U17 - ODPLATA ZA PODZIM
U17 - ODPLATA ZA PODZIM
12. 04. 2017

U17 - ODPLATA ZA PODZIM

Čechie Smíchov - Slavoj Podolí 3:5 (2:3)
Ve druhém jarním kole jsme zajížděli poprvé na hřiště soupeře. Na podzim  nás doma Smíchov, i přes naší velkou převahu, porazil 5:3 a to především díky třem penaltám odpískaných ve druhém poločase. Takže chuť jim vše vrátit na jejich hřišti byla veliká.
Opět s několika absencemi i s jedním disciplinárním trestem za červenou kartu nás v neděli ráno čekal mokrý a měkký terén, na kterém hráči bez kolíků měli problém se stabilitou. Hned od prvních minut se v soubojích jiskřilo, už v osmé minutě viděl Brezina za ostrý zákrok žlutou kartu. Hned za mě minuty byl opět ve středu pozornosti Brezina, tentokráte v dobrém slova smyslu. V 10. minutě získal míč na půlce, postupoval středem hřiště a když nebylo komu přihrát, odhodlal se ke střele, která skončila až v síti - 0:1 z pohledu domácích. Bohužel ve 20. minutě darovaný gól naší obranou vrací domácí dohry. Následně se domácím povede hezká akce po pravé straně s rychlým zakončením a tak během čtyř minut je skóre otočené - 2:1. Nic nevzdáváme a do poločasu opět otáčíme na svojí stranu. Nejprve v 38. minutě Sklenář z rohového kopu trkne nádherně hlavou do šibenice a v 40. minutě opět Brezina projde ve vápně přes tři hráče, do jeho nabídky na zadní tyč vlétne neohroženě Přibyslavský a zblízka nás posílá do vedení 2:3.
Druhý poločas chceme rychle rozhodnout, ale naopak domácí využijí našeho nedůrazu v obraně a opět vyrovnávají - 3:3. To s naší psychikou zamávalo, dalších patnáct minut nejsme schopni ohrozit branku domácích. Boj se přesouvá do středu hřiště, kde neustále důrazné souboje berou sílu nám i domácím. Do konce zbývalo patnáct minut, trochu jsme otočili sestavou a hlavně příchod Hromádky s Havlem byl asi rozhodující. Začínáme mít navrch, přibývají standartky, rohy i šance, ale klid a přesnost nám chybí. Pod naším velkým tlakem ztrácí domácí půdu pod nohama, fyzicky už nestačí, čas však letí strašně rychlým tempem. Šteštěna se k nám přiklonila až v závěrečných minutách, při závaru na hranici vápna se nejlépe zorientoval Přibyslavský, posunul proti noze Brezinovi, ten z dvaceti metrů prostřelil vše před sebou a míč zapadl za pravou tyč domácích - 3:4. Smíchovským už nezbývaly ani síly ani čas s výsledkem něco udělat. Navíc po sérii našich rohů kapitán Janoušek, dohrávající se značným sebezapřením a "kolíkovým" šrámem na holeni, prošel podél brankové čáry, na penaltovém puntíku našel Hromádku a ten z jedničky trefil nekompromisně - 3:5. Hned po tomto gólu rozhodčí zápas ukončil.
Domácím jsme tedy oplatili stejnou mincí i stejným výsledkem. Domácí nás dlouho trápili, naštěstí naše vůle a víra ve vítězství nás neopustily a dovedly nás k dalšímu cennému vítězství.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ