MUŽI A - HON NA PŘEBOR POKRAČUJE
MUŽI A - HON NA PŘEBOR POKRAČUJE
20. 11. 2015

MUŽI A - HON NA PŘEBOR POKRAČUJE

TJ JM CHODOV - SLAVOJ PODOLÍ 1:4 (0:2)

V sobotu krátce po poledni se za velmi větrného a studeného počasí sešla k poslednímu zápasu podzimní části sezony mužstva s naprosto odlišnými starostmi. Zatímco domácí JM Chodov bojuje u dna tabulky o udržení v soutěži, borci z Kavčích hor se snaží dotáhnout na druhé místo, což by znamenalo alespoň teoretickou šanci zahrát si v příštím ročníku pražský přebor.

A utkání začalo dosti z ostra. Po několika minutách hry mělo Podolí první obrovskou šanci, kdy obránce domácích zahrál malou domů a rozhodčí odpískal nepřímý kop v hloubi šestnáctky. K míči se postavili Bednář s Jůzkem. Po rozehrávce bohužel druhý jmenovaný snad ze sedmi metrů netrefil bránu. (trenér:,, on to kopne ze tří metrů tři metry vedle,, Kapitán:,,Sem si věřil, příště to vyjde,,), v této chvíli si museli všichni říci , že fotbal je opravdu divadelní představení.Tato promarněná šance ho nemusela mrzet dlouho. V 15. minutě si náš kapitán počkal na nepovedenou střelu Veverky, který zakončoval po krásné zpětné přihrávce zpravé strany, o ofsajd se nejednalo a střelou v pádu se postaral o úvodní gól utkání. Zvýšit na 0:2 mohl Hrubý, brankář Chodova ovšem jeho nadějnou střelu ze třiceti metrů do šibenice vytěsnil na roh. Hostující tým měl více chuti hrát fotbal, kontroloval hru a navíc se obraně dařilo udržet na uzdě rychlé krajní záložníky domácích. To nakonec vyústilo v druhou branku, kdy se po ideálním rohovém kopu Ondry Mráčka znovu prosadil krásnou hlavou Jůzek. Na druhé straně se již značně promrzlý Vondrka pořádně zapotil až ke konci 1. poločasu. Centrovaný míč se málem snesl až za jeho záda, naštěstí i přes malý vzrůst,ale 0 15 kg lehčí Vondrka jej špičkami prstů nakonec vyrazil na roh.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním dát uklidňující třetí branku a nedovolit domácímu týmu jakkoliv zbytek zápasu zdramatizovat. Hra byla v této době vyrovnaná a kromě jednoho špatně vyřešeného přečíslení 3 na 2 na straně Podolí si ani jeden z týmů nevytvořil žádnou další vyloženou šanci. To však trvalo jen do 64. minuty, ve vápně se prosadil střídající Pinkava ukázkově zařval ,,NECH,, k odivení všech Jůzek opravdu nechal a s přehledem uklidil Pinkava centrovaný míč za záda domácího brankáře – 0:3. Po sedmi minutách ale udeřili i domácí. Z našeho autového vhazování na polovině hřiště se rázem stala situace dva na jednoho a útočník Chodova poté z blízkosti prostřelil gólmana Vondrku. Mírnou chybku vytvořil jinak bezchybný Zezula snící v tu chvíli o Kolumbijských plantážích kávy. Blížil se závěr zápasu a poslední hřebíček do Chodovské rakve zatloukl v 81. minutě Perl, který po chybě brankáře dorazil míč do prázdné brány a potvrdil tak svůj vynikající výkon v zápase.

Naše vítězství a zároveň klopýtnutí Zlíchova rozhodlo o tom, že v tabulce přezimujeme na 4. místě se ztrátou pouhých tří bodů na místo druhé. Naopak TJ JM Chodov si zkomplikovalo záchranářské boje a bude muset na jaře pořádně zabrat.

TJ JM Chodov – AFK Slavoj Podolí 1:4

Branky: Jůzek 2x, Pinkava, Perl

Podolí: Vondrka – Fejtek, Hrubý, Zezula, Veverka – Mráček (Pinkava), Červenka, Perl, Bednář (Kotek), Svoboda (Janovský) – Jůzek

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ