MUŽIA - "EXLIGOVÁ" PŘESTŘELKA NA PŮDĚ NOVÁČKA
MUŽIA - "EXLIGOVÁ" PŘESTŘELKA NA PŮDĚ NOVÁČKA
02. 09. 2015

MUŽIA - "EXLIGOVÁ" PŘESTŘELKA NA PŮDĚ NOVÁČKA

DUKLA JM -SLAVOJ PODOLÍ 5:4 (2:1)

V druhém kole jsme zavítali na hřiště nováčka soutěže, týmu FK Dukla Jižní Město. Domácí měli v kádru několik hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.

 

Do samotného utkání lépe vstoupili domácí, kteří si vytvořili mírnou územní převahu. Ta ovšem k vážnému ohrožení naší branky nevedla. Po několika nepřesnostech z naší strany jsme to však byli my, kdo se dostal do první šance. A hned tato šance skončila gólem. Po akci Ondry Mráčka z pravé strany se k míči ve vápně dostal Matěj Vondrka, pro kterého nebyl problém z malého vápna prostřelit brankáře. 1:0.

Vedení nám bohužel nevydrželo dlouho. Po několika minutách se v našem vápně šikovně prosadil domácí útočník a střelou k tyči vyrovnal skóre. 1:1.

Druhý gól do naší sítě padl po nedůrazu ve velkém vápně, kdy útočící hráč skóroval hlavou. 2:1.

 

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že pokud zvýšíme aktivitu, můžeme pomýšlet na lepší výsledek. Chvíli po začátku poločasu jsme hru stáhli na 3 obránce. Soupeř se trochu zatáhl a vyčkával na brejkové situace. Jedna z nich se mu vydařila a po přízemním centru z pravé strany jsme prohrávali už 3:1. Naději nám dala branka Roberta Jůzka, který po pěkné akci Davida Perla a Honzy Fidlera skóroval do prázdné brány. 3:2.

Dál jsme se snažili tlačit před soupeřovu branku, ale vinou drobných nepřesností jsme nebyli úspěšní. Jednu ze ztrát ve středu hřiště potrestali domácí po samostatném úniku na brankáře. 4:2. A vzápětí bylo ještě hůře. Po centru z levé strany prostřelil domácí hráč Michala popáté. 5:2. Soupeř nás v této fázi zápasu potrestal za jakoukoli chybu.Přesto jsme ještě nesložili zbraně. Do zápasu nás vrátil krásnou střelou po samostatné akci Ondra Mráček. 5:3. Dramatický konec následoval, když po průniku Davida Perla ukázal sudí na penaltu. Tu bez problémů proměnil Robert Jůzek. 5:4. To bohužel zbývalo jen velmi málo času a nám se již domácího brankáře nepodařilo ohrozit.

 

Závěrem bych rád dodal, že jsme neodehráli špatné utkání. Soupeř uplatnil svoji kvalitu a zkušenost a v rozhodujících momentech byl důraznější. Ponaučení do dalších zápasů je hrát nebojácně a soustředit se na zápas celých 90 minut bez zbytečných výpadků. V dalším zápase nás doma čeká mužstvo SK Střešovice 1911 B. Věřím, že do zápasu vstoupíme s čistou hlavou a 3 body zůstanou doma!

 

Branky: Vondrka M., Jůzek R. 2x, Mráček O.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ