MUŽI A - 2 ZÁPASY 6 BODŮ
MUŽI A - 2 ZÁPASY 6 BODŮ
11. 10. 2016

MUŽI A - 2 ZÁPASY 6 BODŮ

ZLÍCHOV - SP 1:3 (0:1) , SP - LIPENCE 7:1 (1:1)

Zlíchov x AFK

 

V sobotu 1.10. jsme se za krásného slunečného počasí utkali s velmi nepříjemným soupeřem ze Zlíchova. Od první minuty byl zápas dosti vyrovnaný a na šance velmi slabý. Soupeř si v prvním poločase nevypracoval žádnou vážnou střelu, ale zavárů před naší brankou nebo kolem vápna, bylo celkem dost. Co se týče nás, tak brankáře soupeře jsme prověřili pouze jednou hezkou střelou z dálky, ale to skončilo pouze rohem. Ovšem ke konci poločasu se brankář domácích dopustil jedné osudové chyby, kdy neudržel centrující míč z nohy Svobody v ruce a osamocený Fidler ve 36. minutě na malém vápně protrhl síť a hostující se tak dostali do vedení 0:1. Do konce poločasu se již nic dalšího nestalo. Do druhého poločasu se naše mužstvo nevrátilo úplně v dobrým rozpoložení. Chvílí po hvizdu jsme nakupili spoustu chyb najednou, až z toho byl inkasovaný gól na 1:1. Obdržená branka nás ale nijak nenakopla, naopak soupeře to vyhecovalo a pár minut hrál Zlíchov na míči. Avšak nevzdávali jsme o to a v 65. minutě jsme se po krásné křídelní akci dostali do vápna, kde to chvíli vypadalo, že rozhodčí odpíská penaltu na našeho hroťáka, ale nakonec velmi citlivě ponechal výhodu, z které Andrle skóroval, a tak jsme se opět dostali do vedení 1:2. Bohůžel, po vstřelené brance jsme se dále jen bránili a před naší brankou bylo dost dalších závarů, především ze standartek, s kterými jsme měli hodně starostí. Ke konci zápasu jsme se ale dostali do další krásné akci, respective individuální akci od střídajícího Šumníka, který prošel mezi dvouma hráčema a naservíroval míč před prázdnou bránu Fochtovi, který se zakončením neměl sebemenší problém a v 89. minutě upravil výsledek na konečných 1:3. Zápas z naší stránky nebyl úplně ideální, ale výhru jsme udolovali a připsali si důležitý 3 body do tabulky.

 

AFK x Lipence

 

Zápas s Lipencema, který je pro náš tým vždycky velmi složitý, jelikož nám asi moc nesedí jejich obranný herní systém, jsme odehráli na domácím hřišti 7.10. a počasí nám úplně nepřálo. A to že se nám proti tomuto týmu nedaří se potvrdilo hned od první minuty. Nebyli jsme schopný nic na ně vymyslet, ztráceli jsme míče neustálým nakopáváním dlouhých míčů na nikoho a naopak z laksního bránění jsme dostali v 17. minutě gól na 0:1. Dalo by se říci, že to nás trošku nakoplo, začali jsme hrát po zemi a dostávali jsme se do slibných šancí. Další kaňkou zápasu byly dvě těžký zranění. Na naší straně si rozseknul nohu Jůzek, ten ale zápas dohrál zafačovaný. Soupeřův hráč takové štěstí neměl. Podle všeho si zlomil obě kosti v předlokti při závaru v soupeřovým malým vápně. Po ošetření se zápas znovu rozjel a brzy jsme srovnali na 1:1 po krásné akci, kterou zakončil ve 42. minutě Vondrka. Po poločase se s góly do soupeřovi branky roztrhl pytel a sázeli jsme jednu branku za druhou. Popisovat jednu akci za druhou by bylo na dlouho, a tak vypíšu pouze střelce a minuty, kdy je vstřelili. Vondrka 50’ Jůzek 55’, 79’, Andrle 60’, Sulek 68’, Kouba 85’. Upřímně řečeno, když už vstřelili góly hráči jako jsou Kouba a Sulek, tak něco v tomhle zápase bylo divný. Konečný stav tak byl 7:1 pro

domácí. Konečně jsme si trošku zlepšili skóre do tabulky a připsali důležitý 3 body. Příští týden hrajeme opět na domácí půdě, tak doufejme, že obstojíme jako v posledních dvou zápasech.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ