MUŽI A - VYDAŘENÝ ZÁVĚR ZAJISTIL PLNÝ POČET
MUŽI A - VYDAŘENÝ ZÁVĚR ZAJISTIL PLNÝ POČET
03. 05. 2016

MUŽI A - VYDAŘENÝ ZÁVĚR ZAJISTIL PLNÝ POČET

SLAVOJ PODOLÍ - FK ZLÍCHOV 1914 2:0 (0:0)

V 19. kole Náš tým, oslabený o hříšníky ze zápasu s Tempem Jirky Hrubku a Michala Zezulu přivítal na domácí půdě Zlíchov, který po svém zaváhání v zápase s Lipenci byl jeden bod za naším týmem. Už divácká návštěva napovídala, o jak důležitý zápas vlastně jde.

Od začátku zápasu bylo na našich borcích vidět, že soupeři nechceme nechat žádný bod. Hráli jsme aktivně na polovině soupeře, kombinovali, ale bohužel se nám nepodařilo vyzrát na obranu soupeře, který kvalitně bránil. Postupem času se hra začala vyrovnávat a byl to právě soupeř, který si vypracoval největší šanci v prvním poločase, když jsme nezachytili centr z pravé strany a osamocený útočník Zlíchova hlavičkoval těsně mimo bránu. I tak byl ale náš brankář Michal Vondrka téměř bez práce.

Do druhé půle jsme nastoupili ve stejné sestavě s jasným cílem dát gól. V 51 minutě došlo k prvnímu střídání, kdy za Ondru Mráčka byl poslán na hřiště Jan Fidler, který se zrovna „nechytil“ prvním odehraným balonem. Naštěstí domácí obrana rychle zareagovala a hrozící situaci odvrátila. Poté zahrozili hosté, kdy útočník Zlíchova naštěstí vymýšlel a náš gólman Míchal Vondrka pohotovým vypíchnutím šanci dočasně překazil, míč se nám nepodařilo odvrátit do bezpečí a tak jsme hostům nabídli vyloženou šanci v podobě poloprázdné brány, která byla naštěstí střílejícímu hráči malá.

Postupem času se nám začalo více dařit v útoku a čím dál víc jsme se tlačili před bránu soupeře. To už byl na hřišti Jakub Kouba, který v nových kopačkách podporoval naši útočnou fázi.

V 84. minutě po faulu na aktivního Roberta Jůzka dostal obránce Zlíchova druhou žlutou kartu a tak musel pod sprchy. Přesilovku jsme využili okamžitě, v 86. minutě, kdy po rohu se ve vápně nejlépe zorientoval Nikolas Andrle, který si svým výkonem řekl a místo v sestavě i pro příští zápas a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Na hřiště se podíval i Honza Flusek na, kterého Robert Jůzek směřoval ve vápně svojí přihrávku (jak se později přiznal), ale na místě byl pohotový Fidler, který nedal gólmanovi šanci, a šli jsme do vedení 2:0.

Zápas už takto skončil, soupeř už nestihl ani rozehrát a tak jsme mohli opět vzít kantýnu útokem J.

V příštím zápase nás čekají Lipence, kde už jak víme, nečeká nás nic lehkého, ale pokud k zápasu přistoupíme zodpovědně, nemáme se čeho bát!

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ