O KLUBU
O KLUBU
15. 02. 2016

O KLUBU

AFK SLAVOJ PODOLÍ PRAHA, z.s.

AFK Slavoj Podolí Praha

AFK Slavoj Podolí Praha je fotbalový oddíl sídlící v krásné a klidné lokalitě Prahy 4, obklopen zelení v parku na Kavčích Horách. Součástí areálu jsou dvě fotbalová hřiště jedno s přírodní trávou a druhé s umělým povrchem a osvětlením. Ve svahu pod sportovním areálem máme budovu se zázemím, kde v současné době probíhají drobné vnitřní úpravy v šatnách, sociálním zázemí a společenské místnosti.

Náš klub eviduje více než tři stovky aktivních členů z toho dvě stě dětí, které zde pravidelně trénují a hrají svá sportovní utkání.

Jsme amatérský fotbalový klub, jehož poslání není mít placené dospělé fotbalisty v nejvyšší soutěži, ale prioritou je mládežnická členská základna, kam děti chodí rády a rozvíjejí zde své schopnosti.

Také se považujeme za sportovní patrioty naší Prahy 4 a ve své spádové oblasti vedeme sportovní kroužky v devíti školkách a pěti základních školách, kde naše kroužky navštěvuje dalších 248 dětí v rámci aktivit sportu pro všechny. Zde se také řídíme zásadou nejlepší k nejmenším a děti trénují držitelé trenérských licencí UEFA a bývalí fotbaloví reprezentanti František Jakubec, Josef Jarolím, Václav Renda a šéftrenér naší mládeže Michal Hladík.

Systém a budoucnost – kdo chce stavět vysoké věže, musí mít pevné základy

Aby mohl jít náš fotbal nahoru, potřebuje mít jako základ dobré podmínky. Začíná to šatnami a sociálním vybavením, sportovním vybavením dresy, míči, tréninkovými pomůckami a slušnými hracími plochami. Základem úspěchu však jsou lidé, dobrovolní trenéři, kteří mají zkušenosti a vhodné charakterové vlastnosti. Mladí musí mít dobré vzory, poté se v životě lépe společensky uplatní, myslí a jednají v duchu fair play. Rostou z nich budoucí následovníci svých trenérů, svých dětských vzorů.

Většina našich dospělých hráčů jsou vlastní odchovanci. Naše první mužstvo dospělých hraje I.A třídu a třetím rokem se snažíme postoupit do Pražského přeboru, který je tak kvalitní soutěží, že druhým rokem její vítězové odmítli postoupit do divize. V uplynulém ročníku jsme obsadily třetí místo. V letošní sezóně jsme postupu také blízko, ale rozhodnuto je vždy až po posledním hvizdu rozhodčího. Rádi bychom si přebor zahrály, ale musíme vycházet z našich vytyčených priorit v budování kvalitních podmínek pro všechny členy klubu, vybudování silné základny mládeže, finančně zajistit všechny věkové kategorie a poté udržet nastavenou koncepci sportovní úrovně našich soutěží dlouhodobě. Známe příklady, kdy do klubu vstoupí sponzor, nakoupí se hráči, za vidinou postupů a slávy. Výsledkem, bývá odchod sponzora a klub je v troskách. To si nepřejeme.

V současné době má AFK Slavoj Podolí dvanáct týmů, dvě mužstva dospělých a deset mládežnických. Členská základna je tvořena z jedné třetiny dospělými členy výboru, trenéry a hráči A a B mužstva dospělých, dvě třetiny jsou tvořeny našimi mládežníky od starších žáků, až po před přípravku, kde se připravují děti od čtyř do šesti let.

Cílem našeho zapsaného spolku je sportovní klub s dobrou sportovní atmosférou, hrající ve všech kategoriích nejvyšší Pražské soutěže. Na Kavčích Horách vytvořit a rozšířit sportovní areál, který bude moci do tří let tréninkově a herně zvládnout 16 mužstev našeho klubu se sto dospělými členy a třemi sty členy v mládežnických kategoriích.

Vytvořit sportovní a rekreační prostředí pro naše obyvatele, kde ve volných hodinách, budou moci naše sportoviště užívat také naši senioři, školy a školky a široká veřejnost naší městské části.

Velice si chválíme vzájemnou spolupráci s městkou částí Praha 4, bez jejíž pomoci by se tu dal těžko fotbal dělat. Děkujeme také všem ředitelům a ředitelkám škol a školek se kterými máme velice dobré vztahy v činnosti nejcennější a tou je výchova a zdraví dětí a mládeže..

Na závěr, mezi nás chceme pozvat další mladé fotbalisty, pro které u nás máme místo narozené od roku 2000 do roku 2008. U těchto hráčů předpokládáme, že již mají fotbalové zkušenosti a případné přestupy, nebo hostování pomůžeme vyřídit. Také rádi přivítáme další zájemce s datem narození 2009 – 2012. U těchto menších dětí je hlavním předpokladem zájem o sport a vytrvalost rodičů.

V případě Vašeho zájmu kontaktujte vedoucího mládeže p. Michala Hladíka telefon 605 227 129, nebo nám napište na info@afkslavojpodoli.cz

Výbor AFK Slavoj Podolí Praha

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ