U17 - DOROST K NEZASTAVENÍ
U17 - DOROST K NEZASTAVENÍ
17. 10. 2016

U17 - DOROST K NEZASTAVENÍ

FK ZLÍCHOV - SLAVOJ PODOLÍ 3:5 (3:3)

V šestém kole jsme cestovali na Zlíchov, domácí před zápasem měli pouze o tři body méně než my, takže se jednalo o přímý souboj o třetí místo v tabulce. Soupeřovu hru jsme měli přečtenou, žádná zdlouhavá mezihra, při jakékoliv možnosti dlouhý míč na rychlé útočníky. Vše jsme si v kabině zdůrazňovali, ale jako bychom hrách na stěnu házeli….

 

Běží teprve druhá minuta, kolmice za beky, kterou nedokážeme zastavit, pak už jsme pomalejší než útočník domácích a ten s přehledem skóruje - 1:0 z pohledu zlíchovských. Na to, že hned v začátku prohráváme, jsme si už zvykli a naštěstí nás to zatím nikdy nepoložilo. Díky naší hře jsme začali mít herní převahu, ale domácí při každém zisku míče okamžitě posílali své útočníky do rychlých brejků. Měli jsme s nimi dost velké problémy, ale paradoxně z nich domácí už gól nedali. Naopak v 10. minutě, asi po nejhezčí akci zápasu, šel míč z nohy na nohu, Barth odcentroval z levé strany a Havel v pěkném výskoku uklízí míč hlavou k tyči - 1:1. O dvě minuty otáčíme skóre, Šimák tradičně z pravé strany posílá kvalitní míč do vápna a Bláha propálí vše před sebou - 1:2. V 15. minutě další brejk domácích zastavujeme za cenu rohového kopu. Kopnutý roh na zadní tyč, Hromádka nechá hráče Zlíchova hlavičkovat a je opět vyrovnáno - 2:2. Hned po rozehrání, v 16. minutě, se Barth pustí proti třem bránícím hráčům, ve vápně si s nimi pohraje, z minimálního úhlu před gólmanem vytáhne technickou parádu a vysoký lob zapadne přesně ke vzdálenější tyči - 2:3. To však do poločasu ještě nebylo vše. Ve 23. minutě další roh domácích, míč nám padá na malé vápno, gólman ven nejde a tak opět nikým neatakovaný hráč nemá problém hlavou usměrnit míč do naší brány - 3:3.

 

Opět nám pomohla poločasová přestávka, trošku jsme změnili posty především v obraně. Druhý poločas se většinou odehrával mezi velkými vápny, k vidění byl boj o každý míč i metr hřiště. Nám už se dařilo lépe pokrývat náběhy zlíchovských, avšak do vážnější šance jsme se nedostávali ani my. Domácí měli šanci po rychle padající střele, míč skončil těsně nad naší brankou. My jsme odpověděli únikem Šimáka po pravé straně, který našel ve vápně Bartha, ale ten neměl čas na pořádné zakončení. Zápas se začal přitvrzovat, všem bylo jasné, že další gól zlomí celý zápas. To se potvrdilo, naštěstí jsme dokázali jako první skórovat my. V 65. minutě náš roh zahrává Barth, míč propadne k malému vápnu a Havel se štěstím propasíruje míč za brankovou čáru - 3:4. Zlíchov odpovídá rychlým výpadem, tentokráte nás gólman podrží včasným vyběhnutím. O chvíli později už byl rychlonohý útočník za naší obranou, ale Mareš ho v posledním okamžiku dokázal zastavit čistým obranným zákrokem. Do konce zbývá deset minut a domácí vše vrhají do útoku. Únavou a zbytečnými zmatky se necháváme zatlačit k vlastnímu vápnu, ale naštěstí nepouštíme zlíchovské do vážnější šance. Naopak v poslední minutě se povede brejk nám, skvěle sehraná situace 2:2, kdy se Král natlačil před obránce a poslal míč přesně do běhu Barthovi, ten ještě stačil udělat kličku domácímu gólmanovi a do prázdné brány pečetil na konečných 5:3 pro podolské barvy.

 

Další fyzicky i psychicky náročný zápas, který jsme nakonec zvládli. Každý takový mač nám dává velké množství sebevědomí, které se teď bude hodit. V příštích dvou kolech hrajeme dvakrát doma s prvním a druhým týmem tabulky a určitě nedáme svou kůži lacino. Díky kluci za bojovný a týmový výkon.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ