MUŽI A - BONUS VYSTŘELENÝ V POSLEDNÍ MINUTĚ
MUŽI A - BONUS VYSTŘELENÝ V POSLEDNÍ MINUTĚ
29. 10. 2018

MUŽI A - BONUS VYSTŘELENÝ V POSLEDNÍ MINUTĚ

SLAVOJ PODOLÍ - DUKLA JM 1:0 (0:0)

AFK SLAVOJ PODOLÍ – FK DUKLA JIŽNÍ MĚSTO    1 : 0

Branky:                91‘ – Jůzek

                V tradičním čase v sobotu 10,15 jsme nastoupili k zápasu 12. kola pražského přeboru proti týmu Dukla Jižní Město. Před zápasem dělily oba týmy 3 body a v případě našeho vítězství jsme se mohli na Duklu bodově dotáhnout. A to byl náš cíl. Nicméně jsme věděli, že proti nám stojí ambiciózní mužstvo s několika exligovými hráči ve svém kádru – v základní sestavě nastoupil Nezmar s Matulou a v průběhu zápasu se do hry dostal další exligový hráč Vidlička. V naší sestavě naopak nastoupili Hruška s Kristenem, kteří v nedávné době oblékali dres právě Dukly (slyšel jsem dobře, že byla vypsaná prémie za vítězství?).

Od prvních minut byla Dukla aktivnější, držela míč a přesunula hru na naší obrannou polovinu. Nicméně převaha to byla spíše jen optická a bez náznaku nějaké výraznější šance. Po čtvrthodině jsme hru vyrovnali a od té doby jsme byli Dukle minimálně vyrovnaným soupeřem. Zbytek prvního poločasu se odehrával v duchu častých soubojů a přetahováním se o střed hřiště. Z tohoto obrazu vystoupily pouze závary po standartních situacích v obou vápnech, které jsme však ani my ani Dukla nedokázali využít.

V druhé polovině se obraz hry moc nezměnil a stále se jednalo hlavně o bojovné utkání, kdy se většina hry odehrávala ve středu hřiště. Nutno však říct, že i přes bojovnost se oba týmy snažily hrát konstruktivní fotbal a myslím, že rozdíl oproti minulému zápasu na destruktivních Vršovicích musel být hodně znát. V druhém poločase stojí za zmínku asi největší (a jediná) šance Dukly, kdy hostující hráč zatáhl míč po levé lajně a střílel křižně na zadní tyč – naštěstí o kousek minul a skóre se tak neměnilo. Z naší strany se odehrálo pár nebezpečných závarů před hostující brankou, které však kýženým gólem také neskončily.

Když už to vypadalo, že se budou – nejspíše spravedlivě – dělit body, tak v 91‘ minutě přišla souhra dvou naprosto neočekávaných a ojedinělých okamžiků. Venca Hruška výjimečně nedělal kudrlinky a poslal nejdelší pas své bohaté fotbalové kariéry, kterým neomylně našel nabíhajícího Roberta Jůzka. Když Robert napřáhl ke střele z cca 20 metrů, stala se ještě neočekávanější věc, kdy místo parku za brankou trefil nádherně pod víko – 1:0. Po tomto zásahu v nastaveném čase již soupeř neměl čas na odpověď a zápas tak pro nás skončil ziskem 3 bodů a dotažením se na Duklu v tabulce. Příští kolo jedeme do Braníka, kde budeme chtít výhru potvrdit.

 

Podolí - Dukla JM 1:0 (0:0)
Branka:
 90.+1 Jůzek. ŽK: 40. Vávra, 83. Bednář - 83. Markuzi. Rozhodčí: Les - Jeřábek, Hlaváč. Diváků: 60.
Podolí: Michal Vondrka - J. Svoboda (66. Šumník), Červenka, Kristen, Matěj Vondrka (72. Hrubý) - Brož (60. Bednář), Hruška, Zezula, Mráček - Jůzek, Vávra (62. L. Svoboda). Trenér: Josef Jarolím.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, M. Lafek - Farkaš, Konjevič (79. Novák) - Matula, Dejmek, Vrzal (73. Pařík) - Nezmar, Kotlík (90.+2 J. Lafek). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
 „Asi to bylo šťastné vítězství v tom, že jsme dali v poslední minutě gól. Ale jinak si myslím, že to bylo vítězství zasloužené. Byli jsme nebezpečnější než soupeř, který má zkušené fotbalisty. My jsme to zvládli po taktické stránce velice dobře a odměnou nám byl ten rozhodující gól.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Utkání na Podolí se nám moc nevydařilo. Měli jsme více ze hry, ale domácí byli nebezpečnější. To, že si neodvážíme žádný bod, bych vzal na sebe. Místo toho, abych v závěru takticky rozestřídal, tak jsem se to snažil udržet a pokusit se o vítězství. Padá to tedy na mou hlavu, v nastavení nám dal Jůzek gól na 1:0.”

Nejlepší hráč Podolí: Václav Hruška
Nejlepší hráč Dukly JM: Jan Markuzi

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ