MUŽI A - VYBOJOVANÉ VÍTĚZSTVÍ
MUŽI A - VYBOJOVANÉ VÍTĚZSTVÍ
27. 08. 2019

MUŽI A - VYBOJOVANÉ VÍTĚZSTVÍ

SLAVOJ PODOLÍ - SK TŘEBORADICE 4:2 (0:1)

Podolí - Třeboradice 4:2 (0:1)

Branky: 46. Brezina, 70. Bednář, 78. Jůzek, 86. Kristen - 41. Mbah, 56. Hájek. ŽK: 23. Vondrka Matěj - 89. Valín. Rozhodčí: Kohout - Bočok, Andras. Diváků: 60.

Podolí: Vondrka Michal - Vondrka Matěj (52. Zezula), Bednář, Kristen, Brezina (72. V. Hruška) - Hrubý (90.+1 Vlasák) - Mráček (89. Doubek), Janoušek, Hanzlík, Krob (84. Brož) - Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Třeboradice: Prebsl - Kabyl ml. (76. Adjei), D. Hruška (83. Janda), Červenka, Houžvička - Kadlec (75. Valín), Hájek, Viktorin, Mbah - Petr, Chlapec. Trenér: Jiří Kabyl.

V sobotu dopoledne se na Kavčích horách tradičně zastavil čas, když hráči AFK Slavoj Podolí přivítali SK Třeboradice. Několikanásobný vítěz Pražského přeboru sice minulou sezonu zachraňoval svou účast v elitní pražské soutěži až v posledním kole, ale během léta jeho kádr posílilo 10 hráčů a nový realizační tým. Vysoké ambice Třeboradice potvrdily v prvních dvou kolech, ve kterých získaly plný počet bodů.

Do začátku utkání hosté vstoupily seběvědomě se snahou držet míč a postupnými kombinacemi dostávat Podolí pod tlak. Hned ve druhé minutě našel hlavičkou po závaru ve vápně Mbah Hájka, jehož střelu z penalty dokázal zablokovat Matěj Vondrka. V prvním poločase probíhal boj především ve střední třetině. Zatímco se Třeboradice snažily držet balon, akce domácích kazily nepřesné centry ze stran. Nejnebezpečnějšími hráči Třeboradic byly především útočník Tomáš Petr a krajní záložníci Tomáš Kadlec a Mcdon Mbah. V 9. minutě rozehrál secvičeným signálem hostující Hájek standardní situaci podél velkého vápna na Houžvičku, jeho dělovka skončila na tyči. Následné dorážky Petra a Hrušky už byly naštěsti zbytečné kvůli signalizovanému ofsajdu. Ve 27. se po Kristenově centru ze strany dostal k zakončení Jůzek, ale jeho hlavičku i následnou střelu dokázala hostující obrana zablokovat. Ve 33. minutě se po akci Mráčka dostal balon do lajny k Brezinovi, který přesnou přihrávkou na velkém vápně našel aktivního Hanzlíka. Jeho střela byla bohužel zblokována, Bednářova následná dorážka z nadějně pozice šla vedle. Ve 38. minutě přišla další zajímavá situace pro domácí. Nepřesný nákop hostujícího brankáře si na půlce našel Kristen, který ho chytře z první poslal zpět do vápna k rozběhnutému Jůzkovi, jehož střelu z první však Prebsl dokázal špičkou vyrazit. Po třech nadějných situacích Podolí se opět potvrdilo tradiční pravidlo nedáš-dostaneš. Prebsl rychle rozehrál míč po standardní situaci na pravé křídlo, Viktorín našel rozběhnutého Kadlece. Ten zatáhl míč podél pravé lajny, Třeboradice se rázem dostali z nevýhodné situace 2 na 3 do přečíslení 5 na 3 a po následném centru Mcdon Mbah už zakončoval do prázdné brány.

Druhý poločas začal velmi zostra. Hned na jeho začátku Janoušek dokázal najít průnikovou přihrávkou mladého Brezinu, který proběhl dezorientovanou Třeboradickou obranu a střelou pod padajícím Prebslem konečně dopravil míč do hostující branky. Třeboradice dokázali rychle zareagovat - v 54. minutě poslal Hájek balon za obranu na Petra, jeho střelu Zezula sice ještě zblokoval, ale pro odražený balon si doběhl aktivní Hájek a zblízka prostřelil bezmocného Vondrku.

V dalších minutách se na levé straně začal stále více prosazovat domácí levý záložník Krob ve spolupráci s Janouškem. Několik centrů na poslední chvíli odvracela před Jůzkem třeboradická obrana. Jedna z takovýchto situací vedla k nedůraznému odkopu hostů, který si na třeboradickém vápně nešikovně zpracoval Tomáš Chlapec,  o míč následně zakopnul Viktorín. Domácí Bednář si počkal na zapomenutý balon a nenápadnou střelou k tyči načapal v 70. minutě Prebsla. Podolí pokračovalo v bojovném výkonu, v 78. minutě obranný dvojblok Janoušek-Hruška získal míč na domácí polovině a rychlou kombinací ve stilu tiky-taka dal vzpomenout na svá mladá léta na Hájich. Krob se následně prohnal podél levé lajny a neomylně našel ve vápně číhajícího Jůzka, který se v podobných situacích nemýli. V 84. minutě nedovoleně zastavil unikajícího Mráčka střídající Adjei. Kristen následně s ledovým klidem poslal přímý kop přímo do levé šibenice a nedal Prebslovi šanci, čímž zpečetil výsledek na 4:2. Zbytek utkání si Podolí už pohlídalo a zaslouženě získalo první tři body sezony.

 

Hlasy trenérů

Petr Majer (Podolí): „Teď jsme si každopádně po minulém zápase spravili chuť. Celkově se hrál hezký a bojovný zápas. Bylo vidět, že Třeboradice jsou fotbalové a zkušené mužstvo. Byly víc na balonu a my jsme to nahrazovali bojovností. Bohužel jsme těsně před přestávkou inkasovali z rychlého protiútoku. Co se týče druhé půle, tak tam to hovoří za vše. Dali jsme čtyři góly a nechali jsme si dát už jenom jeden. Bylo tam nasazení, bojovnost a dávali jsme góly, takže jsme spokojení.”

Jiří Kabyl (Třeboradice): „Vedli jsme do půle 1:0 a z naší strany to byl dobrý poločas. Po jejich vyrovnání jsme dali rychle na 2:1. Místo toho, abychom hráli zezadu a do brejků, tak jsme to hráli tak, že jsme si chtěli zaútočit a soupeř nás za to trestal, takže zaslouženě vyhrál."

 

Nejlepší hráč Podolí: Radek Hanzlík.

Nejlepší hráč Třeboradic: Mcdon Mbah.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ