MUŽI A - NEPOVEDENÝ ÚVOD JARA
MUŽI A - NEPOVEDENÝ ÚVOD JARA
07. 04. 2015

MUŽI A - NEPOVEDENÝ ÚVOD JARA

PO DVOU VÝHRÁCH NEUVĚŘITELNÁ PROHRA VE STŘEŠOVICÍCH

První utkání jara jsme sehráli na hřišti Čafky proti tamnímu béčku. De facto celý první poločas jsme měli pod kontrolou a po brankách Jůzka a Vondrky byl stav o poločase 0:2, z pohledu domácích.

I o druhém dějství se dá říct, že to byli domácí, kteří tahali za slabší konec. Ovšem díky naší benevolenci při zakončování, kdy jsme zkrátka nebyli schopni přidat uklidňující třetí branku, domácí ještě živili naději na alespoň zdramatizování zápasu. Proti byl ale brankář Vondrka, který nás přibližně dvacet minut před koncem utkání podržel svým zákrokem, a tak výsledek po devadesáti minutách zůstal stejný, 0:2.

 

Slibný vstup do jarní části soutěže bylo třeba potvrdit doma v utkání proti béčku Aritmy. Hosté na Kavčí Hory přijeli jako poslední tým tabulky, ale na jejich herním projevu to nebylo vůbec znát. Úvodních třicet minut byla hra dosti neurovnaná, oba celky se celkem snažily kombinovat, ale k ničemu to ani na jedné straně nevedlo. I přesto se ale větší část hry odvíjela na polovině Aritmy. Přibližně ve dvacáté minutě hry vystihl na půlce pomalou přihrávku obránce soupeře Vondrka a dostal do samostatného úniku na brankáře, který s přehledem proměnil. 1:0. O deset minut později jsme rozjeli protiútok, kdy se k dlouhé přihrávce za obránce dostal Svoboda L. a z druhého doteku poslal míč podél brankáře na tyč a míč se odrazil k osamocenému Jůzkovi, který v plném běhu asi ze tří metrů přestřelil prázdnou branku. Nemusel toho ale litovat, protože po následném odkopu od branky jeden z protihráčů poslal nepochopitelně zpětnou přihrávku brankáři. Jenže za obranou hostů zůstal zapomenutý Jůzek, který dostal druhou možnost skórovat a tentokrát ji proměnil. 2:0. Od tohoto momentu jsme ale přestali být tak aktivní a soupeř toho málem využil v poslední minutě prvního poločasu. Po centru a hlavičce útočníka vytáhl bravurní reflex Vondrka a zejména díky němu se šlo do kabin za stavu 2:0.

Začátek druhého poločasu vypadal podobně jako konec toho prvního, jenomže nyní už hosté dokázali snížit. Po nekoncentrovanosti a následné zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště si vzal míč do správy hráč hostů a střelou z hranice pokutového území nedal Vondrkovi šanci. 2:1. Hosty to samozřejmě nakoplo a převzali iniciativu hry. Jejich útoky ale k slibné šanci nevedli. Naopak my jsme mohli přidat pojišťující branku na 3:1, ale Fidler sám proti brankáři neuspěl. Těsné vítězství 2:1 nakonec zůstalo doma.

 

První jarní porážka přišla v 16. kole na půdě rezervy Střešovic. Ovšem první dějství se nápadně podobalo tomu na Čafce, tedy zasloužené vedení 2:0 do poločasu do poločasu. po brankách Jůzka a Mráčka.

Poločas s pořadovým číslem dvě byl jako ze zlého snu. Nejprve domácí snížili na 1:2, ale to nás moc netrápilo, protože vzápětí po nádherné akci po ose Vondrka – Svoboda L. – Jůzek poslední jmenovaný zvýšil na 3:1, z našeho pohledu a vše nasvědčovalo třetímu vítězství v řadě, ale… Dvacet minut před koncem přišel prudký centr do našeho pokutového území, který si Andrle nešťastně srazil do vlastní branky. Nutno podotknout, že za ním dobíhal hráč Střešovic, který by zřejmě stejně dal gól. 2:3. Domácí přidali na obrátkách a v 80. minutě dokázali vyrovnat. Po centru z přímého kopu naše obrana zkoprněla a na letící míč nabíhali asi tři hráči domácích. V tu chvíli téměř bezmocný brankář Vondrka dělal maximum, když dokázal vyrazit dvě střely z blízkosti, ale třetí už ne a bylo to 3:3. I tak jsme mohli nakonec vyhrát. V 89. minutě se po zmatku v pokutovém území Střešovic odrazil míč k Jůzkovi a ten byl sám před brankou domácích, ale bohužel trefil jednoho z několika hráčů stojících na

brankové čáře. No a v 90. minutě se zlý sen proměnil v noční můru, protože jeden z hráču Střešovic napřáhl z dvaceti metrů a střelou na zadní tyč zajistil ve vypjatém závěru svému týmu výhru 4:3. Třešničkou na dortu, v tom nejhorším slova smyslu, byla následná červená karta pro Fejtka za protestování a kritiku rozhodčího.

 

Naším dalším soupeřem bude v sobotu od 10:30 na našem hřišti SK Modřany.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ