MUŽI A - DŮLEŽITÉ TŘI BODY NA ZÁVĚR
MUŽI A - DŮLEŽITÉ TŘI  BODY NA ZÁVĚR
06. 12. 2017

MUŽI A - DŮLEŽITÉ TŘI BODY NA ZÁVĚR

STODŮLKY - SLAVOJ PODOLÍ 1:2 (1:2)

Branky: 37. Jakub Lněnička - 20. Václav Hruška (p), 31. Martin Brož

Sestava: Vondrka Michal - Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník (83. Hellingman) - Svoboda Lukáš (65. Vondrka Matěj), Brož, Hruška, Mráček (46. Hrubý), Svoboda Jan - Jůzek

K poslednímu podzimnímu zápasu jsme zavítali na hřiště 8. celku naší tabulky Stodůlek. Náš cíl byl jasný, potvrdit výhru z minulého kola v boji o první místo a zakončit první polovinu sezóny bez porážky. Zároveň jsme si případnou bodovou ztrátou nechtěli zkazit večerní rozlučku. Nečekalo nás ale nic lehkého, za prvé terén připomínal spíše místo pro zápasy v bahně a za druhé se nám na tomto hřišti dlouhodobě nedaří. Naposledy jsme si odtud odvezli 3 body v sezóně 2007/2008.

Zápas začali aktivněji domácí, kteří si vypracovali několik rohových kopů, z kterých jsou vždy velice nebezpeční. Nám se je ale podařilo ubránit a postupem času jsme převzali iniciativu my. Do vedení jsme šli ve 20. minutě, kdy si na Brožovu kolmici do vápna naběhl Honza Svoboda, jeho následnou přihrávku před bránu se snažil zakončit Lukáš Svoboda, jeho střela ale skončila na ruce domácího obránce a nemohlo následovat nic jiného než penalta. Míč si vzal jako již tradičně Hruška a bez problémů proměnil. Uklidněni vedoucí trefou jsme soupeře do ničeho nepouštěli a naopak v 31. minutě přidali druhý gól. Naší akci opět z levé strany zakončil přesně uklizenou střelou z hranice vápna Brož. Rozhořčený domácí trenér po této brance neunesl vývoj utkání a slovy: „tak je aspoň zmastěte“ vyprovokoval své hráče k surové hře, která vyústila v tři žluté karty během následujících dvou odehraných minut. Dvougólové vedení jsme bohužel do poločasu neudrželi. Po nedůslednosti v naší obraně vybojovali domácí volný přímý kop těsně za hranicí vápna, který si postavil Lněnička. A střelou do levého horního rohu nedal Vondrkovi žádnou šanci.

Druhý poločas se nesl ve znamení spousty nepřesností, kterým se na tomto terénu nelze divit a jen těžko se dala vyprodukovat nějaká akce po zemi. Domácí drželi více času míč na svých kopačkách, ale my pozorně bránili a vyráželi do rychlých brejků. Škoda jen, že se nám žádný nepovedl proměnit v branku. Soupeř se za celý poločas dostal pouze do pár zakončení, které buď v pohodě chytil Vondrka nebo letěli daleko mimo branku. A proto si na závěr podzimu odvážíme 3 body za výhru 2:1.

Hrál se velmi bojovný zápas, který nepřinesl mnoho fotbalové krásy, ale každý nechal na hřišti vše. I taková výhra se počítá a po podzimní části naší soutěže máme s 36 body na prvním místě náskok 4 body před druhým Újezdem a třetími Střešovicemi. 

Hodnocení zápasu asistenta trenéra:

Na velmi nekvalitním terénu jsme zvládli další těžké utkání. Takže spokojenost.

Hodnocení podzimní  části:

Škoda dvou remíz. První na Zlíchově a druhé doma s Radotínem , ale to už by bylo z říše snů. Jinak vládne spokojenost, ale ne uspokojení. Jsme teprve v půlce sezóny.

Jak bude probíhat zimní příprava:

Začneme zvolna, pak přidáme, pak půjdeme naplno a pak ještě přidáme a to vše bude propojené herně na kvalitně obsazeném Weber Cupu v Radotíně.

Nejlepší hráči: Michal Vondrka, Marek Šumník, Martin Brož

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ