MUŽI A - VÝHRA NA LIBUŠÍ
MUŽI A - VÝHRA NA LIBUŠÍ
27. 05. 2018

MUŽI A - VÝHRA NA LIBUŠÍ

SLAVOJ PODOLÍ - SK LIBUŠ 5:1 (2:1)

Sobotní utkání hrané na domácí půdě proti nevyspitatelnému soupeři z Libuše nezačalo vůbec špatně, když už v 6 minutě dostal dirigent ze středu zálohy Venca “klička” zpětný míč kousek za šestnáctkou a porádně ho zakroutil k levé tyči, 1:0 a přilslib jednoduchého zápasu. Bohužel tento stav vydržel pouze 3 minuty, když z nepovedené akce Podolí a rychlého brejku dokázal soupeř těžit. Přes střed rychlá přihrávka do strany na šikovného útočníka, který na mazáka “Quida” Karla vyzrál kličkou na střed a tvrdou střelou na Vondyho levou stranu, 1:1. Po této situaci nastala 10 minutovka, kdy jsme se trochu hledali a zkoušeli kudy  do šestnáctý soupeře, Jany byl asi 5x v ofsajdu, kde se mu tentokrát asi líbilo... Juzič přes střed i kraj, ale k bráně soupeře jsme se dostávali pouze ze se standardních situací, gól z toho ale žádný nebyl a tak stav zůstával stejný. Naštěstí srdcař a sprinter Matěj dokázal i za cenu nasazení vlastního zdraví vybojovat míč na polovině Libuše, posunout na Vencu, který navedl na střed, posunul na naběhnuvšího Janyho a ten poslal centr před bránu a zapadl až za čáru, rozhodčí nejspíš chtěl ocenit nasazení Matěje a tak mu gól připsal, 2:1 a uklidnění před poločasem. Do konce první půle již se nestalo nic důležitého a tak se šlo do šaten. 

 
Druhá půle nezačala vůbec špatně, drželi jsme balón, kontrolovali stav zápasu, bohužel ne se prosadit, kdy všechny akce končili kolem šestnáctky. Naštěstí se povedl jeden ze zahrávaných rohů a Robert jako správný kapitán uklidnil náš tým gólem jak jinak než hlavou, stav 3:1 a uklidnění. Libuš se však ještě nevzdala a naposled zaměstnala Vondyho, když po nedorozumění v obraně, se na něho řítil jejich útočník úplně osamocený, ale Vondy včasným vyběhnutím a tygřím skokem pod jeho nohy míč poslal vedle tyče. Klid po této akci byl dokonán, když po dvou skoro identických akcích skórovali Jany, který měl ještě pár hezkých šancí a pološancí plus Robert a tím taky stanovili konečné skóre 5:1.
 
Zápas vypadal jednoznačně ale jak se několikrát zmiňovalo, pořád je cíl skončit na konci sezóny na prvním místě a tudíž nepolevit i když to nebude jednoduché, každý chce být první kdo porazí lídra...

 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ