U17 - ZBYTEČNÉ NERVY
U17 - ZBYTEČNÉ NERVY
03. 04. 2017

U17 - ZBYTEČNÉ NERVY

Slavoj Podolí - Sokol Lipence 5:3 (3:0)
Po dlouhé zimní pauze jsme se konečně dočkali jarních mistrovských bojů. Doma jsme hostili tým z Lipenců, na jehož hřišti jsme se na podzim trápili střelecky, neproměnili penaltu a nakonec si odvezli tři body za hubenou výhru 2:1.
Do zápasu jsme vstoupili nervózně, nemohli jsme se dostat do rychlejší kombinace, chyběla přesnost. Po osmi minutách z nás tíha prvního mistráku začala pomalu opadávat a začali jsme hosty stále více mačkat před jejich vápno. Soupeř si nic nekomplikoval, okamžitě po zisku míče posílal odkopem na svého rychlého útočníka. Hned od úvodu se jiskřilo od kopaček, tvrdé souboje i fauly však nechávali rozhodčího v klidu. Po prvním gólu Bartha v 16. minutě, kdy byl první u vyraženého míče pro pěkné střele Breziny, jsme se uklidnili a začali bojovného soupeře přehrávat. Do přestávky jsme přidali ještě další dvě branky z kopaček opět Bartha a Sitty. Pár pokusů o rychlý protiútok soupeře jsme dokázali ubránit a do kabiny šli s pohodovým vedením 3:0.
Začátek druhého poločasu se nesl ve stejném duchu, naše kvalita ve finální přihrávce a zakončení však zůstala v kabině. Soupeř bojoval, nic nám nedaroval a z každého náznaku protiútoku hrozil vstřelením branky. V 58. minutě naše obrana propadla a útočník hostí neměl problém přelobovat vybíhajícího gólmana - 3:1. Hned o dvě minuty později soupeř snížil už na rozdíl jednoho gólu, kdy jeho přímý kop jsme nesmyslně nechali propadnout k volnému hráči ve vápně, ten střelou trefil tyč, ale u odraženého míče byli pouze dva hráči, oba v dresu Lipenců a dorazili do prázdné brány - 3:2. Bojovný soupeř obrovsky ožil, my jsme ještě více znervózněli ve strachu o výsledek. V 64. minutě s trochou štěstí Hromádkův centr z levé strany zapadl úplně přesně na zadní tyč - 4:2. O chvíli později nás může uklidit Barth, ale svůj samostatný nájezd zakončí těsně vedle. Nedáš - dostaneš opět platilo. Místo abychom už v klidu dohráli utkání, opět obrana trestuhodně zaspala a soupeř v dalším úniku trestal - 4:3. Naštěstí jsme nezalezli a nečekali na rázu z milosti. Opět jsme se vrhli do útoku, ve vápně jsme přinutili soupeře zahrát rukou, píšťalka nepřesného rozhodčího však zůstala němá. Frustrace a komentář některých našich hráčů vyústily v červenou kartu pro Sittu. Do konce zbývalo ještě sedm minut, museli jsme stáhnout jednoho útočníka a dohrávat v deseti. Lipence ucítily obrovskou šanci obrat nás o body. Naštěstí už jsme je na dostřel nepustili, naopak naší útočnou aktivitu museli hosté zastavit faulem ve vápně a tentokráte už se penalta pískala. Tu Brezina bezpečně proměnil a stanovil konečné skóre na 5:3.
Co dodat. Trochu aprílový výkon našich borců si pohrál s naší nervovou soustavou. I přes zbytečné chyby v obraně ve druhém poločase, to na začátek jara nebyl špatný výkon. V příštím kole jedeme na Čechii Smíchov a máme jí co vracet - porážku z prvního podzimního kola.

Přílohy

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ