MUŽI A - SMOLNÁ VĚTRNÁ PROHA
MUŽI A - SMOLNÁ VĚTRNÁ PROHA
17. 03. 2019

MUŽI A - SMOLNÁ VĚTRNÁ PROHA

VIKTORIA ŽIŽKOV B - SLAVOJ PODOLÍ 1:0 (1:0)

V sobotu dopoledne jsme v tradiční přeborový čas zavítali k prvnímu jarnímu kolu na hřiště rezervy druholigové Viktorie Žižkov. Domácí mužstvo hrající své zápasy v areálu Horních Měcholup strávilo zimní přestavku na posledním místě tabulky. Naším cílem nemohlo být nic jiného než pokusit se odvézt všechny body.

 Hned začátek utkání potvrdil očekávání, že síla domácího týmu bude především v rychlosti pohybu  a práci s balónem. Nám se naopak nedařilo mič držet a rychlými ztrátami jsme dovolovali soupeři kontrolovat hru. Hned ve 13. minutě tak přišlo vyústění nepovedeného úvodu v podobě gólu na 1:0. Po naší ztráte na levé straně hřiště došlo k rychlému zakončení akce skrytou střelou na zadní tyč.

Chvíli poté jsme přeskupili řady. Honza Svoboda si se zaťatými zuby vyměnil své místo s Vaškem Hruškou a tento impuls nám pomohl k tomu, abychom i my začali být nebezpeční. Po jednom z centrů z levé strany se do zakončení dostal Robert Jůzek, bohužel jeho střela skončila těsně vedle levé tyče. Do konce poločasu jsme si vypracovali ještě minimálně 2 příležitosti ke vstřelení branky, nicméně ani jednu jsme nedotáhli do úspěšného konce. Soupeř v té době hrozil zejména z rychlých protiútoků. Když jim však golovou radost překazil asistent rozhodčího zdviženým praporkem, odcházelo se do šaten za stavu 1:0.

 Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že je v našich silách otočit průběh utkání. Šance jsme si vytvářeli především ze standardních situací. K úspěšného zakončení nám však chyběl větší důraz, případně přesnost. Čím více se blížil konec větrem ovlivňovaného zápasu, tím více se hra přelévela od jednoho výpna ke druhému. Ani jeden z týmu však své příležitosti proměnit nedokázal a zápas tak skončil výhrou domácí Viktorie 1:0. Šanci k nápravě máme hned další sobotu, kdy na domácím hřiští přivítáme B tým Motorletu.

 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ