U17 - CENNÉ VÍTĚZSTVÍ Z POČERNIC
U17 - CENNÉ VÍTĚZSTVÍ Z POČERNIC
04. 10. 2016

U17 - CENNÉ VÍTĚZSTVÍ Z POČERNIC

D.POČERNICE - SLAVOJ PODOLÍ 2:4 (2:3)

V neděli odpoledne nás čekal výjezd do Dolních Počernic, celodenní vytrvalý déšť nevěštil nic dobrého. A to se i potvrdilo, terén rozbahněný i díky předchozímu zápasu, navíc hřiště velmi úzké. Opět absence několika hráčů základní sestavy, takže lavička byla téměř prázdná.

S hvizdem rozhodčího déšť ještě zesílil, domácí na nás vlítli a my jsme vůbec nestíhali. Trest na sebe nenechal dlouho čekat, hned v 5. minutě střela domácích za hranicí vápna překvapila našeho gólmana a zaslouženě jsme prohrávali – 1:0 z pohledu domácích. Snaha o naší hru po zemi se nám stále nedařila, ať z důvodu nepřesností, hrbolatého terénu nebo špatné koordinace pohybu. Střed zálohy nefungoval, jak jsme zvyklý, u většiny soubojů jsme byli pozdě. Přežili jsme pár pološancí domácích a postupně se začali srovnávat s hrou soupeře i s terénem. Od dvacáté minuty už jsme i my začali vystrkovat růžky. Před koncem poločasu během deseti minut padly čtyři branky. Nejprve ve 27. minutě Šimákovu přihrávku uklidil do sítě Barth a vyrovnal na 1:1. V zápětí opět chvilkový výpadek v defenzivě, nejprve střela do tyče a ani odražený míč s následnou dorážkou nedokážeme pokrýt a opět prohráváme – 2:1. Tentokráte nás to ale nakoplo a v hlavní roli byli naši výborní krajní záložníci. Ve 35. minutě Šimák přehrál vše, co mu na pravé straně překáželo v cestě a na jeho střílený centr vlétl do vápna Hromádka, předskočil statického obránce a vyrovnal na 2:2. Hned o dvě minuty si role vyměnili, Hromádka zahrával rohový kop a Šimák hlavou, nikým neatakovaný, přesně uklízí míč na zadní tyč – 2:3.

Ve druhém poločase, jak se stále více zhoršoval terén, se postupně měnil fotbal v tvrdý boj o každý míč. Naštěstí jsme vzali domácím vítr z plachet rychlým gólem, ve 45. minutě vyhrál Sklenář hlavou důležitý souboj ve středu hřiště pro Hromádku, který hned posunul na rozběhnutého Bartha a ten už si s koncovkou poradil – 2:4. Střední záložníci, Havel s Janouškem, byli po přestávce jako pokropeni živou vodou, zavřeli střed hřiště a důraznými souboji vůbec nepouštěli středopolaře Počernic do hry. Soupeřovy dlouhé nákopy jsme s jistotou odvraceli a sami zkoušeli přidat ještě další góly. To už se bohužel nepovedlo, i tak si odvážíme cenné vítězství.

Tentokráte to bylo hodně na morál, dneska jsme to urvali především podolským srdíčkem. Kluci si sáhli na dno svých fyzických sil, většina z nich musela odehrát celý zápas bez střídání. Bolelo to, odvážíme si hodně šrámů a bolestivých naražení, ale také vezeme tři body !!! Poděkování soupeři za bojovný výkon, viděli jsme důrazný zápas, ale vše ve férové rovině bez zákeřností a tak to má být. 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ