MUŽI A - PENALTOVÁ VÝHRA NAD DUKLOU
MUŽI A - PENALTOVÁ VÝHRA NAD DUKLOU
04. 06. 2019

MUŽI A - PENALTOVÁ VÝHRA NAD DUKLOU

DUKLA JM -SLAVOJ PODOLÍ 0:2 (0:1)

Po povinném vítězství nad posledním celkem tabulky z minulého týdne jsme tentokrát zavítali do Kunratic, kde své domácí zápasy hraje Dukla Jižní Město. Čekal nás velice těžký soupeř z horní poloviny tabulky. My jsme ale rozhodně nechtěli odjet s prázdnou a hned od prvních minut to bylo znát.

Zápas začal větším držením míče domácích. My jsme vycházeli z pevné obrany a snažili se dobře zahušťovat střed hřiště. Soupeř pod tlakem hodně chyboval a my tak mohli sbírat odražené míče a vyrážet do rychlých protiútoků. První náznak šance přišel ve 12. minutě, kdy Mráček vysunul do lajny Janovského a jeho centr se snažil zkrotit do branky Vávra, ale v těžké pozici přestřelil. Hned o minutu později si Krob hezky narazil míč s Jůzkem a po individuální akci prověřil z rohu vápna domácího brankáře, který měl s jeho střelou co dělat, aby jí dokázal alespoň vyrazit. V 17. minutě zahrozili poprvé domácí, když po naší ztrátě míče vstřelili dokonce branku, ale naštěstí pro nás předcházel dorážce ofsajd. Skóre se tak měnilo až v minutě 22. Mráček vybojoval standardní situaci na útočné polovině a po centru Kristena stáhnul k zemi Jůzka domácí kapitán Vrzal. Hlavní rozhodčí dal na pokyn lajnového a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Matěj Vondrka a poslal gólmana na opačnou stranu. Po vstřelené brance jsme měli nadále více příležitostí, ale Vávra ani Jůzek druhý gól nepřidali. Dukla si vypracovala svoje dvě největší šance až v závěru poločasu, ale střelu Innemana z voleje i hlavičku Markuziho dokázal Michal Vondrka bravurně vyrazit. Do kabin jsme tak šli s jednobrankovým vedením.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu a domácí se jenom těžko dostávali na dostřel naší branky. Naopak jsme v 56. minutě svoje vedení navýšili. Jůzek si dokázal pokrýt tělem dlouhý nákop střídajícího Zezuly a při následné kličce uvnitř pokutového území byl jasně podražen domácím obráncem. Domácí se sice ještě snažili reklamovat útočný faul, ale nebylo jim to nic platné. Penalty se ujal znovu Matěj Vondrka a střelou tentokrát na druhou stranu rozvlnil síť podruhé. Definitivní rozhodnutí mohlo přijít v 70. minutě, kdy po krásné přihrávce Hanzlíka za obranu zakončoval Vávra, ale brankář Tlustý jeho střelu ve skluzu dokázal vyrazit. Zbytek zápasu jsme již kontrolovali a pár závarů před naší brankou, které si Dukla vypracovala, jsme dokázali ubránit. V 88. minutě po našem rychlém brejku a přihrávce Lukáše Svobody mohl ještě přidat třetí gól Vávra, ale střelu do odkryté branky stihl zblokovat Janoušek.

Mrzet nás to ale nemuselo a po výborném výkonu, hlavně po taktické stránce jsme si odvezli velmi cenné tři body. V příštím kole přivítáme na svém hřišti ABC Braník a pokud dokážeme vyhrát, zajistíme si definitivně setrvání v nejvyšší pražské soutěži i pro příští ročník.

Dukla Jižní Město - AFK Slavoj Podolí 0:2 (0:1)

Branky: 22. a 56. obě z penalty Matěj Vondrka. ŽK: 53. Inneman, 54. Vrzal - 79. Jůzek. Rozhodčí: Vítek - Tikal, Chustecki. Diváků: 60.

Dukla JM: Tlustý - Solař (77. Král), Petrák (77. Vidlička), Markuzi, Pelc (33. Novák) - Farkaš - Inneman, Žampa (58. Janoušek), Čermák, Vrzal - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Podolí: Michal Vondrka - Matěj Vondrka (66. J. Svoboda), Hanzlík, Kristen (53. Zezula), Hruška, Janovský - Krob (74. Brož), Bednář, Mráček (81. L. Svoboda), Vávra (90.+1 Hrubý) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů

Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím, že to byl náš suverénně nejhorší výkon v celém ročníku. Pokud budeme takové výkony opakovat, tak si zaděláváme na problém. Podolí díky dvěma penaltám zaslouženě zvítězilo."

Josef Jarolím (Podolí): „Asi jsme udělali rozhodující krok k záchraně. Teď už by to musel být velká shoda náhod, abychom se nezachránili. Soupeři taky nemůžou všechno vyhrát. Byl to velmi kvalitní zápas. Byli jsme na ně dobře připravení a sehráli jsme to suprově a disciplinovaně. Obě dvě penalty byly stoprocentní a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Je škoda, že jsme i některé další akce nedotáhli, gólových šancí jsme měli opravdu hodně.”

Nejlepší hráč Dukly JM: nikdo.

Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ