MUŽI A - BOMBER VEVERKA ZAJISTIL VŠECHNY BODY
MUŽI A - BOMBER VEVERKA ZAJISTIL VŠECHNY BODY
19. 05. 2016

MUŽI A - BOMBER VEVERKA ZAJISTIL VŠECHNY BODY

AFK SLIVENEC - SLAVOJ PODOLÍ 1:2 (0:1)

Po nevydařeném zápase v Lipencích jsme ve 21. kole zavítali na půdu neoblíbeného Slivence. Při pohledu na tabulku bylo zřejmé, že půjde o velmi těžké a především důležité utkání.

Začátek utkání byl velmi opatrný, avšak šťastný pro nás, když se v 9. minutě k zahrávání volného přímého kopu, z dobrých pětadvaceti metrů postavil Veverka, a dostál pověsti borce s dalekonosnou střelou, když vyslal krásnou ránu do pravého horního rohu a rozvlnil tak síť za zády domácího bránkáře. Dále hru sužovaly špatné povětrnostní podmínky a nepřesnosti v rozehrávce na obou stranách. Domácí nejvíce hrozili ze stran, kdy do naší šestnáctky posílali nebezpečné centry, ale naše pozorná obrana si se vším poradila bez větších problémů. Naopak jsme to byli my, kdo opět mohl udeřit, když soupeřovu rozehrávku skvěle vystihl Martin Bednář a řítil se z poloviny hřiště téměř sám na svatyni domácích, avšak namísto volání spoluhráčů vyslyšel volání divočiny a rozhodl se sám zakončit, bohužel jen slabě do rukou brankáře. Do kabin se tedy šlo za příznivého stavu 1:0.

Začátek druhého poločasu jako by z oka vypadl tomu prvnímu, ve 47. minutě jsme měli k dispozici volný přímý kop, ke kterému se opět postavil Veverka a svojí požehnanou levačkou vypálil další nechytatelný projektil a posunul nás do vedení 2:0. V 54. minutě došlo k prvnímu střídání na naší straně, kdy hřiště opustil Kouba a nahradil ho Jasanský, pro kterého to byla soutěžní premiéra za A-tým. Hra dále plynula bez větších šancí, když najednou po chybě našich středních řad udeřili domácí. V 68. minutě si přihrávku před bránu našel Novák a snadno tak snížil na 2:1. Slivenecký tým to nakoplo a začal přitápět pod kotlem i před naší bránou. Netrvalo dlouho a domácí zahrozili znovu, když jeden z mnoha nebezpečných centrů mířil přímo za záda Vondrky, který fantastickým zákrokem vyrazil míč na tyč, a tak se skóre zápasu neměnilo. Domácí si postupně vytvářeli velký tlak a sevřeli nás na naší polovině, a tak jsme měli prostor pro rychlé protiútoky. Jednoho z nich se zhostil nevyčerpatelný Jůzek, který ukázal sprinterské kvality i ke konci utkání, když si předkopl míč a bězel, co mu síly stačily až za brankovou čáru soupeře, bohužel si nevšiml úplně volného Jasanského, který mohl povedenou premiéru završit třeba i gólem. Nesmazatelně se do utkání zapsala i Jasanského přítelkyně, která nám bránila ve zdržování hry, když Vondrkovi obětavě podávala míč za míčem. S blížícím se závěrem utkání, došlo na infarktové momenty před naší bránou, kdy se v pokutovém území odrážel míč z nohy na nohu, až se odrazil k domácímu hráči, který si míč zpracoval a střílel do polo odkryté branky, přihlížející fanoušci domácích už se začínali radovat, ale Vondrka byl proti, jako černý panter se vymrštil a šanci zlikvidoval zákrokem z jiné planety. Akce ale pokračovala a nakonec vyústila v gól domácích, euforii jim však překazil praporek pomezního, který správně viděl zakončujícího hráče v ofsajdu. Výsledek jsme tak udrželi a zvítězili 2:1.

Pozitivní zprávou je, že do hry v 90. minutě naskočil Matěj Vondrka a neobnovil si své obnovené nedoléčené zranění.

K utkání jsme přistoupili velmi zodpovědně a bojovně, dřeli jsme jeden za druhého a za naše úsilí jsme byli odměněni veledůležitými třemi body. Takovou bojovnost je třeba přenést i do následujících utkání, protože nás opět nečeká nic lehkého, v příštím kole na domácím hřišti přivítáme Kunratice, kterým se v jarní části sezóny daří na výbornou. Na nás tak je, abychom se pořádně připravili a ukázali, že z Kavčích hor se body jen tak nevozí.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ