U19 - DRTIVÝ ZÁVĚR ZÁPASU
U19 - DRTIVÝ ZÁVĚR ZÁPASU
17. 10. 2017

U19 - DRTIVÝ ZÁVĚR ZÁPASU

ŠEBEROV - SLAVOJ PODOLÍ 0:3 (0:0)

Za téměř letního počasí, které na zápas vytáhlo spoustu diváků, jsme zajížděli na UMT do Šeberova. Moc dobře jsme věděli, co nás tady čeká už z loňska, kdy jsme rozhodli o výhře až ke konci zápasu z penalty. Na malém hřišti se smazávají rozdíly v herní kvalitě, spíše je to o síle, důrazu a srdíčku.

Od prvních minut bylo jasné, že se průběh od toho loňského moc lišit nebude. Domácí spoléhali na důraz v soubojích, hru chtěli držet odkopy co nejdál o svého kvalitního gólmana. My jsme chtěli naší kombinační hru zjednodušit, využít našich krajních hráčů a přes ně dostávat míče do nebezpečného prostoru před branku domácích. Na umělce se míč těžko krotil, neustále skákal, což nám neusnadňovalo ho kontrolovat na delší dobu. Každé chvilkové zaváhání při rozehrávce většinou končilo ztrátou.  I tak jsme se dostávali do šancí, ale bohužel nebyl klid zakončit nějakou povedenou střelou. Buď jsme netrefili zařízení nebo vše trvalo o něco déle a domácí stačili zasáhnout nebo aspoň tečovat mimo. Domácí dvakrát vystřelili ze střední vzdálenosti, jednou dokonce trefili břevno.  Naše největší šance přišly z pravé strany, Šimák si dvakrát pohrál s domácím obráncem a naservíroval Janouškovi před bránu. Tomu to bohužel pokaždé vyšlo na levou nohu a zakončit gólově nedokázal. Čas prvního poločasu pádil děsivým tempem, šeberovští nikam nespěchali a naše další šance byly spíše sporadické. Opět jsme zahrávali spousty rohů, gól však z této standardní situace prostě dát neumíme. Prvních pětačtyřicet minut nám proteklo mezi prsty a to ještě z trestného kopu mohli jít domácí do vedení, Mareš na poslední chvíli zastavil míč letící do protipohybu našeho gólmana.

Do druhého poločasu jsme nabádali kluky k trpělivosti, ale zároveň ke zvýšené aktivitě a tlaku na domácí hráče. Opticky jsme domácí přikovali na jejich polovinu, ale o to více se oni zatáhli před vlastní vápno a zhustili tak již nezhustitelný prostor. Díky naší převaze však domácí začínali čím dál častěji dělat chyby a bylo jen otázkou, jestli to využijeme ke vstřelení gólu. Nejblíže měl k tomu nejdříve Hromádka, pěkně si naběhl do stříleného centru, ale v tísni a slabší nohou nedokázal gólmana domácích prostřelit. Štěstěna se následně obrátila zády i k Bláhovi, který vystihl rozehrávku šeberovských, ale jeho technickou střelu do opuštěné klece zastavila pravá tyč. Opět minimálně šest rohů, ale nic. Do několika slibných šancí se dostal Barth, ale nikdy nedokázal včas zakončit. Čas pelášil jak o závod, domácí, cítící blízkost nečekaného bodového zisku, bojovali ze svých zbývajících sil, ale už bylo znát, že jim rychle docházejí. Když se nedařilo našim klíčovým hráčům, rozhodl se ukončit naše trápení benjamínek týmu Kuba Drtina. V 75. minutě se rozběhl po pravé straně, dostal skákavý míč do běhu, před vápnem si všiml vybíhajícího gólmana a jako jeden z mála nic nevymýšlel a jeho střela zapadla na zadní tyč – 0:1 z pohledu domácích. Najednou začali spěchat šeberovští, ale jejich snaha o vyrovnání nám otevírala okénka v jejich obraně. A byl to opět Drtina, který byl u další naší gólové akce. V 78. minutě dlouhým pasem z naší poloviny krásně našel rozběhnutého Bláhu, ten utekl stoperům, udělal kličku gólmanovi, kterému nezbývala jiná možnost, než ho zastavit faulem – penalta. Vzal to na sebe kapitán Mareš, a i když gólman vystihl směr jeho střely, neměl šanci jí zlikvidovat – 0:2. To už se nám dýchalo lépe, uklidnili jsme se i herně a konec zápasu v podstatě kontrolovali. Definitivní gólovou tečku dal zápasu Sitta. V 84. minutě u zrodu akce nestál nikdo jiný než Drtina. Zbavil se hráče domácích, poslal míč na Krále, ten posunul Sittovi, kterému tentokráte klička na gólmana vyšla a v klidu mohl zakončit do téměř prázdné brány – 0:3. V posledních minutách si domácí vymodlili ještě dvě standardky blízko velkého vápna, ale nic z toho nedokázali vytěžit. A tak po závěrečném hvizdu jsme se mohli radovat, i když jsme se opět nadřeli.

Cenná výhra, nehrálo se moc na krásu, byl to spíše fotbalový boj. Díky klukům především za bojovnost a víru ve vítězství. Velké sebevědomí získané v minulé sezóně nám velmi pomáhá takové zápasy zvládnou.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ