MUŽI A - VYDŘENÝ BOD
MUŽI A - VYDŘENÝ BOD
04. 09. 2017

MUŽI A - VYDŘENÝ BOD

SK STŘEŠOVICE - SLAVOJ PODOLÍ 0:0 (0:0)

STŘEŠOVICE A - SLAVOJ PODOLÍ 0:0 (0:0)

SK Střešovice A´ - AFK Slavoj Podolí Praha A´

ŽK: 84. Mráček

Sestava: Vondrka Michal – Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník – Brož – Svoboda L. (Vondrka Matěj), Hruška, Mráček, Svoboda J. – Jůzek

Druhé podzimní kolo jsme v neděli 3.9.2017 sehráli na hřišti Střešovic s místním áčkem. Kvůli rekonstrukci jejich hlavního travnatého hřiště, se od pěti hodin nastupovalo na umělé trávě. Oba týmy si před zápasem uvědomovali sílu soupeře, který proti nim stojí, avšak do zápasu oba týmy vstoupili bez bázně a hany.

Duel byl od prvních minut hrán ve velmi vysokém tempu. Malá umělka v tomto ohledu přišla k dobru spíše soupeři, který se od prvních minut snažil napadat hluboko na naší polovině hřiště a dostávat naše hráče pod tlak. Po lehce nervózních úvodních minutách, přišly první šance na obou stranách. Několik našich nepřesností ve středu hřiště soupeři připravilo pár slibných šancí. Výborně chytající Vondrka náš však vždy podržel. I my jsme měli možnost ke vstřelení branky, když individuální akce Jůzka a jeho následná střela jen orazítkovala tyč svatyně domácího gólmana. Největší šanci první půle měli domácí. Po dlouhém nákopu přes naší pravou stranu, míč přeletěl posledního Bednáře a domácí útočník tak mohl postupovat sám na Vondrku. Náš brankář však dobře zmenšil úhel a přízemní střelu na přední tyč si zkušeně pohlídal. Do přestávky zmiňme ještě závar v brankovišti Střešovic, kde se míč po našem rohu odrážel Hruškovi a Jůzkovi od bot. Ani jeden ho však do sítě nenasměroval a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas pokračoval tam, kde první skončil. Jednoduchá, ale účinná hra domácích nakopnout a běžet, nás často dostávala pod tlak. Je fakt, že po celý zápas si diváci mohli stěžovat na bolesti za krkem – míč byl ve vzduchu více, než by bylo zdrávo. Zde se nabízí citovat slova střídajícího Matěje Vondrky: „Míč často ohrožoval letecký provoz nad Prahou...“. Většinu času poločasu druhého se hrálo ve středu hřiště. Velké množství osobních soubojů a odražených míčů. Vyložených šancí jako šafránu. Do závěrečného hvizdu se už nikomu branku vstřelit nepovedlo, takže si ze Střešovic odvážíme bod. Na závěr nutno říci, že se po celých devadesát minut hrálo ve velmi vysokém tempu a oba týmy na hřišti nechali své maximum.

Hodnocení trenéra (L. Michl): Věděli jsme že od domácích můžeme čekat hru plnou dlouhých míčů a velkou agresivitu v osobních soubojích, což se od prvních vteřin potvrdilo. Naši hráči se s tím poprali na výbornou a když nám něco proklouzlo tak to zachránil famózně chytající Michal Vondrka. Pokoušeli jsme hrát kombinačně , ale po některých lehkých ztrátách míče ve středu hřiště jsme to trochu zjednodušili a byl z toho boj. Šance na vstřelení branky tak byli na obou stranách jen otázkou standartních situací a jelikož nikdo žádnou nevyužil tak utkání skončilo spravedlivou remízou 0:0.

Nejlepší hráč dle trenéra:

Michal Vondrka

 

Očima fanouška (Romana Hrubá)

Jak často chodíš fandit podolskému áčku?

Pokud čas dovolí, pravidelně - již 20 let 

Myslíš si, že dělba bodů byla pro oba týmy zasloužená?

Asi ano, bojovnost nelze upřít oběma stranám. Bohužel jen tu bojovnost.

Máš nějaké predikce pro příští domácí zápas s Cholupicemi?

Pokud Podolí sehraje stejnou partii jako v prvním kole, zlepší hru ve středu pole a zatím zoufalou koncovku, body ho neminou.

Nejlepší hráč dle fanouška: Michal Vondrka

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ