U17 - STÁLE BEZ ZTRÁTY BODU
U17 - STÁLE BEZ ZTRÁTY BODU
10. 05. 2017

U17 - STÁLE BEZ ZTRÁTY BODU

SPARTAK KBELY - SLAVOJ PODOLÍ 0:3, SLAVOJ PODOLÍ - D.POČERNICE 5:1
Slavoj Podolí - Sokol D. Počernice 5:1 (2:0)
 
Od první minuty jsme hosty přikovali na jejich polovině a hned ve třetí minutě otevřel skóre Bláha po zisku téměř ztraceného míče Šimákem. v 18. minutě napřáhl ještě před vápnem kapitán Janoušek a trefil pod břevno - 2:0. Další spousty šancí zůstaly bohužel nevyužity.
Ani druhý poločas jsme nepolevili a přidali další tři góly. V 50. minutě Havel statečně, i za cenu tvrdého faulu na něj, posunul na Bláhu, rozhodčí nechal správně výhodu a Bláha dnes podruhé zakončil přesně - 3:0. O deset minut později rohový kop zakončuje na zadní tyči Šimák - 4:0. Poslední náš gól jsme si schovali na 70. minutu, dlouhý aut do vápna našel volného Bartha a ten v pohodě zakončil - 5:0. Čestný úspěch hostů přišel pět minut před koncem z pokutového kopu - 5:1.
 
 
 
Spartak Kbely - Slavoj Podolí 0:3 (0:2)
 
Sérii soupeřů z horní poloviny tabulky jsme načali na hřišti Spartaku Kbely. Už na podzim soupeř velmi dobře bránil, dlouho nás trápil a nakonec jsme se štěstím urvali výhru 2:1. I proto jsme očekávali těžké utkání s minimem šancí i gólů.
Na hřišti menších rozměrů nebylo od začátku moc prostoru pro kombinační hru, oba týmy se víceméně spoléhaly na delší míče na své útočníky. Do první opravdu velké šance se dostali domácí, Zárubovi díky nerovnosti hřiště přeskočil míč nohu, rychlý brejk se domácím podařil, ale náš gólman tváří tvář útočníkovi fantasticky zachránil. A tak z prvního gólu se mohli radovat fanoušci podolského týmu. Dneska se nám dařilo zahrávání rohových kopů, každý z nich byl pro kbelské velmi nebezpečný. A ve 12. minutě tato standartní situace vedla k prvnímu gólu. Hromádka zahrál roh, náběh několika hráčů udělal zmatek v domácí obraně, míč se odrazil k Marešovi, ten hlavou posunul do malého vápna, kde už Sitta neměl problém otevřít skóre - 0:1 z pohledu domácích. Dál se boj odehrával především ve středu hřiště, nepřesnosti na obou stranách vedly k tomu, že šance by se daly spočítat na prstech jedné ruky. My jsme se pokoušeli vysunout do šancí především naší rychlou dvojici Sitta - Bláha. Pár pološancí z toho bylo, ale bez bohužel bez gólového efektu. Tak jsme si opět pomohli standatkou. Ve 27. minutě Havel vybojoval ve středu hřiště míč, krásně obešel dva hráče domácích, kteří ho zastavili pouze za cenu faulu. Při absenci Breziny si míč postavil Sitta a nádherně trefil těsně pod šibenici kbelské brány - 0:2. Nic víc zajímavého se do konce prvního poločasu neodehrálo.
Do druhého poločasu jsme šli s tím, že dál nechceme domácí pustit do šancí a naší hru doplnit i kombinaci po zemi. Oba tyto pokyny byly v podstatě splněny. Za celý poločas se domácí nedostali k žádnému zakončení, jejich dlouhé míče sbírali s přehledem obránci v čele s gólmanem, mezihru jsme jim včasným a důrazným presssinkem vůbec nedovolili. My jsme si pár šancí vytvořili, ale domácí nám nedávali v koncovce moc času ani prostoru, takže vyložené tutovky to nebyly. Přeci jen jeden gól jsme ještě přidali, v 65. minutě Sklenář vysunul do úniku Bláhu a ten konečně trefil podle svých představ - 0:3.
 
Na jaře jsme zatím nezaváhali, naše forma jde před důležitými zápasy nahoru. Po zaváhání Hostivaře máme celkové vítězství ve svých rukách. Ale tím se nebudeme stresovat. Uhrajeme co nejvíc bodů a uvidíme, na co to nakonec bude stačit.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ