MUŽI A - "POVINNÉ" TŘI BODY
MUŽI A - "POVINNÉ" TŘI BODY
11. 09. 2017

MUŽI A - "POVINNÉ" TŘI BODY

SLAVOJ PODOLÍ - SOKOL CHOLUPICE 4:0 (1:0)

AFK Slavoj Podolí Praha – Sokol Cholupice 4 : 0 (1 : 0)

Po vydřené remíze na Střešovicích z minulé neděle jsme v sobotu dopoledne přivítali na Kavčích horách staronového rivala z Cholupic, který v loňské sezóně spadl se 14 body z Pražského přeboru. Věděli jsme, že z Cholupic odešel trenér a pár hráčů nicméně žádné podcenění se nekonalo a chtěli jsme na soupeře od začátku vlétnout a co nejdříve dát nějaké branky.

1. poločas

Od úvodního hvizdu jsme byli aktivnější, drželi jsme míč a od zadních řad jsme zakládali útoky po stranách hřiště. Hostující tým jsme až na jeden brejk nepustili do ničeho vážného. Bohužel se po několika slibných šancí nepodařilo vstřelit úvodní gól, a tak se na útočnou polovinu vydal Karel Kristen. Došel si na pravé straně pro autové vhazování a patou z jedničky posunul míč na Vencu Hrušku, který se prodral přes dva hráče do vápna a posunul kuličku na Roberta Jůzka. Ten se šikovně otáčel přes posledního obránce a když se napřahoval ke střele, byl stažen k zemi. Jasná penalta. K jejímu zahrání se postavil sám postižený, a i přes nepsané pravidlo, že by faulovaný hráč neměl zahrávat penaltu, jí s přehledem proměnil k levé tyči. Poté jsme v aktivitě nepolevovali a dále tlačili na soupeře se snahou dát druhý uklidňující gól. To se do konce poločasu nepodařilo i přes další zjevný faul v pokutovém území na R. Jůzka, po kterém proběhla mezi rozhodčími jakási dezinformace, a nakonec další penaltu nefoukli. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

2. poločas

Do druhé půle jsme vstoupil tak, jako jsme skončili první čili aktivní hrou a snahou dát co nejrychleji branku, uklidnit se a rozhodnout zápas v náš prospěch. To se tentokrát podařilo a už ve druhé minutě druhé půle si z pravé strany po hranici velkého vápna razil cestu Lukáš Svoboda a jelikož mu obránci blokovali možnost vystřelit, posunul míč na úplně volného Honzu Svobodu, který si počínal trochu krkolomně. Zpracování levačkou nebylo úplně předpisové nicméně díky jeho obrovskému zrychlení stihl ještě zasunout pravým bodlem míč pod padajícím brankářem a příběh byl u konce. 2:0 hned v úvodu nám dodal potřebný klid. Důležité bylo, že jsme se nespokojili s dvougólovým vedením a pokračovali v aktivní hře i nadále. V cca 65. minutě prolítnul po vzoru moderních beků neúnavný Vojta Čert Vlasák a dostal ideální míč za obranu načež se řítil z pravé strany sám na bránu. Vedení balónu ho nepatrně zpomalilo a stihl ho doběhnout obránce, který ho ale nepochopitelně srazil zezadu k zemi. Penalta číslo 2. Doktor Jůzek jí s přehledem proměnil jak přes kopírák k levé tyči. Od této chvíle jsme postupně vystřídali čtyři hráče, kteří už toho měli plné brýle. Poslední gól stál za to. Střídající Hrubý našel chytrým dloubákem uprostřed hřiště Martina Brože, který ještě chytřejším dloubákem přehodil hostujícího brankáře z dobrých dvaceti metrů a pečetil na konečných 4:0. Do konce zápasu jsme ještě měli několik slibných příležitostí, ale už jsme je nedokázali proměnit.

Zápas jsme tedy zvládli dalo by se říct v pohodě a už se chystáme na těžký duel na horké půdě v Modřanech. Budeme rádi, když nás přijdete podpořit a pomoct tak k dalším důležitým bodům.

Hodnocení trenéra (L. Michl): Utkání se odehrávalo od začátku v naší režii jak jsme si řekli v kabině. Škoda že jsme šli do kabin jen za stavu 1:0. Šancí jsme měli dostatek , ale v zakončení nám chybělo více klidu a přehled. Ve druhé půli , když jsme zvýšili na 3:0 jsme prostřídali a naše hra se stala rozháranou. Vyjímkou byla pěkná akce , která vedla ke čtvrtému gólu.  Po zbytek utkání se hráči předháněli kdo zahodí větší tutovku a nebo jak co nejsložitěji vyřešit přečíslení soupeře.

Nejlepší hráč dle trenéra: Martin Brož

Očima fanouška (Lobo starší)

Mohl bys prosím v krátkosti zhodnotit předvedenou hru?

V letošní sezóně jsem velmi spokojený s vaším herním projevem. Na první pohled je tam "ta kvalita" na rozdíl od předcházejících ročníků, kdy výkony byly nevyrovnané. Vytknul bych jen malou drobnost v zápase, a to je vlažnější přístup, nedůraz a neproměněné gólové šance za stavu 4:0. Zajíci se počítají až po honu a nevstřelené góly vám mohou chybět k postupu. Možná že to bylo i střídáním, kdy nastoupivší hráči do zápasu nenahradily ty, kteří ze hřiště odešli.

Na Kavčí hory chodíš pravidelně co jsi pamatuji. Jak se ti libí aktuální, nově posílený tým?

Pozitivně hodnotím přístup a výkon velezkušeného Karla Kristena, který je na hřišti prodlouženou rukou trenéra a když se zrovna nedaří, tak umí namotivovat spoluhráče a poradit jim. Další posily z Hájů také hrají velmi dobře, jsou zkušení, šikovní s míčem a společně s vámi, původními hráči vytvořili kompaktní tým, který má rozhodně na to, aby postoupil do vyšší soutěže.

Nejlepší hráč dle fanouška: Robert Jůzek

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ