Brankáře, kterému vypomohl obránce však nepřekonal. Snížení jsme se dočkali chvilku poté. Aktivně hrající Bednář natáhl ke střele kousek za půlkruhem a tečovaná rána přeletěla golmana hostí až do sítě - 1:2. Bohužel poslední dvacetiminutovka byla z naší strany dosti jalová. Ještě jednou měl šanci ohrozit golmana hostů Jeník, ale než se dostal ke střele, zasáhla hostující obrana a míč mu ukopla. Prospaný první poločas a laciné chyby nás tak stály všechny tři body. Doma jsme prohráli s Admirou "B" 1:2.

 

Pozápasové statistiky:

Podolí - Admira

Střely na branku: 5 - 4

Střely mimo branku: 2 – 5

Rohové kopy: 11 – 5

Žluté karty: 4 – 2

Autová vhazování: 25 – 11

Fauly: 19 – 17

Ofsajdy: 3 – 2

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ