MUŽI A - PĚT FÍKŮ
MUŽI A - PĚT FÍKŮ
22. 05. 2017

MUŽI A - PĚT FÍKŮ

SLAVOJ PODOLÍ - SK LIBUŠ 5:0 (2:0)

Po dvou zápasech na venkovních hřištích Lipenců a Slivence jsme nastoupili natěšení k domácímu zápasu proti týmu z Libuše a chtěli jsme prodloužit jarní neporazitelnost výhrou.

  1.        poločas

Po kvalitní rozcvičce a zahřátí na provozní teplotu jsme chtěli na hostující tým vlétnout a pokusit se dát co nejdříve gól. To se bohužel moc nepovedlo, protože soupeř měl spoustu mladých a běhavých hráčů, kteří nás prvních cca 20 minut nepustili do kloudných akcí ba naopak měli více ze hry oni. Po tomto počátečním oťukávání za to však vzala naše raketa z pravé strany zálohy Lukáš Svoboda a připravila centr na kebuli sportovce roku Prahy 4 Roberta Jůzka, kterému však dobře mířenou střelu o zem brankář vyrazil, nicméně pouze k dobře postavenému Koubovi, který bez problémů zasunul míč do sítě. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, kdy opět po pravé straně pláchnul L. Svoboda a připravil krásný centr přímo na kotník Honzy Svobody, který běžel, seč mu síly stačily, aby byl v pokutovém území včas. Stihl to a bylo to 2:0. Do konce první půle jsme měli ještě jednu obrovskou šanci, kterou po úprku Jůzka z pravé strany a následné přihrávce jako na podnose, zahodil přestřelením branky z metrové vzdálenosti Kouba. Libuš měla dvě vážnější šance na vstřelení gólu, kdy nejprve po ojedinělé chybě stopera Fejtka postupoval útočník soupeře po malém vápně, ale nakonec se ho podařilo odblokovat a znemožnit mu střelu. Druhou šancí byla utažená střela z dobrých 25 metrů přesně k tyči ovšem Michal Vondrka v bráně péroval a tygřím skokem tento hezký pokus zlikvidoval.  

2. poločas

Do druhé jsme šli s tím, že nesmíme dostat rychlý, kontaktní gól, a naopak se pokusit nějaké přidat. Hostující tým nechtěl dát kůži lacino a pokračoval v nasazení z první půle. K ničemu převratnému se však nedostal, a tudíž jsme udeřili my v podobě centru tentokrát z levé strany na zadní tyč, L. Svoboda vyhrál hlavičkový souboj a sklepl míč na penaltu, kde šel zrovna kolem Honza Svoboda a svojí slabší pravou nohou uklidil míč v pravé tyči. Po tomto gólu jsme se uklidnili, trochu jsme prostřídali sestavu a přidali další gól. Na penaltu dostal přihrávku špílmachr Vobořil a v tu ránu ho sestřelil skluzem hostující kapitán, měl to být pokutový kop, ale míč najednou vyplaval před Koubou a ten ho opět zahrnul do sítě a dal svůj druhý gól v zápase. Libuš se sice nevzdávala, měla i nějaké šance, ale gól se jí nepodařilo dát. Naopak v závěru utkání po centru z pravé strany od střídajícího Mráčka si srazil hlavou míč do vlastní brány kapitán soupeře. Po finálním hvizdu rozhodčího se šlo poděkovat příchozím divákům a na oběd do našeho bistra na Kavčích horách.

Tři body zůstaly doma a v dalším kole pojedeme bojovat na horkou půdu do Radotína, kde bychom před ním chtěli uhájit náskok na třetím místě. 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ