MUŽI A - ZE LHOTKY BEZ BODŮ
MUŽI A - ZE LHOTKY BEZ BODŮ
05. 09. 2018

MUŽI A - ZE LHOTKY BEZ BODŮ

FC TEMPO PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 1:0 (1:0)

V sobotu 1.9. jsme nastoupili na hřišti nám již známého soupeře Tempa. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, který bude hlavně o důrazu a soubojích a který musíme zvládnout vzhledem k naší pozici v tabulce a tak jsme chtěli navázat na výkony z posledních tří utkání.

 
Začátek zápasu začal lépe soupeř, který víc držel míč na svých kopačkách, i když jsme si řekli, že se nesmíme přizpůsobit jejich hře. Nedokázali jsme si dát pár přihrávek v klidu do nohy, soupeř nás rychle napadal a my se zbytečně rychle zbavovali míče. Hra se převážně odehrávala ve středu hřiště, kde mělo Tempo navrch v osobních soubojích. Občas jsme dokázali zaútočit po levé straně, odkud Matěj Vondrka a Marek Šumník zacentrovali před bránu, ale buď tam nikdo nebyl nebo jsme si nedokázali naběhnout ve větším počtu. Hra šla nahoru dolů až do 16. minuty, kdy hráč Tempa Hašek dostal na naší půlce přihrávku a po pár dotecích s míčem nám vstřelil gól. Změna skóre nás ale nijak nenastartovala a pokračovali jsme jak jsme začali. Chvíli po obdržené brance mířil na druhé straně mezi tři tyče Ondřej Mráček, ale střela mu bohužel nesedla. Do poločasu jsme ještě zkusili dát pár míčů za obranu, kam se snažil prodlužovat Robert Jůzek, ale neměli jsme odražené míče a tak jsme si, až na pár rohů, větší šanci nevytvořili. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí.
 
Druhý poločas jsme začali aktivněji než první a byla na nás vidět větší chuť po hře. Začali jsme vyhrávat osobní souboje, dostávali jsme se více do hry a více využívali stran hřiště. Hra i nadále pokračovala nahoru dolů a oba týmy byly vyrovnané. I když na naší straně byly jisté nepřesnosti, snažili jsme se zahrát situaci fotbalově a nezakopnout míč bůhvíkam. Zápas byl i tak nadále vyrovnaný, soupeř se trochu zatáhl, ale my si nedokázali vytvořit kloudnější akci a tak mělo Tempo více šancí ještě přidat gól. Do konce zápasu se toho až na pár žlutých karet už moc neodehrálo, branka už žádná nepadla a my se tak museli smířit s další prohrou.
 
Další zápas odehrajeme 8.9. na domácím stadionu proti rezervnímu týmu Admiry a budeme očekávat první přeborovu výhru.
 

Tempo - Podolí 1:0 (1:0)
Branka: 16. Hašek. ŽK: 90. Šmídek - 52. Jůzek, 72. Bednář, 86. J. Svoboda.  Rozhodčí: Dobrý - Kohout, Popelka. Diváků: 60.
Tempo: Pacovský - Valta, Kadlec, Netušil, Buzek (63. Tománek) - Šmídek - Kalaš, Čech (77. Trojan), Bláha (90.+2 Klajbl), Hašek (83. Klouček) - Vltavský. Trenér: Petr Vanko.
Podolí: Michal Vondrka - Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník (71. Hrubý) - V. Hruška - L. Svoboda (46. Červenka), Brož (33. Vejražka), Mráček, Matěj Vondrka (58. J. Svoboda) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
Petr Vanko (Tempo): „Konečně jsme se dočkali vítězství. Sice přišlo až ve čtvrtém kole, ale jsme rádi. V prvním poločase to bylo z naší strany docela povedené, ale druhý, to byla holomajzna, při které jsme se strachovali o výsledek. Ale nakonec jsme to zvládli."
Josef Jarolím (Podolí): „V první půli byli domácí agresivnější a dostali se do vedení. My jsme měli takové dvě šance a opět je neproměnili. Druhou půli jsme přidali na agresivitě, ale mírnou převahu jsme k vyrovnávací brance nedotáhli. Soupeř byl fotbalovější, chytřejší a výsledek je nakonec spravedlivý. Já jsme zklamaný především z výkonu v prvním poločase.”

Nejlepší hráč Tempa: Petr Kalaš.
Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ